zen28 napisał:Witam
Zaobserwowałem u siebie różnicę między 720 a 1080 na kanałach HD. Obraz lepszy, bardziej ostry na 1080 niż 720 ale na 1080 przy dynamicznych akcjach widać np wokół postaci smużenie. Myślałem, że na HD tego nie zaznam ;( To wina telewizora? (mam tylko HD Ready)
Peek napisał:Pozwoliłem sobie obejrzeć oferty sportowe Astera i Vectry i co zauważyłem? Z 16 dostępnych w Polsce kanałów sportowych Vectra nie ma tylko 2 (Nsportu nie ma w żadnej kablówce a TVP Sport to najsłabszy z programów sportowych.) Wówczas Aster ma... 7! Czyli 2 razy mniej.
tucz napisał:odbiera ktos w koncu NG HD? Ja dzwonilem juz cztery razy do BOKu i caly czas to samo: wysylaja nowy soft do mnie i mam zrobic restart dekodera. I caly czas bez skutku. Wyglada na to, ze tak maja mowic i nie moga sobie poradzic z problemem...
Witam,
u mnie też nic i dałem już spokój - szkoda czasu.
Pzdr
Jacek
tucz napisał:mam zrobic restart dekodera. I caly czas bez skutku. Wyglada na to, ze tak maja mowic i nie moga sobie poradzic z problemem....
BruenorBH napisał:Zrobił restart do ustawień fabrycznych i poszło.
Przycisk menu + ok. na panelu dekodera
tucz napisał:PS. U mnie tez zaczely sie problemy z dekoderem, co jakis czas znika obraz i mam tylko czarne tlo. Musze wylaczyc dekoder i dopiero wszystko wraca do normy.
U mnie nie chce się to uruchomić te przyciski to trzeba przytrzymac przez jakis czas czy poprostu naciskasz i od razu zapala sie prośba o potwierdzenieBruenorBH napisał:Przycisk menu + ok. na panelu dekodera (chyba przy stand by dekodera, – ale tego nie jestem pewien, bo Pan próbował kilka razy) wyświetliło się „czy chcesz przywrócić ustawienia fabryczne, oczywiście OK. Jak dekoder skończył poprosił o restart (hard restart - wtyczka z prądu, Pan mówił, że wyłącznik z tyłu nie wystarczy – ciekawe czemu….). Potem trzeba wybrać tak jak przy instalacji: rozdzielczość, region (wa-wa, Krak, Z G) – no może nie w takiej kolejności i zaczęło hulać.
atpuh napisał:Andy1000 może ty ...
A ja bardzo dziękuję. Wszystko działa tak jak kiedyś. PozdrawiamAndy1000 napisał:Bardzo proszę.
Nie pamietam teraz jaki ja wybralem ale najlepiej zrob tak:Andy1000 napisał:Przy okazji - czy ktoś próbował zaprogramować Kaona w pilocie Logitech Harmony? Jaki model Kaona podawaliście?