Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
mosca napisał:
No nie peek ty to naprawdę jesteś bezczelny. Nie dość, że cały czas podajesz jakies nie potwierdzone informacje to jeszcze jak ktoś za ciebie wreszcie potwierdzi źródło tych informacji to masz czelność go pouczać. Brak mi słów.
Nie wiem o co Ci chodzi człowieku, jeśli chcesz informacji POTWIERDZONYCH W 100% to nie pisz na forum tylko udaj sie do Prezesa Astera albo innego dyrektora i powiedz, że chcesz wiedzieć wszystko o HD albo usiądź i czekaj na rachunek. Żaden z nas nie jest jakoś specjalnie związany z Asterem i wszystkie informacje nawet wydawało by się, że pewnie mogą nie byc prawdziwe w 100%. Chciałbym przypomnieć, ze to ja pierwszy dowiedziałem sie na infolinii jakie 6 kanałów bedzie na pewno i że dekodery dostarczy Kaon. Powiesz, że nie wiadomo czy bedzie tych 6 kanałów, które dałem na początku, nie wiem tak mówią na infolinii... Jeśli chcesz na potwierdzenie dekoderów od Kaona moge znaleźć pare artykułów.

Pouczając chciałem powiedzieć, że nie każdy napisany przeze mnie post jest jak ty to ująłeś wyssany z palca (bo takich nie pisałem w ogóle) albo niepotwierdzony.

Jeszcze raz powtarzam, że nie zarejestrowałem się zeby się z kimś kłócić tylko dzielic sie wszystkimi informacjami na temat HD w Aster, nawet tymi niepotwierdzonymi.

Moje przypuszczenia opieram głównie na informacjach z portali satkurier.pl i media2.pl oraz infolinii Astera. Przykro mi, że nie jestem w stanie podać informacji pewnych na stówke.

Nie jestem żadnym trollem, jeżeli to co napisałem okazało nieprawdziwe to przepraszam, nie miałem tego na celu m.in dlatego, ze nowe informacje sa też w moim intersie bo jestem skazany na Aster...

Ostatnia edycja:

mataman

New member
Bez reklam
Peek napisał:
Nie jestem żadnym trollem, jeżeli to co napisałem okazało nieprawdziwe to przepraszam, nie miałem tego na celu m.in dlatego, ze nowe informacje sa też w moim intersie bo jestem skazany na Aster...

No i o to chodzi :)
Mam pytanko dlaczego usunołeś avatara ?

Peek

New member
Bez reklam
mataman napisał:
No i o to chodzi :)
Mam pytanko dlaczego usunołeś avatara ?
Szukam czegoś mocniejszego, ale chodzi też o to, że jak mam avatar z Asterem to mogłem uchodzić za ich wielkiego fana, a takim nie jestem, zwłaszcza jeśli chodzi o infolinie i inne...

Piszemy tu sobie o programach w HD i w tej chwili sa one nadawane w 720p (w konwersji z 1080p stratnej) lub 1080i (w konwersji niestratnej). Czy jak zaczną nadawać TV w 1080p to telewizory nie FullHD nie będą odbierać? Nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Czy nadawanie telewizji w 1080p jest wogóle technicznie mozliwe?

Może skoro na teście Eurosportu HD piszą Full HD a obok 1080i to może 1080i niestratnie skonwertowane jest to optymalna rozdzielczość na telewizje?

Ja np. mam TV sony 32" HD READY, ale nie Full HD i co bede musiał zrobić jak TV bedzie w 1080p jeżeli to mozliwe?

Ostatnia edycja:

Szambiarz

New member
Pozwole sobie zauważyć, że dekodery HD będące obecnie na rynku nie potrafia odtwarzać 1080p, nie orientuje się, ale możliwe, że w 1080p TV nie może być przesyłana.

tucz

Member
Podobno jedynie w Japonii TV jest puszczane w 1080p, wiec wyglada na to, ze jest to mozliwe. Zanim w Polsce bedziemy mieli cos takiego, o ile wogole bedzie, to juz bedziemy wymieniali swoje odbiorniki :D

mosca

New member
Peek napisał:
Nie wiem o co Ci chodzi człowieku, jeśli chcesz informacji POTWIERDZONYCH W 100% to nie pisz na forum tylko udaj sie do Prezesa Astera albo innego dyrektora i powiedz, że chcesz wiedzieć wszystko o HD albo usiądź i czekaj na rachunek. Żaden z nas nie jest jakoś specjalnie związany z Asterem i wszystkie informacje nawet wydawało by się, że pewnie mogą nie byc prawdziwe w 100%. Chciałbym przypomnieć, ze to ja pierwszy dowiedziałem sie na infolinii jakie 6 kanałów bedzie na pewno i że dekodery dostarczy Kaon. Powiesz, że nie wiadomo czy bedzie tych 6 kanałów, które dałem na początku, nie wiem tak mówią na infolinii... Jeśli chcesz na potwierdzenie dekoderów od Kaona moge znaleźć pare artykułów.

