maciekplacek
New member
ja się zastanawiam nad listwą Monster Power EXP 600A, cena nie zabija ale liczę że przynajmniej zabezpiecza i za bardzo nie "muli".Widziałem tego Gigawatt-a wygląda jak małe dzieło sztuki.
Druga sprawa - dla mnie wielka nowość - zmieniam okablowanie na "konkrety".
Kupiłem listwę Gigawatt - pierwsze odsłuchy zdumiewające. Nie spodziewałem się, że to aż tak wielkie może mieć znaczenie.
Witam.
Możesz napisać model tej listwy oraz kabelek sieciowy który z nią połączyłeś?
Pozdrawiam.
Autosugestia działa cuda
Wysłane z Note 3
Macie sobie zabawy z Żonką Śmieję się oczywiścieTo są moje słowa! Dokładnie sam to pisałem w takiej właśnie formie i treści.
Tym razem postanowiłem zbadać temat.
Natomiast autosugestia nie ma tu nic do rzeczy, bo poprosiłem Żonę, żeby mi to poprzepinała w sposób nieregularny - zamieniając miejsce przyłączenia - raz do Gigawatta raz do mojej starej listwy, potem znowu do mojej starej listwy (ale z przerwą), potem do Gigawatta, potem .... itd. prośba była taka aby dowolnie wprowadzała wg swojego widzimisię, a ja miałem zgadywać (mówiąc "lepiej"/"gorzej") siedząc tyłem do kabli.
100% zgadłem! To nie jest autosugestia.
Słyszysz różnicę między "zwykłym przedłużaczem" czy chociażby listwą Profigolda a Gigawatem? Możesz to opisać w stylu, ociepla, wyostrza.., itp.? Co konkretnie się poprawiło?
Macie sobie zabawy z Żonką Śmieję się oczywiście
W sumie jeśli faktycznie to wyłapujesz to listwa musi mieć wpływ, bo nic innego w danym momencie się nie zmienia.
Druga sprawa - dla mnie wielka nowość - zmieniam okablowanie na "konkrety".
Kupiłem listwę Gigawatt - pierwsze odsłuchy zdumiewające. Nie spodziewałem się, że to aż tak wielkie może mieć znaczenie.
Witam.
Możesz napisać model tej listwy oraz kabelek sieciowy który z nią połączyłeś?
Pozdrawiam.
Najtańszy zestaw: PF-1 z kablem LC-1.
Niestety jednak LC-1 okazał się za krótki (1,5m z końcówkami) ponieważ mam sprzęt "wbudowany" w ścianę i kable muszą iść zamaskowanymi zakamarkami wewnątrz ściany. Dokupiłem zatem do listwy 3m Wireword Stratus 7, a LC-1 poszedł jako końcowy pomiędzy listwą a Yamahą.
Wobec takich zmian wprowadzonych pozostaje mi jeszcze kupić zasilający do końcówki mocy MM7025 ("jak wszyscy, to Babcia też"). Zastanawiam się pomiędzy Supra Lorad 2,5 a Melodika MDP. (na kolejnego Stratusa czy Gigawatta muszę chwilę poczekać - przynajmniej aż sprzedam SR7010).
Macie jakieś zdanie nt. porównania Melodiki z Suprą?
u mnie właśnie wylądował 6009, bajka
Przeżyłem ostatnio podobne wrażenia ale z kablem RCA
Znajomek pożyczył mi kabel DIY, który jako używany kupił za 100€. Zrobiony z kabla ze srebra. Ja generalnie zawsze sceptyczny do takich rzeczy jeśli kosztują sporo. Nie mam jakiegoś najtańszego u siebie ale po podpięciu tego kabla doznałem szoku i olśnienia.
Przede wszystkim trójwymiarowość sceny spowodowała mi opad szczęki. Do tego doszły ciepłe i bardzo naturalne wokale a góra bardziej szlachetna/aksamitna.
Także po takich doświadczeniach bardziej otwarcie patrze na sprawy kabli i zasilania
Po podłączeniu taniego kondycjonera Tacima też "wydaje mi się" że jest lepsza kontrola basu. Ale nie eksperymentowałem z tym wiele więc nie jestem do końca przekonany..ale jest i przynajmniej zabezpiecza sprzęt..
Zapewne zależy jaki to kabel, jaki był poprzedni i w jakim sprzęcie użyty.
Obawiam się że w kablach jest dużo więcej ładnego wyglądu niż dużego wpływu na brzmienie. Co powoduje że jeszcze trudniej nie wtopić z zakupem..
Drugi znajomy (kompletny maniak i zboczeniec audio) porównywał swojego kabla za 1000€ z tym DIY i się załamał że dźwięk jest identyczny. Bo jednak materiały na tego DIY kosztowały ok połowy tego co ma nie mówiąc o porównaniu do ceny jako używka.
Sam zamówiłem wczoraj QED Reference Audio 40 i nie wiem co z tego wyniknie..
Zapewne zależy jaki to kabel, jaki był poprzedni i w jakim sprzęcie użyty.
Obawiam się że w kablach jest dużo więcej ładnego wyglądu niż dużego wpływu na brzmienie. Co powoduje że jeszcze trudniej nie wtopić z zakupem..
Drugi znajomy (kompletny maniak i zboczeniec audio) porównywał swojego kabla za 1000€ z tym DIY i się załamał że dźwięk jest identyczny. Bo jednak materiały na tego DIY kosztowały ok połowy tego co ma nie mówiąc o porównaniu do ceny jako używka.
Sam zamówiłem wczoraj QED Reference Audio 40 i nie wiem co z tego wyniknie..