Można zrobić zoom, ale nikt nie chce wracać do czasów TV 4:3
Wpadłem przy okazji do Media zobaczyć nowego Folda. Pierwsze wrażenia są takie, że wydaje się trochę zabawkowy
Ekran po rozłożeniu robi robotę w zdjęciach, arkuszach i stronach. W filmach jest gorzej niż u mnie, mniejszy ekran o jakieś 20%, gdy Ultra jest w poziomie. Od roku oglądam po 2h dziennie YT czy inne video na telefonie, więc jest to dla mnie ważne. Kiedyś było nieistotne
Ogólnie wrażenia takie sobie. Spodziewałem się czegoś więcej, no ale Foldy dopiero raczkują. [/IMG]
Domyślam się, że pierwszy film, to gość z kanału "Podróże Busem Przez Świat"
Prawie trafiłeś
https://youtu.be/DMpQ03gJC8M?t=75
Wziąłem, ale ma słaby zoooom
Jaja jak balony
Takiego manipulanctwa to dawno widziałem, ale Lolo juź łyka jak Pelikan ; )
Nie mam czasu, a po krótce. Ja już tą dyskusje traktuje czysto humorystycznie, no nie można już inaczej.
Piszesz, że oglądasz namiętnie YT i jest to dla Ciebie ważne i wklejasz dla porównania do Ultra21 fotkę z kadru gdzieś pod spodem Folda, jakoby Fold wyświetlał na swoim ekranie o wiele mniejszą powierzchnie filmu, ale przecież trzymasz telefon w pionie, a nie w poziomie jak sam piszesz zamiast go przekręcić w lewo/prawo, dokładnie tak, jak na zdjęciu które wkleił Piramida Tylko w taki sposób można cokolwiek porównywać.
Tutaj się zgadza, na fotce z laptopami nie ma 16:9, gdyby było 16:9, to widzielibyśmy jeszcze więcej.
To tak na marginesie.
Jakby tego było mało, to jeszcze zrobiłeś w swoim telefonie perfidnego zoooooma (a wiem, że lubisz : ) ) i wykastrowałeś chłopowi film, po to, żeby pokazać/wykorzystać całą powierzchnie swojego ekranu wypełniając go jutobywym formatem który nijak ma się do formatu ekranu Ultra21, ale tracąc przy tym to co chlop chce ludziom pokazać, bo zwyczajnie uciąłeś kawałek jego twórczości na górze/dole, czyli pewnie czapkę ; ), a na Foldzie zostawiłeś jakiś dzikusów co kopią doły bez zoooma i trzymasz go na dodatek krótszym bokiem, czyli zupełnie odwrotnie jak się korzysta chcąc wykorzystać szerszą stronę Folda.
Domyślam się, że pierwszy film, to gość z kanału "Podróże Busem Przez Świat" i on wrzuca filmy w typowym dla jutuba formacie, jak większość filmów na YT, a drugi, czyli te dzikusy co kopią doły, to "Survial Builder".
No, ale do rzeczy i konkrety:
Zacznijmy od tych dzikusów co kopią dołki,
1. To co pokazałeś na Foldzie na swojej fotce, przedstawia pierwsze zdjęcie od lewej poniżej.
- Jest to dokładnie to samo ujęcie które Ty trzymasz w ręce w sklepie.
2. Druga fotka od lewej, jest dokładnie tym samym filmem, ale z odwróconym prawidłowo Foldem.
- Czyli tak jak powinieneś prawidłowo przedstawić mając folda w ręcę, ale tego nie zrobiłeś.
3. Trzecie fotka od lewej, jest dokładnie tym samym co sam zrobiłeś pokazując gościa na swoim Ultra21, czyli kastracja filmu i obcięcie boków, ale za to wypełnia cały ekran jak u Ciebie.
Poniżej już mamy filmy Twojego gościa - nie znalazłem dokładnie tego samego kadru (podaj który to film konkretnie), ale nie istotne, bo to dokładnie to samo co na całym jutubie.
1. Pierwsza od lewej fotka, wyświetla prawidłowo cały kadr filmu w oryginalnych proporcjach, dokładnie tak jak to gość nakręcił i wrzucił na YT i tak to powinno wyglądać, a nie tak jak u Ciebie.
Natomiast Fold jest ustawiony nieprawidłowo.
2. Druga od lewej fota, dokładnie to samo w oryginalnych proporcjach, ale z prawidłowo ustawionym Foldem. Czyli w poziomie, a nie tak jak trzymasz.
3. Trzecie od lewej, to kastracja obrazu, dokładnie taka sama jak u Ciebie, tyle, że po bokach.
Różnica polega na tym, że ty uciąłeś jak się domyślam czapkę, a ja ręke.
Podsumowując, wróć do sklepu, połóż telefony na blacie, wyłącz tą kastracje i zoomy, bo aż żal patrzeć na tą degradacje twórczości, odwróć Folda w drugą stronę i wklej jeszcze raz fotę z tych samych kadrów. Wówczas ocenimy faktyczne różnice na żródłowym materiale.
[/url
Mi to tam lotto, który jest mniejszy/większy do YT, trzeba zestawić jak ustawa przewiduje, ale sam fakt co Ty wklejasz, to już wyższa szkoła na Woronicza Fold generalnie nie jest dedykowany do filmów, co nie znaczy, że jak na urządzenie mobilne, żle się ogląda, absolutnie, to dalej kawał ekranu do komfortowego oglądania jutuba (jak na coś w kieszeni).
Po za tym, tak można zoomować wiele filmów (np. przyrodniczych; ) i wówczas ma to sens.
Armanig,przestań bawić się tym otwieranym ekranem,bo popsujesz
Wiesz, takie porownania za powazne nie sa. Nie zapominaj o tym, że sloncu to na kazdym zdjecia wychodza OK, ale wieczorem, to juz roznie bywa. A dwa, że te szmaty napiszą i powiedzą wszystko, żeby być przy cycu.
Armanig,przestań bawić się tym otwieranym ekranem,bo popsujesz
A oni ?
[youtube]U4NRur8Yuzs[/youtube]
Ten prototyp też jest ciekawy