Aster HDTV

qura12

Member
Bez reklam
Jutro też zadzwonię na infolinie i się jeszcze dokładnie spróbuję dowiedzieć... A każdy rejon ma swoją infolinie czy to jest jakoś razem? Bo ja podlegam pod Zieloną Górę a właściwie to jestem z Nowej Soli. Bo troche lipa jak np. w Wa-Wie dadzą HD już w maju a ja będę musał czekać

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
W UPC Warszawa była pierwsza z HD nie wiem jak bedzie w Asterze, ale Warszawa, Zielona góra i Kraków mają osobne infolinie (przynajmniej inne numery)

tucz

Member
Peek

To teraz razem z fakturami rozsylali oferte HD? Czy tez jakies blizsze info?
Jakos trudno uwierzyc, bo wtedy mogliby juz o tym mowic na infolinii...

darkheart

New member
Dzisiaj w fakturką do zapłacenia otrzymałem takie info:
Warszawa, 12 maja 2008r.

"W ofercie telewizji HD w ASTER dostępne będą kanały sportowe, przyrodnicze oraz filmowe. Programy HD oferowane będą w kilku opcjach do wyboru:
- pakiet HDPack zawiera m.in. TVN HD, Discovery HD, The History Channel HD,
- kanał Discovey HD (a la carte),
- Canal+ HD (Canal+ sport HD oraz Canal+ film HD)- rozszerzenie pakietu C+
- HBO HD - rozszerzenie pakietu HBO
Oferta kanałów HD będzie rozwijana. Szczegóły dostępne już wkrótce u konsultantów ASTER oraz na www.aster.pl"

lbk

New member
darkheart napisał:
- pakiet HDPack zawiera m.in. TVN HD, Discovery HD, The History Channel HD,
- kanał Discovey HD (a la carte),
- Canal+ HD (Canal+ sport HD oraz Canal+ film HD)- rozszerzenie pakietu C+
- HBO HD - rozszerzenie pakietu HBO

no to by były całkiem rozsądne paczki. można sobie dobrać. miło :)

mosca

New member
HEHE No tak teraz będzie walka o to, kto napisał o tym pierwszy. Eh już dajcie spokój. Jeżeli rzeczywiście wszystkie mecz będą FTA (poza tymi transmitowanymi równolegle) to mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że Polsat już się totalnie zeszmacił. Naciąga klientów na dekodery, żeby później dać wszystko FREE. Ciekawe co powiedzą osoby, które nabyły prepaidy za 200 zł (sygnał SD) + zestaw satelitarny.

tucz

Member
Gdzie teraz sie podziali Ci spece od negocjacji? Twierdzili, ze nie bedzie szans, aby Polsat w ten sposob postapil, bo przeciez lepiej ograniczac sobie widownie i zarobic kilka razy mniej na reklamie :hmm:
Stalo sie tak jak przypuszczalem i to jest po prostu czysty biznes dla Polsatu (wcale sie nie zeszmacil, problem tych co sie dali nakrecic): nie dosc ze naciagneli troche naiwnych klientow na platforme cyfrowa to teraz jeszcze zarobia wiecej puszczajac mecze w pasmie otwartym.
Dodatkowo jeszcze wcale sie nie zdziwie, jesli na kilka dni przed ME dogadaja sie z Asterem i na tym tez zgarna dodatkowa kase.

Hehe, to wogole to info ujrzalo swiatlo dzienne przedwczesnie - pomylka pracownika, ktory pewnie straci prace. Polsat chcial pewnie naciagnac maksymalnie duzo ludzi na zakup PC, niech dziekuja Ci co nie zdazyli nabyc.

A co do oferty HD to jest swietna, nie dosc ze mamy podzial na paczki tematyczne to kanalow jest az 7. I byc moze bedzie wiecej, jak sie jeszcze z kims dogadaja.

Gratuluje sobie i innym abonentom Aster takiego solidnego operatora kablowki :twisted:

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
A mnie oferta HD ostro wku...

Dlaczego?

Nie dość, że nie ma Eurosportu (mogli by dac przynajmniej zapowiedz) to jeszcze dali HBO z którego osobiscie nie korzystam.

Miałem nadzieje na Roland Garros w HD, ale widze ze sie przeliczyłem...

no chyba że to m.in znaczy ze jest jeszcze luxe HD i Eurosport wkrótce czyli 25 maja.