Pouczając chciałem powiedzieć, że nie każdy napisany przeze mnie post jest jak ty to ująłeś wyssany z palca (bo takich nie pisałem w ogóle) albo niepotwierdzony.

Jeszcze raz powtarzam, że nie zarejestrowałem się zeby się z kimś kłócić tylko dzielic sie wszystkimi informacjami na temat HD w Aster, nawet tymi niepotwierdzonymi.

Moje przypuszczenia opieram głównie na informacjach z portali satkurier.pl i media2.pl oraz infolinii Astera. Przykro mi, że nie jestem w stanie podać informacji pewnych na stówke.

Kurde chłopie trudny z ciebie przypadek. To chyba proste, że jeżeli wstawiasz jakąś informacje to powinieneś podać gdzie ją przeczytałeś lub usłyszałeś - bo to uwiarygadnia twoją wypowiedź. To chyba logiczne ale widzę, że ty po prostu tego nie rozumiesz.

Kogo to obchodzi, że pierwszy się dowiedziałes czegoś na infolinii - rozumiem, że to cię upoważnia do puszcania w eter wszelkich plotek, które usłyszałes.

A co do pouczania to mógłbyś to robić dopiero wtedy jakbyś sam potwiedził swoje informacje a nie jak ja to zrobiłem za ciebie. Za to to powienieś mi podziekować - bo mnie przynajmniej chciało się poszperać w sieci, żeby przekazać na forum jakies konkrety. Wrzuć trochę na luz. Nie jesteś tutaj żadnym guru.

Dobra ja ze swojej strony na tym kończe - oby Polsat Sport Extra + oferta HD szybko zostały wprowadzone bo na forum robi się gorąca atmosfera i wszystkim powoli puszczaja nerwy.

tucz

Member
peter81 napisał:
Nie wiem, skąd bierzecie bzdurne informacje o 19 meczach w otwartym Polsacie. Od samego początku było trąbione, że muszą pokazać tylko mecze Polaków, otwarcie i finał. Reszte mogą zakodować.
Link pierwszy z brzegu : http://www.wirtualnemedia.pl/articl...jako_oficjalny_i_jedyny_nadawca_Euro_2008.htm

a to widzial:
http://www.pressmedia.com.pl:8080/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=1886&Itemid=138
pojawilo sie na poprzedniej stronie watku

mosca

New member
Widzę chyba dejavu - przecież już to wałkowaliśmy wcześniej. Jest informacja i tyle - jeżeli ktoś ją publikuje podpisująć się imieniem i nazwiskiem to można domniemywać, że została wcześniej zweryfikowana. Jest to dość świeża informacja (16.05.2008) więc może poczekajmy kilka dni a wszystko się wyjaśni.

k_luke

New member
bluray napisał:
Ciekawe skąd mają dostęp do treści umowy POLSAT - UEFA ?
Kit i ściema jekiegoś pismaka.
Sprawa druga:
http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdf
Prosze pokazać mi gdzie tu jest takie obligo ?
Wg mnie w kwestii praw transmisji Euro 2008 nie warto od razu negować wszelkich artykułów, które odbiegają od reklam Polsatu... ogólny charakter umowy przedstawiła UEFA na swojej stronie już rok temu: http://www.uefa.com/newsfiles/531297.pdf - wg tego Polsat wtedy podpisał umowę na niekodowaną transmisje wszystkich 31 meczy (w FTA). Pozostałe relacje i programy będą oferowane w płatnych kanałach PS i PSE. Dlatego chcieli się dogadać z TVP bo trudno im to przerobić. Sprawa raczej nie dotyczyła kwestii finanasowych tylko reguł wykupienia przez Polsat sublicencji na przyszłe turnieje do których prawa na najblisze lata ma TVP.
Ten link co podałeś zawiera tylko ogólne zasady turnieju...
Ja również zaznaczam, że nie wiem czy renegocjowali jakoś tą umowę z UEFA ale na jej stronie nie ma innych informacji odnośnie praw transmisji w Polsce.
Wracając do Astera wątpie, że się dogadają z Polsatem - to samo było przy okazji MŚ2002 - UPC się dogadała Aster nie, wprowadzili dopiero w 2006 roku.

