Aster HDTV

Peek

New member
Bez reklam
Może się okazać też tak, że dzien przed mistrzowstwami uznają, że nikt już nie przechodzi z kabla na antene to zeby jeszcze chwycić pare groszy to wrzuca te Polsaty do Astera.

ra74

New member
bluray napisał:
Tak więc nikt nie jest w stanie podać żródła twierdzenia, że POLSAT cokolwiek musi w sprawie UEFA EURO 2008.

To jest czysty busines i POLSAT pokazuje jak się na telewizji zarabia.

no właśnie, na dzień dobry muszą odzyskac 15mln euro, przypuszczam że cena reklamy zależy od ilości widzów więc IMHO codziennie w publicznej tv możemy spodziewac się jakiś meczy, może z opóźnieniem żeby sprzedawac te same reklamy na każdym kanale

bluray

Banned
W 4 dni POLSAT sprzedał pośrednikom czas reklamowy za ok. 30 mln zeta.
Najważniejsze są jednak długoterminowe przychody z nowych abonentów.
POLSAT ma własna fabryke dekoderów. Na nich jest także dochód.
Internet - następne pole przychodu
SMS - jakieś konkursy.
I jeszcze do wygrania 10 mln odszkodowania od TVP.

Oglądalność w 80% dotyczy meczów z udziałem naszych, i strefie finałowej.
A to będzie w otwartym POLSACIE. A więc CAŁA POLSKA to zobaczy.
Nie ma zadnej potrzeby uruchamiania TVP.
Oglądanie meczów z opóźnieniem to zeszłoroczny śnieg.
Gratuluję POLSATOWI tej akcji. Po wejściu na giełdę będzie wzrost wartości, ilości abo. Można liczyć na ogromny przyrost widowni w HD.

Jak oni grają:
Dostali w 14 dni koncesję brytyjską na emisję od 1 czerwca programu POLSAT NEWS.
Do czasu uzyskania polskiej koncesji kanał będzie nadawał korzystając z koncesji brytyjskiej.

Juz od jutra codzienny magazyn ME 2008.
http://media2.pl/media/36455-polska-przed-euro-w-polsacie-sport.html
To jest najważniejsza impreza sportowa. Ważniejsza nawet od Igrzysk Olimpijskich.

Peek

New member
Bez reklam
Przerzucałem kanały i na C+ był Wpuszczony w kanał i musze przyznać, że ostrość była WYśMIENITA. w prawdzie to film animowany, ale w 3D. strach się bać co bedzie jak dadzą C+ Film HD;)

Dziś na infolinii dowiedziałem się, że rzekomo oficjalnie HD trafi do sprzedaży 26.05

Ostatnia edycja:

tucz

Member
Peek napisał:
Dziś na infolinii dowiedziałem się, że rzekomo oficjalnie HD trafi do sprzedaży 26.05

Dzwoniac kilka dni temu tez powiedziano mi o takiej dacie, wiec wyglada to coraz bardziej prawdopodobnie :twisted:

Peek

New member
Bez reklam
A ja sobie załatwiłem, że jestem w pierwszej turze do wymiany dekoderów:p

Świeżo po wymianie opisze wszelkie wrażenia.

badus

New member
Peek napisał:

tucz napisał:
Dzwoniac kilka dni temu tez powiedziano mi o takiej dacie, wiec wyglada to coraz bardziej prawdopodobnie :twisted:

Ja także parę razy męczyłem infolinie w Krakowie odnośnie oferty HD i było tak :
w kwietniu mówili, że rusza od 1 maja, jak dzwoniłem po długim weekendzie to podali informację, że dostaną ofertę 16 maja (w piątek?).
A w piątek podali, że rusza w ostatnim tygodniu.

Wiarygodność tych informacji jest żadna. Jedyna nadzieja w tym, że to ostatni tydzień maja, a taki termin podali we wszystich informacjach, reklamach itp. Chociaż to także mogło być zagranie, żeby abonenci nie przeszli do konkurencji przed Euro (oczywiście mam nadzieję, że tak nie jest).

