Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niektórzy narzekają ,, ja u siebie już mam od 3 tygodni tę aktualizację .. na razie nie instaluję..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zawsze coś popsują. Mi już od wielu aktualizacji wstecz brakuje kilku funkcji.
Jedna kluczowa - już jakiś czas temu, pozmieniała sporo i od tego czasu nie ma się nad czym zastanawiać, stare nie wróci, a nowe mimo wszystko poprawiają.
W 7.0 jest kilka dobrych opcji i optymalizacji.
Z tych które przydają się na co dzień, to dwuklik w lewy dolny przycisk.
Zrzuca obecną aplikacje i pojawia się ostatnio otwarta i vice cersa.
Idealne rozwiązanie jak chcemy coś przepisać z poprzedniej strony na obecną, czy szybko podejrzeć, lub np. wpisać hasło z poprzedniej strony na obecną, skopiować cokolwiek itp. To jest akurat bardzo fajna sprawa.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przed chwilą zainstalowałem tą 7-mkę i w moim odczuciu strony w Chrome przewijają się płynniej.
Nie wiem tylko po co te białe otoczki wokół ikon na pulpicie... gorzej to wygląda...
To tak na szybko.
Zobaczymy za kilka dni... :wink:

enocyl

Banned
Przed chwilą zainstalowałem tą 7-mkę i w moim odczuciu strony w Chrome przewijają się płynniej.
Nie wiem tylko po co te białe otoczki wokół ikon na pulpicie... gorzej to wygląda...
To tak na szybko.
Zobaczymy za kilka dni... :wink:
U mnie obramowki można to wyłączyć w Ustawienia / Wyświetlacz / Ramki ikon

enocyl

Banned
Jako, że temat już dawno nie dotyczy iPhone 5 vs reszta, a ogólnie kategorii GSM, to pozwolę napisać sobie tutaj.
Co sądzicie i ruchu Orange/Nju, które jako jedyna sieć wyłamała się ze zmowy operatorów w sprawie roamingu. Jeżeli nic się nie zmieni to rozważacie przejście do tej sieci czy jest wam to kompletnie obojętne? Co ciekawe w sieci można znaleźć opinie ludzi, którzy są wręcz niezadowoleni z takiego ruchu, bo reszta sieci twierdzi, że ucierpią na tym inne usługi. Dla mnie to kompletny absurd. Sam korzystam z Nju i płace 29 zł za bez limitu do wszystkich, do tego 30GB internetu na stałe za staż i od połowy czerwca 1,46GB internetu w roamingu (umowa przedłużona automatycznie co 1 msc). Oczywiście rozmowy w UE również w cenie 29 zł. Oferta dla mnie bezkonkurencyjna i cieszę się, że Orange miało jaja się wyłamać :)

Kamil_89

Member
Wiesz wszystko zależy od częstotliwości wyjazdów zagranicę bo jak ktoś mało jeździ to "pakiety" pozostałych operatorów mogą być wystarczające i ludzie nie będą na to zwracać uwagi.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Po jakimś tygodniu z Androidem 7,nie zauważyłem nic szczególnie zayebistego,bardziej kosmetyczne zmiany,jedne na plus,inne na minus...
Też kwestia przyzwyczajenia :wink:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No to niezaciekawie.

Dobrze zostali wyciulani, wiedzialem ze ta sprawa smierdzi na kilometr. Nie ma nic za darmo.

Wolnosc konkurencji - "ta na tylku" skoro narzucaja ci po ile MUSiSZ sprzedawac swoj produkt. To jest szantarz 21 wieku.

Ale spokojnie bedzie tylko gorzej.

Kiedys US doprowadzil tak - narzucajac stawki. -"o maly wlos" do bankrutcwa moja rodzine. Uznali ze firma A nie moze placic firmie B za uslugi wiecej niz to wynika z placy pracownika, powinno sie placic "wtedy" 13zl za godzine uslugi bo pracownik zarabial 10zl, a nie WIECEJ.
Tlumaczenie sie ze na przyklad serwis mercedesa kasuje 300zl/h nie bylo do nich do przyjecia. :)

Glupie jak but, ale zasada byla kiedys taka ze najpierw blokuja ci konta i pieniadze a dopiero potem walczysz o swoje w sadzie....

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam zajęte ponad 31GB z 32GB pojemności, z czego:

Dokumenty 40mb
Zdjęcia 3gb
Filmy 455mb
Aplikacje 2.3gb

To daje nam powiedzmy jakieś 6gb
32gb - 6gb = 26gb miejsca.
Gdzie reszta, bo przecież system tyle nie zajmuje.

EDIT: No i jest rozwiązanie. Ręce opadają. Dopiero wyszło przy eksploracji plików na PC.
Winowajcą okazał się program do robienia kopi sms/kontaktów, a gdzieś przy okazji robił kopie programów. W folderze zebrało się ok. 12gb samej kopii. Gdzieś w menu programu z automatu robił sobie backup wszystkiego, co za dziad.
Jest nauczka. Może się komuś przyda na przyszłość.

foto upload

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dzięki.
Wiesz, ja instalowałem takie coś (podobne, nie wiem czy na 100% to), gdy nie było fabrycznego Smart Switch.
I tylko w tedy gdy zmieniałem telefon. Zainstalowałem, appka zrobiła co miała i odinstalowałem.
Teraz Smart Switch to robi, a używam tego raz na 2 lata, tylko przy zmianie słuchawki.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja już większość wypróbowałem, ale zawsze przy zmianie boję się, że coś nie zatrybi, dlatego nie sprzedaje poprzedniego przed zakupem nowego.
Tak na wszelki wypadek ; )
Ostatnio zrzucałem ważne pliki z PC na kartę SD 64gb i chyba pierwszy raz użyłem opcji przenieś, zamiast kopiuj. Na karcie, zaraz po przeniesieniu widoczne były pliki, a po chwili wszystko znikło. Dramat. Kilka lat poszło w pi...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja przy ostatniej zmianie zrobiłem to wg przepisu smart switch czyli dwa tele obok siebie (stary i nowy). Po kilku chwilach wszystko było już skopiowane.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie, tak jest najpewniej. Tylko przy zmianie słuchawki, musisz mieć kase na nową, a większość pozbywa się starej, dokłada wyciułane pieniądze i dopiero kupuję nową. Wówczas jest ryzyko, że coś przy zrzucaniu całej treści z poprzedniej (która jest w chmurze lub na dysku) nie zatrybi na nowej. Bynajmniej ja się tego zawsze boje.
Jak coś się nie uda, to już nic nie zrobisz... ; )

Te programy których ja używam właśnie pozwalają zrzucić do pliku całą kopie, potem tą kopie importujemy na nowy telefon, a stary już dawno może być sprzedany, ale robisz to z duszą na ramieniu. Jak coś nie wypali, to nie masz możliwości ściągnąć ponownie ze starej słuchawki, bo ta już jak wspomniałem sprzedana ; )

Ostatnia edycja:
Do góry