Ariva HDplayer 110

bss3smg

New member
Czy ktoś wie czy firma Ferguson planuje upgrade firmware arivy 110 aby odtwarzała filmy mkv zakodowane z opcją "MKV compressed header". Podejrzewam, ze będzie coraz więcej filmów z tą opcją.
mkvtool od wersji 4.1.1 ma tą opcje zaznaczoną automatycznie więc nowe filmy w większości będą juz z tą opcją.

Pozdrawiam.

kurm28

New member
Witam
Gdzieś w sieci znalazłem kiedyś forum poświęcone temu odtwarzaczowi.
Czy może ktoś pomóc mi odnaleźć je ponownie?
Szukam w googlach, ale nie mogę tam trafić.

dziekuje

pzdr
k

grzesch

New member
Dzięki koledze mkm z zaprzyjaźnionego forum Arivy mam nowy soft pomarańczowy_v3_mkkm.

icon_exclaim.gif
TYLKO BOOT 19 i WYŻSZY
icon_exclaim.gif

Dodano do „IMS” (internet media):

1. Mapy Google – ikona „Buddy Link”
Sterowanie : 1,2 zmiana trybu wyświetlania.
|<< - zmniejsz, >>| powiększ. Prawo,lewo, góra, dół – przesuwanie mapy.
2. „MediaFly”
3. X.Live – pod ikoną „Video On line” – to jest najlepsze – filmy, programy HD, muzyka – naprawdę super sprawa. Niektóre przekazy nieaktywne ale większość działa doskonale - np. XXX :eek:
Link: Arivahd.pl - Zobacz wątek - pomarańczowy_v3_mkkm

Pozdr

marecki6

New member
Bez reklam
>
Wczoraj wypożyczyłem sobie Avatara na płycie Blu-ray, a że nie mam stacjonarnego odtwarzacza to najpierw zgrałem go na dysk USB a potem bez żadnych problemóws obejrzałem sobie na Arivce. Ponad 40 GB materiału W formacie m2ts o rozdzielczości 1920 na 1080, z dźwiękiem DTS HD Master Audio 5.1, tu jest dopiero co odtwarzać a wszystko chodzi płynnie. Obraz znakomity (średni bitrate 28800 kbps) , a dźwięk puszczony przez amplituner też bardzo dobry, mimo że jest odtwarzane tylko core z DTS HD, ale 1500 kbps (24-bit) to i tak dużo lepiej niż na płycie DVD.

nie wiem czy dobrze rozumiem - udalo ci sie wyslac dzwiek w jakosc HD po bitstreamie do amplitunera przez arive ?

janusz

New member
Bez reklam
Z tego co zrozumioałem to dźwięk nie był HD tylko normalny DTS, ale z maksymalną jakością 1500 kbps, a DTS na płytach DVD niższej jakości.

vit91151

New member
Od pewnego czasu Ariva 110 nie odtwarza mi niektórych filmów. Tzn. odtwarza dźwięk bez obrazu. Do tej pory nie było żadnych problemów. Ponieważnie mogę dać linków do tych filmów ( regulamin ), zrobię to opisowo.

Strona HDWorld
Zakładka - HDRip | 720 | PL
Tytuły:

- 1492: Wyprawa do raju / 1492: Conquest of Paradise (1992)
- Droga / The Road (2009)
- Losers. Drużyna potępionych / The Losers (2010)

Może ktoś wie o co chodzi. Sprawdziłem na innej Arivie - to samo. Wgrałem nowy soft, ze strony Ferguson'a HDplayer_110_v20100421_beta.zip - to samo.
Nie wiem jak poradzić sobie z tym problemem.

pkomp

New member
mkWDclean jak już - nie ma tam nic o toolnix

jak tym nie zadziała to jeszcze zostaje MKVmerge GUI i ponowne składanie filmu tyle że w preferencjach ścieżek musisz ustawić kompresje na NONE

grzegorzdz72

New member
Witam !!!

Mam odtwarzacz ARIVA HDPLAYER 110 i niestety ale ostatni o w większości filmów brak jest obrazu. Przerabiam owe filmy programem MKClean czy cos w tym stylu i jest ok ale wolałbym mieć w odtwarzaczu taki soft który obsłuży skompresowane nagłówki w MKV. Wyczytałem ze soft blue mkkm V8 final w/w nagłówki obsługuje. Problem w tym, ze kompletnie nie wiem jak wgra ten soft do mojej arivy. w tej chwili mam jakiś stary oryginalny soft. Proszę o proste (jak da laika) wytłumaczenie jak mam ten soft wgrać ?

Do góry