Gwiazdka.
Nadarzyła się okazja, więc… wymieniłem ampli i woofera. A przy okazji trafił się ekstra „mały”, nieprzewidziany bonus za free.
PS Kolego @lolo2, czy pamiętasz? „
My 13.4.12 "Franken-SWAtmos" living room”.
Swego czasu pytałeś o pewną sprawę. Mając sporo czasu na rozważania i analizę swoich zakupów, a tym bardziej teraz, przez pryzmat dwóch amlitunerów, przyjrzałem się tamtemu KD. I zdaje się, że wiem, jak to rozwiązać. Tzn. nie wiem, jak zrobił to tamten Gość lecz wiem, jak zrobiłbym to ja. Początkowo myślałem, że to AVR-X7200WA steruje wszystkim. Ale z tego co widzę, to robi to razem z AVR-X5200W, zaś Yamaha RX-V3067, służy jako wzmacniacz mocy. Rozwiązaniem jest tu odpowiedni odtwarzacz BR – ja takowy posiadam. To znaczy taki, który dysponuje dwoma gniazdami wyjściowymi HDMI - po jednym z gniazd podłączamy pod każdego z Denonów. Tak więc, oba amplitunery dekodują to samo, w tym samym czasie. Zastanawiało mnie jeszcze sterowanie głośnością. Ale jeśli są to amplitunery jednej marki, i prawie takie same, więc wystarczy jeden pilot do jednoczesnego sterowania głośnością ich obu.
Mając teraz do dyspozycji dwa amplitunery, może sam spróbuję pobawić się w powyższe rozwiązanie. Tzn. w moim przypadku, Denon posłużyłby mi do dekodowania kodeków i zasilania kanałów górnych oraz woofera, zaś Onkyo, jako wzmacniacz mocy, przez wejścia RCA multichannel, zasilałby kanały dolne. Tylko nie wiem, czy nie będzie problemu ze sterowaniem głośnością. Tyle teorii. Może kiedyś.