mediafire.com/file/zymezuzzqh2/test-001.mkv]test-001.mkv
Też zastanawiam się nad zakupem jakiegoś playera do 500zł. Zależy mi na kilku sprawach:
- napisy TXT
- pełna obsługa MKV i H264 (mam wszystkie filmy zdekodowane tym kodekiem)
- Wifi i dobra, szybka współpraca z MyBookiem 1TB via USB
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z użytkowników Arivy zassał poniższy sample i przetestował czy na pewno wszystko działa.
Ponadto zastanawia mnie wygląd napisów. Jest dużo możliwości konfiguracji? Jestem przyzwyczajony ale5000.altervista.org/other/DirectVobSub_subtitles.pngKod:mediafire.com/file/zymezuzzqh2/test-001.mkv]test-001.mkv
Da się uzyskać podobny wygląd? No i czy przy odtwarzaniu kolejnych plików, trzeba ręcznie wybierać napy? Jeżeli nazwa .txt i .mkv będzie taka sama, odtwarzacz wczyta automatycznie?
dokładnie, każdy pieprzy bzdury że tylko Asus bo tam producent dba cały czas o uaktualnienia softu, inaczej niż w ArivieA czy Asus jest lepszy od Arivy? Nie widziałem Asusa w akcji, więc trudno mi powiedzieć. Takie wpisy jak wyżej neutrona1 to oczywiście należy ignorować, bo nic nie wnoszą w temacie, zero konkretów. A bardzo chętnie bym się dowiedział w czym konkretnie Asus jest lepszy od Arivy. Przeglądałem wątek o tym playerze i nic tam specjalnie nie znalazłem, Chyba jedynie radio internetowe, to jest coś czego Ariva nie ma w tej chwili.
Dzięki za odpowiedź!
- Napisy.
Wszystko mam w .txt w formacie MicroDVD. Widzę, że Ariva radzi sobie z MDVD, ale w kontenerze .sub. Nie uśmiecha mi się konwertowanie ogromnej ilości plików na .srt (ponad 600GB seriali).
Martwi mnie to co napisał zw13rzu. Znajomy ma DVD Philipsa, którego napisy są tragiczne - właśnie takie szare i nieczytelne. Chciałbym tego uniknąć.
Miałbym możliwość odbioru osobistego tej Arivy w Komputroniku. Jak wygląda sprawa z ewentualnym zwrotem. Załóżmy, że kupiłbym, a nie podobałaby mi się jakość tych napisów, mogę wciągu tygodnia oddać bez podania przyczyny?
EDIT:
Jeszcze jedno. Odtwarzacz podłączyłbym kablem do routera WiFi (Linksys WRT54G), w takim przypadku nie potrzebuję dodatkowego modułu, prawda?
Zdaje się że ostatni oficjalny soft (z końcówką 303 chyba) ma jeszcze białe napisy lecz nie odtwarza napisów *.txt mogę się mylić bo ten soft miałem przez moment i nie pamiętam.przy okazji miałbym prośbę, mam nadal oryginalny soft i białe napisy, podobno w nowych softach są lekko szare a jak wiadomo powrócić do oryginalnego softu się nie da, mógłby ktoś wrzucić ze 2 zdjęcia (jasna i ciemna scenka) jak te "szare" napisy wyglądają ?![]()
Jest program na stronie producenta fergusona który "taśmowo" zmieni Twoje napisy *.txt na*.srt w ciągu paru minut pod warunkem że masz te 600GB na twardym dysku -oczywiście. Wtedy zostajesz na orginalnym sofcie i masz ładne białe literki.
Mam ten sam router i opcja bez kabla odpadła niestety. Ariva nie ma wewnątrz modułu WiFi więc musisz sobie go dokupić pod USB. Tylko jeżeli by to miało mieć sens to moduł powinien być "n" i router też do wymiany na "n".
Co do zwrotu to nie powinno być problemów - teoretycznie oczywiście.