Look_Ash

New member
19 meczów

Odnośnie informacji o 19 meczach Euro2008 w otwartym Polsacie + jeden dziennie: 12 gr + 4 ćwf + 2 pf + 1 finał = 19 = "większość meczów"

Peek

New member
Bez reklam
Czyli póki co w Asterze obejrzymy 19 meczy na zywo i powtórki w HD w Eurosporcie HD, ale mimo wsztsko jest jescze nadziej na Polsat Sport, HD i Extra.

tucz

Member
Dzisiaj załatwiałem sprawę na infolinii i przy okazji zapytałem o HD i PS:
- nadal utrzymuja, ze HD w przyszlym tygodniu;
- podobno 6 programow: 2xC+, TVN, Voom, Eurosport i cos tam jeszcze, chyba Discovery albo NG. Zapomnialem :twisted:
- Pan zanotowal moj numer i ma dzwonic jak juz wszystko z HD bedzie zaklepane
- z PS nadal nic nie wiadomo, trwaja negocjacje, ale chyba brak dobrej woli z jednej albo z obydwu stron, bo inaczej juz dawno by sie dogadali.
Podsumowujac: nadal nic pewnego :D

Peek

New member
Bez reklam
Mi już chyba 3 konsultantów mówiło, że bedzie 8 w tym:
2xC+, Discovery, Eurosport, History Channel, TVN, Luxe i tego ósmego nie chciał powiedzieć, więc wygląda na to, ze bedzie to Voom chociaż ja bym typował Filmbox

Na HD też jestem umówiony (w pierwszej turze), a o Polsacie również głucho.

Ostatnia edycja:

k_luke

New member
Z wcześniejszych informacji/wywiadów z ludźmi z Aster zakładano iż w pierwsze kolejności dekodery otrzymają ci którzy wykupią nowe usługi/kanały premium. Nastepnie sukcesywnie będą wymianiać Motorole u wcześniejszych klientów. Ja czekam, żeby zamówić jeden pakiet BasicPlus z kanałami HD do drugiego telewizora (LCD) oraz jeśli będzie taka możliwość wymienić dekoder Motoroli na dekoder bez HD (drugi tv - CRT).

Peek

New member
Bez reklam
Jeśli chodzi o dekodery bez HD to będą to też nowe Kaony. Bedziesz mógł sobie wybrac model z dyskiem lub bez

qura12

Member
Bez reklam
A to są już jakieś oficjalne zapisy? Podali konkretne ceny czy jakieś inne opłaty za dekoder etc.?

Peek

New member
Bez reklam
qura12 napisał:
A to są już jakieś oficjalne zapisy? Podali konkretne ceny czy jakieś inne opłaty za dekoder etc.?
Jeżeli chodzi o zapisy to generalnie jest taki tekst:
"Jesli pan chce to jak juz oferta bedzie gotowa to ja zadzwonie do pana"
to czy uznasz to za oficjalny zapis to juz twoja rzecz:)

Na ifolinii mówią, że za 25zł można bedzie mieć już wszystkie kanały HD, ale żeby mieć C+ HD musisz miec zwykły pakiet C+ tak jak to jest w cyfrze+. Dopłata 20zł ma być za 6 kanałów do BasicaPlus.

Jeśli chodzi o dekodery to kolejny raz pytałem sie o PVR, ale niestety dopiero na jesień:( :( :(

Ostatnia edycja:

qura12

Member
Bez reklam
Peek napisał:
Na ifolinii mówią, że za 25zł można bedzie mieć już wszystkie kanały HD, ale żeby mieć C+ HD musisz miec zwykły pakiet C+ tak jak to jest w cyfrze+. Dopłata 20zł ma być za 6 kanałów do BasicaPlus.
Czyli rozumiem że jak chcę mieć wszystkie kanały w HD (te 6) poza c+ (bo nie mam c+ i raczej nie zamierzam mieć) to będzie 20zł? Jeżeli tak to bardzo dobra oferta ;] Na pewno lepsza niż 40zł o których wcześniej była jakaś informacja.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
Tak, jeśli chcesz 6 kanałów do BasicPlus to bedzie 20zł i jednorazowa opłata aktywacyjna.

Tą wersje powiedziało mi już paru konsultantów wiec wydaje sie bardzo prawdopodobna.

A tymczasem rachunki już rozesłane bo się pytałem, dziś do mnie nic nie przyszło może jutro...

tucz

Member
Peek

Być może konsultaci na infolinii podawali Ci jakieś informacje o cenach, ale to sa na razie PRZYPUSZCZENIA i chyba zalezy do kogo sie dodzwonisz, bo jak ja pytalem dzisiaj o ceny to gosc mowil, ze trwaja negocjacje i jeszcze nic nie wiadomo, ale ponoc maja byc atrakcyjne warunki.
Poczekamy, zobaczymy...

Peek

New member
Bez reklam
Mówie tylko, ze mogą byc to ceny prawdopodobne bo usłyszałem to juz od kilku konsultantów.

Każdy z nas dostanie na dniach rachunek i wszystkiego się dowiemy, bo rachunki juz rozesłane.

Do góry