Aster HDTV

lukashik

New member
Hehe jak tak bedzie to chyba wykupie tylko C+ HD bo z tej szostki jedyne co sie da obejrzec to Eurosport.

A co do polowy klientow odchodzacych z Astera spowodu braku PS na Euro.
Tia juz widze jak oni wszyscy maja czas na ogladanie kilku meczow dziennie. Przypominam , ze 1 mecz dziennie w tym prawie wszystkie najciekawsze bedzie w otwartych kanalach bo taki obowiazek ma Polsat.
user_offline.gif
Po pierwsze dwa mecze dziennie o 18 i 20.45 to nie zbyt dużo jak impreze o wyższym poziomie niż MŚ.Po drugie Polsat otwarty pokaże mecze Polaków (3-6 meczy, oby 6:p), mecz otwarcia i finał czyli mniej niż 30% ogólnej liczby.Z Aster odejdą tysiące abonentów.Operator kablowy musi się nauczyć, że zmieniając ofertę programową, daje możliwość bezkarnego odejścia klientom

tucz

Member
lukashik napisał:
Po pierwsze dwa mecze dziennie o 18 i 20.45 to nie zbyt dużo jak impreze o wyższym poziomie niż MŚ.Po drugie Polsat otwarty pokaże mecze Polaków (3-6 meczy, oby 6:p), mecz otwarcia i finał czyli mniej niż 30% ogólnej liczby.Z Aster odejdą tysiące abonentów.Operator kablowy musi się nauczyć, że zmieniając ofertę programową, daje możliwość bezkarnego odejścia klientom

A dla mnie te mecze, ktore beda na Polsacie otwartym sa wystarczajace, pomimo ze jestem fanem pilki noznej i kibicem naszej reprezentacji.
Czesc abonentow na pewno odejdzie, jesli nie zostanie ponownie wlaczony PS, ale moim zdaniem bedzie to niewielki procent albo wrecz promil z calej rzeszy abonentow. A to z kilku przyczyn:
- niektorzy nie maja alternatywy dla Astera;
- koszty odejscia z Aster;
- problem z montazem anteny, doprowadzenie kabli, itp;
- nieodpowiadajaca oferta pozostalych operatorow;
- nie wszystkim zalezy na PS;
- czesc abonentow nie oglada sportu;

kaszawgarnku

New member
jestem wkurzony przez brak Polsat Sport bo to jedyny kanał sportowy ,ktory ogladalem glównie siatkówka i troche f1. pozostale kanały sportowe na aster to tylko jakis snooker i plywanie pokazuja a to nie dla mnie.
tez magiczna data na infolinii jest 20 maja i od wtorku ,,podobno,, maja byc jakies informacje w sprawie hd. Jak zwykle zobaczymy ?
Wiadomo ,ze zle informacje beda odkładac jak najpóźniej aby jak najmniej widzow utracic. Polsad bedzie miekszy po mistrzostwach wiec wczesniej nie ma szans moim zdaniem.
ja tam zbytniej roznicy miedzy analogiem a cyfrowym sygnalem nie widze.

a najlepszy obraz to wydaje mi sie ze na RTL analogowy !!! hi,hi,hi
a moze mi sie zdaje bo ogladam moja ulubiona f1.:)

tucz

Member
kaszawgarnku napisał:
jestem wkurzony przez brak Polsat Sport bo to jedyny kanał sportowy ,ktory ogladalem glównie siatkówka i troche f1. pozostale kanały sportowe na aster to tylko jakis snooker i plywanie pokazuja a to nie dla mnie.

masz jeszcze C+SPORT i C+SPORT2, na ktorych masz od groma pilki noznej, IMHO najlepsze kanaly sportowe w Polsce. F1 masz dostepne na Polsacie otwartym i wcale nie potrzebujesz PS.

kaszawgarnku

New member
TUCZ
no niestety Polsat Sport bardzo brak ze wzgledu na siatkowke kobiet i mezczyzn i troche tenisa. F1 to polsat otwarty ( brak merytorycznego komentaza) i rtl (przynajmniej wiedza o czym mowia i ta jakosc).
pilka nozna to wystarcza tyle co jest na otwartych kanałach.
PS brak ,bardzo brak jednak !

tucz

Member
kaszawgarnku napisał:
TUCZ
no niestety Polsat Sport bardzo brak ze wzgledu na siatkowke kobiet i mezczyzn i troche tenisa. F1 to polsat otwarty ( brak merytorycznego komentaza) i rtl (przynajmniej wiedza o czym mowia i ta jakosc).
pilka nozna to wystarcza tyle co jest na otwartych kanałach.
PS brak ,bardzo brak jednak !