Peek

New member
Bez reklam
Mnie bardzo dziwi, że Eurosport, który nawet w swojej nazwie ma EURO nie posiada praw do transmisji meczów na zywo:hmm:

A jesli chodzi o TVP i Aster to mają jeszcze 3 tygodni by dogadać się z Polsatem. Teoretycznie jeszcze może zdarzyć się tak, że w Asterze zobaczymy PS HD i PS Extra (to jest pobożne zyczenie) a w TVP połowe meczów.

Ostatnia edycja:

bluray

Banned
Tak więc nikt nie jest w stanie podać żródła twierdzenia, że POLSAT cokolwiek musi w sprawie UEFA EURO 2008.

To jest czysty busines i POLSAT pokazuje jak się na telewizji zarabia.

Peek

New member
Bez reklam
bluray napisał:
Nie do końca bo traci pieniądze na abonentach Astera, którzy nie mogą lub nie chcą wywieszać anteny a chetnie obejrzeli by wszystkie mecze Euro 2008 ( chociaz mam nadzieje, że w stosunku do Astera to sie zmieni i na pare dni przed mistrzostwami zobaczymy sportowe polsaty, wtedy zgodze się z kolegą)

lbk

New member
Peek napisał:
Mnie bardzo dziwi, że Eurosport, który nawet w swojej nazwie ma EURO nie posiada praw do transmisji meczów na zywo:hmm:

:hmm: to jaka inna telewizja wtedy by zarobiła?

peek napisał:
Nie do końca bo traci pieniądze na abonentach Astera, którzy nie mogą lub nie chcą wywieszać anteny a chetnie obejrzeli by wszystkie mecze Euro 2008
He he, a co ten aster ma 40 mln abonentów, z których odejdzie 50%, bo nie dostali polszmaty?
Za to zarobi na tych co przejdą do UPC i na tych co jednak zdecydują się na talerz :p

i z wątku o HD zrobił sie off o Euro2008...

michaelius

New member
Na tych co przejda do UPC wyjdzie na zero conajwyzej :)

IMHO to Polsat uprawia teraz celowa dezinformacje by zachecic jak najwiecej ludzi do przejscia na jego platforme.

Inaczej mogliby juz bez problemu podac ktore mecze ida do jakiego kanalu jesli byloby to po ich mysli.

Zreszta zawsze mozna kupic za ok 35 zeta abonament na streaming wszystkich meczy przez net zamiast zmiany platformy (musialbym miec zdecydowanie wieksze powody niz kilka meczy euro mniej zeby zmieniac operatora u ktorego mam net, telefon i telewizje).

lapizapi

New member
A ma ktoś informacje na temat zwykłego polastu czy zostaje ?
w czwartek na infolinii powiedzieli mi ze Polsat sport będzie w lipcu

Peek

New member
Bez reklam
michaelius napisał:
Zreszta zawsze mozna kupic za ok 35 zeta abonament na streaming wszystkich meczy przez net zamiast zmiany platformy (musialbym miec zdecydowanie wieksze powody niz kilka meczy euro mniej zeby zmieniac operatora u ktorego mam net, telefon i telewizje).
Dobry pomysł, tyle ża na moim kompie pewnie bedzie szarpać:( :( :(

A co do Polsatu Sport to teraz sam Polsat Sport nic nam nie daje bo wszystkie ważne wydarzenie przenieśli do Polsatu Sport Extra.

Tu macie sam Polsat mówi że pokaże większość meczów.
http://www.polsat.com.pl/#serial.23

Ostatnia edycja:

tucz

Member
bluray napisał:
Tak więc nikt nie jest w stanie podać żródła twierdzenia, że POLSAT cokolwiek musi w sprawie UEFA EURO 2008.

Chlopie przeciez masz podany artykul w necie, a ze nie wierzysz w jego wiarygodnosc to Twoj problem. Chyba nie oczekujesz, ze ktos Ci tutaj wrzuci skany umowy UEFA z polsatem?? :hmm:
Teraz masz jeszcze info ze strony polsatu:
http://www.polsat.com.pl/#serial.23
Pisza, ze pokaza wiekszosc meczy na otwartym polsacie, wiekszosc z 31 meczy to co najmniej 16 meczy, a zatem wczesniejsze stwierdzenie o 19 meczach jest juz coraz blizsze potwierdzenia.
A co do tego zarabiania to jak juz to wielokrotnie bylo poruszane, ma to dwie strony. I oczywiscie polsat takim krokiem troche wiecej zarobi sprzedajac dekodery PC, ale z pewnoscia nie zyska calej bazy abonenckiej Astera, czyli ok. 390 tys ludzi - nie wszyscy z nich kupia PC.

Do góry