Ariva HDplayer 110

zw13rzu

New member
Mam podłączony kabalem router, dalej kabel do Arivy
Mozesz podac link do opisu
Przyznam sie ze konfigurowanie kompa to nie jest moja specjalność.
Dlatego pytam
Ja mam podobnie i nie ma problemu.
Windows 7
Upewnij się czy funkcja udostępniania plików jest włączona:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij Panel sterowania.
  2. W menu Centrum Sieci i Udostępniania wybieramy Zmień Zaawansowane Ustawienia Udostępniania i zmieniamy następujące opcje w obecnym profilu (Dom i praca).

• Włącz odnajdowanie sieci
    • Włącz udostępnianie plików i drukarek
    • Włącz udostępnianie, aby dowolna osoba z dostępem...
    • Włącz udostępnianie plików dla urządzeń korzystających...
    • Zezwalaj systemowi Windows na zarządzanie...
Aby udostępnić folder lub dysk, wykonaj następujące kroki:

1. Kliknij przycisk Start, kliknij Komputer.
  2. Kliknij folder lub dysk prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
  3. Na karcie Udostępnianie kliknij opcję Udostępnianie zaawansowane.
  4. Zaznaczamy Udostępnij ten folder
  5. Klikamy Uprawnienia i nadajemy grupie Wszyscy pełne uprawnienia (Pełna kontrola).

Uwaga: W zależności od konfiguracji może być też konieczne włączenie w Zasadach zabezpieczeń lokalnych opcji Dostęp sieciowy: zezwalaj na stosowanie uprawnień Wszyscy do anonimowych użytkowników:

1. Kliknij przycisk Start, wpisz secpol.msc i naciśnij enter.
  2. Wybierz Zasady lokalne
  3. Wybierz Opcje zabezpieczeń
  4. Znajdź Dostęp sieciowy: zezwalaj na stosowanie uprawnień Wszyscy do anonimowych użytkowników i włącz tą opcję.

W powyższy sposób udostępnić można pojedyncze foldery lub całe dyski w tym napęd DVD. Do odtwarzania udostępnionych w ten sposób oryginalnych płyt DVD-Video konieczny jest program AnyDVD lub podobny działający w tle na komputerze.

To ze strony Fergusona

kabacinski

New member
Kliknij przycisk Start, wpisz secpol.msc i naciśnij enter.
Wybierz Zasady lokalne
Wybierz Opcje zabezpieczeń
Znajdź Dostęp sieciowy: zezwalaj na stosowanie uprawnień Wszyscy do anonimowych użytkowników i włącz tą opcję

Tutaj poległem : wpisałem secpol.msc , otwiera się okno, pokazuąa się ikony
ale nie wiem gdzie szukac zasady lokalne i dalsze opcje
leszek
wybrałem katalog np : hd Ariwa jak katalog udostepniony do urzadzonka

Ostatnio edytowane przez moderatora:

zw13rzu

New member
No kurde masz tam część lewą i prawą w lewej klikasz dwa razy na zasady sieciowe i rozwija się ona pokazując następne podfoldery i tam jest opcje zabezpieczeń klikasz na to dwa razy i masz to co szukasz.

zw13rzu

New member
Kliknij na secpol.msc dwa razy i poczekaj paręnaście sekund.
Oczywiście musisz być na koncie administratora.
Ja wpisuję komendę secpol.msc po kliknięciu na przycisk start i na samym dole pod wierszem "wszystkie programy" jest okienko w którym jest napisane "wyszukaj programy i pliki".
Można też wpisać secpol.msc do okienka uruchom "start/wszystkie programy/akcesoria/uruchom".

P.S.
Pewnie dostaniesz bure od admina za pisanie swoich postów pod swoimi postami.

Ostatnia edycja:

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Witam. To ja podpowiem, że jest już MOD6 - nowy sofcik od kolegi kombo_mcm0.
Dostępny oczywiście na arivahd.pl (Arivahd.pl - Zobacz wątek - trzeci zmodyfikowany soft)

Tylko trzeba zapamiętać przed zmianą softu jak się "w ciemno" zmienia język bowiem po instalacji miałem w większości tekstów pod ikonami yyyyyyyyyyyyy jak i w ustawieniach. Troszkę mi się ciepło zrobiło ale po zmianie języka i ustawień początkowych jest ok i można się cieszyć nowym oprogramowaniem.

grzesch

New member
Witam. Jakby ktoś nie zaglądał na Arivahd.pl to combo stworzył prawie full wypas - sofcik Mod9J.
Naprawdę polecam !!!:grin:

przemko466

New member
Mam dziwny problem.
Podczas próby odtworzenia pliku mkv , najnowszy odcinek (true blood) 720p wyskakuje mi w okienku informacyjnym: nieprawidłowy plik, wgrałem najnowszego softa ale to nie pomogło. Arive posiadam od 6 miesięcy i codziennie oglądam coś w mkv i nigdy takich problemów nie miałem. Ludzie pomóżcie

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
A może to wina uszkodzonego pliku a nie odtwarzacza? To, że wcześnie wszystkie filmy były odtwarzane poprawnie nie oznacza, że nie mógł Ci się trafić wadliwy plik...

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
To coś nie tak faktycznie się dzieje. A inne pliki odtwarzają się poprawnie? A może to wina softu, masz możliwość wgrania oryginalnego i sprawdzenia?

grzesch

New member
Witam czy ariva współpracuje z dyskiem sieciowym? i jakom polecacie obudowę? hdd samsung 320 sata 3.5

Witam. Z obudową to uważaj na jedną rzecz. W środku jest mało miejsca pomiędzy płytką z elektroniką obudowy a włożonym dyskiem. Jeśli złącze sata z dysku wypadnie ci dokładnie naprzeciw złączu sata z płytki to w żaden sposób nie zamkniesz obudowy. Po odwróceniu dysku o 180 stopni kabelek sata był za krótki. Ja miałem taką obudowę i musiałem ją przerabiać. Najlepiej jak weźmiesz dysk i na miejscu spasujesz z obudową.
Pozdr

Do góry