Z siatkowka to rzeczywiscie brak, aczkolwiek tylko ligi, bo mecze reprezentacji sa chyba na polsacie otwartym lub TV4, jesli sie nie myle.
No coz, najlepiej miec wszystkie sportowe kanaly, wlacznie z PS i N-sport, bo inaczej zawsze sie zdarzy, ze czegos nam brakuje :cool:

kaszawgarnku

New member
wszystkich kanałów sportowych to mi nie brakuje bo w wiekszosci to sa bzdety. Polsat Sport (dla mnie ) był najlepszy ze wzgledu na siatkowke nie tylko ligowa ale i turnieje kwalifikacyjne ,mecze towarzyskie , puchary lub eliminacje itp.
Dziekuje Tucz ,ze mnie zniechecasz do PS ale jednak brak i pozostane przy swoim zdaniu.

dolozyli jakis axn ale poziom produkcji a zwlaszcza jakosc sygnalu to jakas 2 lub 3 liga.

tucz

Member
kaszawgarnku napisał:
Dziekuje Tucz ,ze mnie zniechecasz do PS ale jednak brak i pozostane przy swoim zdaniu.

Dziękuję kaszawgarnku, ze mnie tak zachecasz do PS, ale ja jednak tez pozostane przy swoim zdaniu.

kaszawgarnku

New member
re Tucz
do niczego cie nie zachecam bo kazdy ma swoj gust i ulubione dyscypliny sportowe.
Ja po prostu jestem wkurwiony bo nie moge ogladac siatkowki. a liga naszych przekreciazy pilkarskich za bardzo mnie nie interesuje.
Zycze sukcesow w uzasadnianiu slusznego posuniecia aster wyeliminowania polsat sport z oferty. i milego weekendu.

michaelius

New member
Akurat AXN jest dobry bo to jedno z niewielu miejsc gdzie mozna obejrzec fajny serial , a nie 20 popluczyny po M jak milosc.

A co do meczy to zdawalo mi sie , ze Polsat musi pokazac 19 filmow w otwartym kanale bo taki jest wymog licencji jaka dostali.

4pac

New member
michaelius napisał:
A co do meczy to zdawalo mi sie , ze Polsat musi pokazac 19 filmow w otwartym kanale bo taki jest wymog licencji jaka dostali.

19 ?? Bobożne życzenia...
Mecz otwarcia, finał i wszystkie mecze reprezentacji czyli min. 5 meczy. Jak b-cz pójdzie dobrze to będzie więcej niż 5.
Jak będą łaskawi to dadzą jeszcze półfinały.. Więc moze 7 meczy.. Czałe mnóstwo. Na ME każdy praktycznie mecz to dobry mecz.

Peek

New member
Bez reklam
michaelius napisał:
Nie pobozne tylko maja obowiazek nalozony przez UEFA transmitowac conajmniej 19 meczy droga naziemna.
To jest:
mecz otwarcia + 3 mecze Polaków (nie ma szans by było więcej) + 4 ćwierćfinały + 2 półfinały + finał =11

Czyli zostaje 8 na inne mecze grupowe (szczególnie ciekawa bedzie grupa z Włochami, Holandią, Francją i Rumunią i grupa z Hiszpanią, Szwecją, Rosją i obrońcami tytułu Grecją)

Ostatnia edycja:

4pac

New member
Peek napisał:
To jest:
mecz otwarcia + 3 mecze polaków (nie ma szans by było więcej) + 4 ćwierćfinały + 2 półfinały + finał =12

Czyli zostaje 7 na inne mecze grupowe ...

