tucz napisał:ja jeszcze ani razu nie spotkalem dzwieku DD5.1 na C+ w Asterze...
Miejmy nadzieje, ze to niedlugo sie zmieni
czyli większość ma podobnie, pytanie czy to za mało? zgłupieć przyjdziechill napisał:mniej wiecej tak samo poziom sygnału od 230 do 246, jakość max.
Całkiem sporo namieszali. Chyba nawet ich to przerosłoDJ_Adi napisał:Co oni namącili w tych dekoderach ?
Zmianę napisów tez powinni poprawić. Teraz ustawia się to bez sensu. Swoją drogą mam ustawione na angielski...jacek76 napisał:ja znalazłem 5.1 na c+ film hd - po włączeniu w dekoderze ścieżki dźwiękowej oryginalnej z napisami.
NickSon napisał:ok to dzielcie się spostrzeżeniami w kwestii dzwięku 5.1 i dobrze tu kolega zauważył że 5.1 może być tylko w wersji oryg z napisami widocznie C+ nie chce się kodować lektora ze ścieżką 5.1.
Jak wygląda sprawa 5.1 w sygnale ze standardowego TVN? z tego co czasami wdać niektóre filmy nadaja w DD.
Mam jeszcze jedno pytanko. Jestem laikiem w sprawach tunerowych ale czy sa takie tunery w których daną stacje można przypisać pod określony kanał? tak żeby mieć pod 1 co chce itd... z tego co wiem tuner Asterowy HD i ta porzednia przedpotopowa motorola tego nie potrafią. Czy są takie co to oferują? czy technicznie jest to niemożliwe?
Pozdrawiam
Peek napisał:Owszem jest to możliwe, ale żadna z polskich sieci kablowych nie oferuje takiego dekodera, a do kablówki dekodera na własną ręke kupić nie można, bo ten serwowany przez sioeć ma w sobie jakies tam ustawienia itd.. Jak wywiesiłbys satelite to mógłbyś sobie wtedy kupić taki tuner (np. Humax HDCI 2000), ale kablówki odpadają.
Vodnik napisał:będą u mnie po 15-tej - zobaczymy czy czegoś się dowiem.
Andy1000 napisał:Byli? W jaki sposób naprawiono problem z reagowaniem na pilota? Co było przyczyną ?
lleszczynski napisał:U mnie pan był - jakimś cudem (po 15 minutach przyciskania przycisków) udało mu się wejść do menu, po czym przywrócił ustawienia fabryczne - i zaczęło znowu działać.
Eurosport 2 jeszcze nie tak dawno był, ciekawe z jakiego powodu go wyłączyli? Mam nadzieje, że nie tłumaczyli tego małym zainteresowaniem. Nie jest to może kanał pierwszych lotów, ale zawsze można było sobie obejrzeć Tenis lub Snooker.Peek napisał:Eurosport 2 V
Polsat Sport V
Polsat Sport HD V
Polsat Sport Extra V
Żałosne...
U mnie to samo.mrowkapj napisał:Po odczekaniu przepisowych 10 min, powiększonych dla bezpieczenstwa do 20, wykonałem jak Pani zalecała "restart prądowy" czarnego cudeńka i wersje softu nadal mam taką jak miałem. Czyli starą lub też z ich punktu widzenia najnowszą. To w takim razie nie rozumiem po co ta cała zabawa: aktualizacja i tak najnowszego softa.
Załączam foto mojego widoku na soft:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/40e5cf1486a6e762.html
Oraz siły sygnału: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/10e9e6769f407f07.html
Macie tak samo????