Daniyal9
New member
Tylko fronty.
Tyl-surround mam pociagniety w scianie na kablach AWG SPEAKER CABLE PS10272 ROHS.
Soorki.
Centrala tez mam na tych Chordach.
Tylko fronty.
Tyl-surround mam pociagniety w scianie na kablach AWG SPEAKER CABLE PS10272 ROHS.
To akurat słabo. Zapytam Top HiFi jak sprawa wygląda w nowszych modelach 2050/3050. Jak otrzymam info to poinformuję.5.1.2 nie przekracza, ale 5.1.4 lub 5.1.2 + zone2 przekracza.
Z tą niemożnością przypisania SP1 lub 2 do frontowych atmosa (oczywiście przy Bi-Amp), to dość dziwne zjawisko. Może dlatego, że RX-A3040 miała Atmosa dodawanego softowo po "apgrejdzie" i niejako na "duś" dorobili coś na co sprzęt nie był projektowany? Bo możesz je przypisać do każdej konfiguracji tylnej, bądź strefowej, tylko nie górny front...
Ruxpin - podbijam pytanie.
Proszę jeszcze o info czy poniższe konfigi są w sr7010 oraz rx-a3040/2040 możliwe, przy podpięciu frontów w BI-AMP:
5.1.2 lub 5.1.4 lub 5.1.2 + zone2 .
Napędzane tylko z ampli, bez użycia pre out'ów.
Jeśli któryś z powyższych 3 konfigów NIE jest możliwy do zrealizowania, proszę o info :niewiem:
Ruxpin, jak w Onkyo 900 ze strumieniowaniem flac w 5.1?
Ruxpin, porównując oba amplitunery RZ900 i NR3030 ja osobiście wybrałbym RZ900. Jest to jednak ampli 7.2 i raczej przeznaczone dla osób które mniej rozbudowują kino. 3030 to ampli 11.2 i stąd różnica w cenie (mamy więcej końcówek). RZ900 natomiast to nowszy model i uważam że może lepiej zagrać w stereo - choćby przez transformator toroidalny stosowany w większości wzmacniaczy stereo (dlatego jest lżejszy od 3030 - transformator toroidalny jest lżejszy o połowę od normalnego tej samej mocy). Gdy porównamy dane techniczne okaże się że RZ900 posiada większą moc 200W niż NR3030 - 185W. Ogólnie to jednak trzeba by porównać jeszcze w domu RZ900 i wtedy miałbyś sprawę jasną
Ruxpin, porównując oba amplitunery RZ900 i NR3030 ja osobiście wybrałbym RZ900. Jest to jednak ampli 7.2 i raczej przeznaczone dla osób które mniej rozbudowują kino. 3030 to ampli 11.2 i stąd różnica w cenie (mamy więcej końcówek). RZ900 natomiast to nowszy model i uważam że może lepiej zagrać w stereo - choćby przez transformator toroidalny stosowany w większości wzmacniaczy stereo (dlatego jest lżejszy od 3030 - transformator toroidalny jest lżejszy o połowę od normalnego tej samej mocy). Gdy porównamy dane techniczne okaże się że RZ900 posiada większą moc 200W niż NR3030 - 185W. Ogólnie to jednak trzeba by porównać jeszcze w domu RZ900 i wtedy miałbyś sprawę jasną
To akurat słabo. Zapytam Top HiFi jak sprawa wygląda w nowszych modelach 2050/3050. Jak otrzymam info to poinformuję.
Podobnie "czytam" jak Ty.
Jednak za 3030 przemawia posiadanie aż 3 transformatorów na pokładzie (a nie jednego jak w 900).
Druga sprawa, to zwróć uwagę na ceny: 900tka wyszła dopiero co i już z wyjściowych 7500 kosztuje poniżej 6000 zł. 3030 jest od początku roku na rynku i w zasadzie mocno trzyma cenę (z 8900 na 8299). Z drugiej strony takie a nie inne pozycjonowanie cenowe przez producenta chyba też o czymś świadczy (być może o wspomnianych przez Ciebie liczbach końcówek - ale czy tylko?).
3030 chwali się BT 2.1 ADR z systemem "tuningowania" przesyłanego dźwięku. W 900 mówi się tylko, że jest BT (bez żadnych dodatkowych informacji). Poza tym 3030 to na dzisiaj "flagowiec" w Onkyo, a przeważnie taka jednostka jest naprawdę dopieszczana na maksa..
Sam nie wiem.
Czy ktoś z Was wie: na folderach przeważnie 3030 ma wyświetlacz niebieski. Ten co ja posiadam ma zielony.
Czy coś się przełącza, czy są różne warianty do wyboru przy zakupie?
No i nie mogę się rozstać z TX-NR3030.
Już był spakowany i przygotowany do oddania. Jednak poprosiłem o prolongowanie terminu zwrotu o kolejny tydzień i...
...i "wycyganiłem" jeszcze TX-RZ900.
Jutro będę robił w swoim salonie "walkę wieczoru". Prawdziwy fight!!!