Ja tak napisałem ponieważ przeczytałem / usłyszałem kilka dni temu wypowiedz przedstawiciela Polsatu - że pokażą w otwartym Polsacie właśnie Polaków (przez duże "P" + otwarcie i finał , może ewentulanie półfinały. Wypowiedz była przy okazji awantury jaką min. sportu zrobił TVP z powodu braku relacji na antenie TVP.
Ty piszesz o 19 meczech. Skąd masz te info? Wg mnie blefujesz/spekulujesz jak w przypadku oferty HD / Polsatu Sport w Aster.
Jeżeli masz równie pewne informacje jak w przypadku infolinii Aster to sorry.
Na chłopski rozum 19 meczy to jest dużo dla przeciętnego kibica i nie byłoby tyle szumu o brak ME na ogólnopolskiej antenie.
Zgaś mnie proszę konkretnym linkiem gdzie bedzie napisane o 19 meczach.
pozdr

mosca

New member
Przecież to jakaś totalna bzdura z tymi 19 spotkaniami. Uefa nie urwała się z choinki. Jeżeli ma być jakikolwiek przymus na ilosć rozkodowanych spotkań to musi byc jakiś klucz. 19 spotkań niestety do niczego nie pasuje i rzeczywiście jeżeli by tak było to prawa do spotkań byłyby gówno warte.
Przestańcie wreszcie pisać co wam do głowy przyjdzie albo po prostu starajcie się to jakoś udokumentować.
Ja zresztą sam widziałem reklamę w tv, że na Polsacie otwartym mają być tylko mecz otwarcia, finał i mecze Polaków. Oczywiście niewykluczone, że może się to zmieni jeżeli Polsat nie uzyska takich wpływów jak planował. Wtedy dodatkowa transmisja na Polsacie otwartym przyniesie im więcej kasy z reklam.

Peek

New member
Bez reklam
Tym razem to nie zmyslony bzdura ale potwierdzona informacja, bo takie rozporzadzenie wydała UEFA.

mosca

New member
No to proszę podać linka - skoro jesteście tego tak pewni to jak rozumiem musieliście to gdzieś przeczytać. Przecież takich informacji nie podają razem z Big Mac w Mc Donald.

Proszę bardzo znalazłem plik z wydanym rozporządzeniem dot. UEFA Euro 2008. I jakoś nie widzę zapisu na temat 19 spotkań.

http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdf

Kurna sam sobie znalazłem. Wg tego artykułu
http://www.pressmedia.com.pl:8080/sn/index.php?option=com_content&task=view&id=1886&Itemid=138
Polsat jest zobligowany do transmisji 1 spotkania dziennie. Zobaczymy czy to rzeczywicie jest prawda bo jeżeli tak to Polsat musi zmienić reklamę inaczej UOKIK nałoży na nich karę.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
mosca napisał:
Polsat jest zobligowany do transmisji 1 spotkania dziennie. Zobaczymy czy to rzeczywicie jest prawda bo jeżeli tak to Polsat musi zmienić reklamę inaczej UOKIK nałoży na nich karę.

Zanim powiesz komuś, że powiedział jakąś bzdure to najpierw to sprawdź.

A Euro trwa od 8.06 do 29.06 czyli jednak 21 a nie 19 :) :) :)

mosca

New member
No nie peek ty to naprawdę jesteś bezczelny. Nie dość, że cały czas podajesz jakies nie potwierdzone informacje to jeszcze jak ktoś za ciebie wreszcie potwierdzi źródło tych informacji to masz czelność go pouczać. Brak mi słów.

Poza tym Euro 2008 trwa od 07.06.08 do 29.06.2008 a liczba 19 spotkań wynika z tego, że rozgrywki przecież nie będą się odbywały codziennie

tucz

Member
mosca napisał:
No nie peek ty to naprawdę jesteś bezczelny. Nie dość, że cały czas podajesz jakies nie potwierdzone informacje to jeszcze jak ktoś za ciebie wreszcie potwierdzi źródło tych informacji to masz czelność go pouczać. Brak mi słów.

nie zwracaj na niego uwagi, to typowy troll

mosca napisał:
Poza tym Euro 2008 trwa od 07.06.08 do 29.06.2008 a liczba 19 spotkań wynika z tego, że rozgrywki przecież nie będą się odbywały codziennie

No to pieknie, wiec juz brak PS bardzo nie boli, skoro wiekszosc meczy bedzie na otwartym Polsacie. Chociaz chcialoby sie miec PSHD i ogladac mecze w HD :(
Ale poczekajmy do przyszlego tygodnia i moze cos sie wyjasnia. Na kanale informacyjnym nadal jest info, ze HD bedzie w maja, wiec IMHO jesli mieliby miec jakies opoznienia to juz by wywalil stamtad to info.

Do góry