A kanałów w HD jest 6 a nie 7

Ostatnia edycja:

darkheart

New member
Również licze na ten skrót m.in - miedzy innymi... informacja jest z 12 maja więc od tego czasu mogli się już dogadać również z innymi kanałami. Licze, że do paczki dołączy Eurosport HD oraz Polsat Sport HD - wtedy by było naprawde super.

qura12

Member
Bez reklam
Mi powiedzieli mniej-więcej to samo co darkheart'owi z tą różnicą że nikt nic nie mówił o możliwości wzięcia samego Discovery HD ale to aż takie ważne nie jest... O Eurosport nie pytałem (bo dopiero teraz wszedłem na forum i czytam Wasze posty) ale wydaje mi się że jeżeli darkheart wyraźnie napisał "m.in." to Eurosport zawiera się w tych "innych" ;]

Ofc dzwoniłem dzisiaj i do ZG.

k_luke

New member
Mi również podawali na infolinii na początku maja, że pewny jest m.in. EurosportHD... Co do tego DiscoveryHD (a la carte) - wydaje mi się że może to być dodatkowo płatny serwis niezależny od DiscoveryHD w pakiecie HD...

Peek

New member
Bez reklam
No mam nadzieje, fajnie byłoby też gdyby bylo zapowiadane LUXE HD i oczywiście Polsat Sport HD, ale trzeba się liczyć z tym, że wszystkiego mieć ie można:(

qura12

Member
Bez reklam
Peek napisał:
No mam nadzieje, fajnie byłoby też gdyby bylo zapowiadane LUXE HD i oczywiście Polsat Sport HD, ale trzeba się liczyć z tym, że wszystkiego mieć ie można:(
Ja stanowczo wolał bym zamiast Luxe HD Filmobx HD lub PS HD (albo nSport)

mosca

New member
Moim zdaniem o Polsacie Sport HD mozna zapomnieć tak samo jak o nsport HD. Polsat strzeliłby sobie w kolano udostępniając właściwie jedyny autorski kanał HD poza swoją platformę. Ma on przyciągać ludzi do Cyfrowego Polsatu i przede wszystkim ma zapewnić jak najlepszą sprzedaż oferty HD przed i podczas Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej 2008. Dlategto nie liczyłbym, że zostanie dodany do oferty - przynajmniej jeszcze nie teraz.

Jeżeli Aster rzeczywiście zaproponuje taką ofertę to dla mnie bomba. Mając już N Telewizję wezmę tylko pakiet Cyfry + HD i będzie bajka.

tucz

Member
@mosca

walkowalismy juz to wiele razy: Aster nie jest konkurencja dla PC. Wiec udostepnienie kanalow dla Astera to nie jest zaden strzal w kolano, a jedynie dodatkowy zysk.
Konkurencja jest N i Cyfra, w ktorych raczej PS sie nie znajdzie, ale zauwaz ze PS wystepuje w ofercie tv kablowych. Rozumujac Twoim sposobem to w ofertach tv kablowych nie powinno byc C+, C+Film, C+Sport, C+Sport2, C+FilmHD, C+SportHD. A czy tak jest? NIE i NIE bedzie

michaelius

New member
sally_mary napisał:

Ciekawe gdzie teraz sa ci wszyscy krzykacze , co mowili , ze 19 meczy w otwartym Polsacie to myslenie zyczeniowe i bujda na resorach dajac sie oglupic marketingowi Polsatu :D

Jeszcze tylko teraz pytanie jak z cenami za dekoder HD i kanaly, ale ostrze sobie zeby na pakiet bazowy jesli bedzie tam Eurosport HD i na C+ HD.

qura12

Member
Bez reklam
A no właśnie, nie ma ktoś jakiegoś info na temat opłaty aktywacyjnej za dekoder? Co do opłat za kanały HD nieoficjalne info już mamy ale nie było nic na temat dekoderów... Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość wzięcia dekodera i płacić za wynajem a np. po 2 latach przechodzi na własność (o ile pamiętam CP tak ma/miał)

Peek

New member
Bez reklam
Z tego co wiem to za dekoder bedize jedna opłata aktywacyjna. Też bym wolał Filmbox PS HD albo Nsport zamiast LUXE bo jestem sportowym maniakiem, byle tylko nie było tylko 6 kanałów.

Co do Polsatu Sport HD i Nsportu to wkrótce się pojawią (zwłaszcza Nsport, bo teraz sieci kablowe mają już HD) tylko może za miesiąc albo dwa. Cena za pakiet do Basica Plus ma być 20zł a do C+ 5zł. O HBO nic nie wiem.

Widze, że razem z michaeliusem jestemy w tej samej sytuacji, bo mam zamiar wykupić te same pakiety.:)

W kazdym razie póki co to najgorszy program HD to History Channel - program chyba mało ciekawy a do tego po angielsku.

Ostatnia edycja:
Do góry