Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dziś rano biorę telefon do ręki, a tu czarny ekran i pali się tylko ciągłym zielona dioda. Nie reaguje na dotyk, na żadne przyciski. Kiedy jednak dzwonię "do siebie" z innego numeru i telefonu słychać normalny sygnał, ale nie mogę odebrać (bo ekran nie reaguje i jest czarny).
Jak co noc ładowałem indukcyjnie i jeszcze ok. godz. 22-giej wszystko było OK.
Nie wiecie jak teraz zrestartować ten szmelc Galaxy S6 bez wyjmowanej baterii, tak by nie wywaliło aplikacji, innych danych? Zwykły restart, nie do ustawień fabrycznych?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak jak napisałeś dla kobiet specjalną wersję zrobili tylko ludzie nie potrafią tego skumać :- ) kupuje się za 4 tys tel i trzeba jeszcze go sprawdzać przed zakupem bo duża szansa ze będzie wersja kobieca.. taki klimat.. mamy..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zaktualizowalem Huawei Swype i jest ok. Ciut wieksza i wygodniejsza od Swiftkey.

Narazie andek 7 sprawuje sie ok, nic do niego nie mam jedynie jest "zbyt kolorowy" wszedzie i we wszystkich aplikacjach, tlach sa kilory.
Bateria narazie w normie, zawiesic sie telefon nie zawiesil jeszcze wiec. Ok.

Jak komus zalezy na andku 7 to smialo mozna zaktualizowac, jak komus to niepotrzebne to nie warto. Bo nowy wyglad jest zbyt "dziecinny" - moze to kwestia przyzwyczajenia.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Czuję się w obowiązku wycofać moją "rekomendacje" kabla magnetycznego (do ładowania).
Dziś tak się nagrzała końcówka (po zaledwie 15min.), że przyjarało lekko łóżko, a cycek który jest wpięty w słuchawkę zaczął się topić (środkowa część w metalowej obudowie).

Rozgrzała się na tyle, że nie dało się dotknąć. Dosłownie.
Jeszcze trochę i by się zajarała chałupa.
Naturalnie sam proces ładowania jest już niemożliwy (piny nie stykają po zdeformowaniu drugiej części)

Także takie kwiatki. Zadziwiające jest to, że raz działa normalnie, a innym razem topią się elementy. Czarna magia.

Tak jak pisałem wcześniej, u mnie nie było problemów z wielkim nagrzewaniem, ale dziś metalowa obudowa od końcówki magnetycznej uległa dezintegracji od reszty kabla :D
Mogę ją ściągnąć, a kabelek oczywiście przestał ładować. Także tyle chińskich wynalazków ;)

Zasysam Nougata 7.0, choć podobno jest już 7.1.1
Zobaczymy

Ostatnia edycja:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Tak jak pisałem wcześniej, u mnie nie było problemów z wielkim nagrzewaniem, ale dziś metalowa obudowa od końcówki magnetycznej uległa dezintegracji od reszty kabla :D
Mogę ją ściągnąć, a kabelek oczywiście przestał ładować. Także tyle chińskich wynalazków ;)

Zasysam Nougata 7.0, choć podobno jest już 7.1.1
Zobaczymy

Nu tak. Nie ma to jak kupić badziewie od badziewnych chińskich wynalazców a oczekiwać produktu Duńskich wytwórni. :D Właśnie Panie KR oraz Panie Armani, zobacz cie za oknem jaka mamy "piękna" pogodę. 35 stopni pieczonych afrykańskich upałów. To właśnie Wy a takie jak Wy kupując to cóż od tych chińskich pojedaczy robaków, przyczynia cie do tego wszystkiego. To Wy wnosić cie swoją cegiełkę do tego katastrofalnego dla planety pocieplenia klimatu. ;-) Pokuta w waszym przypadku to mało. Za każde kupione chińskie badziewie, bo innego oni nie produkują, kara musi być, bezwzględnego widzenia. :twisted::twisted:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
, zobacz cie za oknem jaka mamy "piękna" pogodę. 35 stopni pieczonych afrykańskich upałów. To właśnie Wy a takie jak Wy kupując to cóż od tych chińskich pojedaczy robaków, przyczynia cie do tego wszystkiego. To Wy wnosić cie swoją cegiełkę do tego katastrofalnego dla planety pocieplenia klimatu. ;-)

Z calym szacunkiem savronie, ale wytrzymaj jeszcze przez tydzien w piwnicy i zostaw nam te pogode. :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Biję się w pierś całą mocą! Sam z piwnicy nie wychodzę. Klimatyzatury, wentylatury na maksa, już w basenie się moczyłem i dalej jakoś chłodniej nie chce się zrobić...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Biję się w pierś całą mocą! Sam z piwnicy nie wychodzę. Klimatyzatury, wentylatury na maksa, już w basenie się moczyłem i dalej jakoś chłodniej nie chce się zrobić...

Dwa dni bezdeszczowej pogody i juz marudza.... na pomorzu 28stopni wiec pakowac tylki i nad morze :)

Ja potrzebuje jeszcze z tydzien slonca abym mogl w pole zboze skosic, bo juz powoli czarne sie robi od tego deszczu.... jezeli tak dalej pojdzie to bulek nie dostaniecie :) Bede musial mokre kosic i na bimber sprzedac zamiast na chleb xD

Savron

Well-known member
Bez reklam
Dwa dni bezdeszczowej pogody i juz marudza.... na pomorzu 28stopni wiec pakowac tylki i nad morze :)

Ja potrzebuje jeszcze z tydzien slonca abym mogl w pole zboze skosic, bo juz powoli czarne sie robi od tego deszczu.... jezeli tak dalej pojdzie to bulek nie dostaniecie :) Bede musial mokre kosic i na bimber sprzedac zamiast na chleb xD

Nu to jaki problem. Wszyscy, kto kupuje chińskie badziewie, do roboty:lol: Wynajmi bus, zrób zbiórkę "chętnych" i do roboty. Niech Ci zbierają zboża. Potem zrobisz fotki jak KR i Armani zbierają zboża i masz gwarantowany hit na YouTube i Facebook :grin:. Bardzo by chciał usłyszeć ich przekleństwa :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A co Ty masz basen Kristoff na posesji i się nic nie chwalisz?
Bo jak tak, to my z Savronem tam zawitamy :D

Ja tu mam 42C na balkonie w słońcu, a tu Kolega plumka w basenie, słyszysz to Savron?

Do góry