Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Na Amazon była chyba póki co najlepsza oferta na Fold 2.

Co do reszty to każdy ma inne upodobania i preferencje. Używam patelni od czasu Note II. Wtedy to był przełom i zrobił na mnie (każdym w sumie) wielkie wow. Wady w postaci poręczności itd. już od 9 lat nie mają dla mnie znaczenia, bo po NII wymiary innych smartfonów były tylko minimalnie różne. Przeskok był tylko z S2 na Note II. Sam nie kupię innej słuchawki niż topowej wersji z dużym ekranem, a S21U jest zdecydowanie najbardziej dopracowanym telefonem jaki miałem. Pod każdym możliwym względem.

Aparat ma świetną jakość już N10/10+ którego miałem, ale Ultra dzięki zoomowi i szerokokątnemu obiektywowi video dodaje inną jakość filmów i zdjęć. Nie chodzi o brak wstydu w rodzinnych zdjęciach za 10 lat, a o to czy takie w ogóle uchwycisz tak jak byś chciał :) Robiłem porównania 1:1, bo miałem oba telefony przez kilka dni, więc wiem jak to wygląda.

IMO kupując Galaxy Fold 2 będziesz niezadowolony tak samo jak z jakiegoś serii A którego miałeś wcześniej. Ma po prostu wszystko średnie, dodając do tego dużą wagę i grubość. Jedyna zaletą to duży ekran po rozłożeniu, ale chętnie poznam opinie po kilku tygodniach użytkowania.
Ostatnia kwestia to taka, że raczej ciężko będzie o dobrą cenę, bo prędzej zniknie z rynku niż będą go sprzedawać tanio. Zawsze tak było, nie licząc pojedynczych sztuk na jakichś wyprzedażach w Euro czy Media.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jutro się sprawdzi Folda2. Udało się zrobić dobrego deala ; )
Dość już tych farmazonów bez pokrycia i chwalenie swojego.
Tradycyjnie trzeba wyłożyć kase, ocenić i wówczas z praktyki wyciągnąć wnioski. Wychodzę z założenia, że nic na siłe, ale nie ukrywam, że ta wtórność obecnych smartfonów już mi bokiem wychodzi. Zresztą recenzji i wrażeń (czy też porównań do Ultra) jest od groma, niech każdy sam sobie wyciąga wnioski gdzie się plasuje Fold2/3, a mam wrażenie, że się tu piszę o pierwszym wynalazku.
Mnie niczym już obecne smarty nie przekonują i zwyczajnie są mało produktywne w zastosowaniach które potrzebuje, a sam aparat, to za mało.
Zobaczymy na dniach. Note10 na razie zostawiam, być może będzie powrót, kto wie.
Nic na siłe ; )

vvv

Well-known member
Bez reklam
Armanig jak napisałeś nic na siłę
Tak sumując te Twoje i innych wpisy to niestety dochodzę do wniosku że mamy jako maniacy tech
Napędzenia niestety przez doskonały marketing pęd do wymiany ….
Czy to słuchawki jak piszesz czy innej elektroniki !
Mamy kasę to się nie zastawiamy tylko kupujemy !
A jak wspomniałeś to co nam daje nowy smartfon czy tak wiele aby zamienić na nowszy ?
Na pewno NIE BEZ nowszego na dzisiaj da się żyć
No ale właśnie już przestaje bo pomyślicie ze odwaliło Mi !
Już nie myśle ze poczytam jak to Użytkownik ma nowy Smartfon i
Wykorzystuje jego WIĘKSZOŚĆ możliwości !
Miemniej nikogo takiego nie znam i jakoś mi daleko do uwierzenia ze jest taka osoba co w większości
POTRAFI ZAGOSPODAROWAĆ większość tego co mamy w nowym smartfonie !!!

Piramida

Well-known member
Bez reklam
S21U jest zdecydowanie najbardziej dopracowanym telefonem jaki miałem. Pod każdym możliwym względem.

Bo nie miałeś Folda :grin:
Polish-20210820-081437715.png

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jutro się sprawdzi Folda2. Udało się zrobić dobrego deala ; )
Dość już tych farmazonów bez pokrycia i chwalenie swojego.
Tradycyjnie trzeba wyłożyć kase, ocenić i wówczas z praktyki wyciągnąć wnioski. Wychodzę z założenia, że nic na siłe, ale nie ukrywam, że ta wtórność obecnych smartfonów już mi bokiem wychodzi. Zresztą recenzji i wrażeń (czy też porównań do Ultra) jest od groma, niech każdy sam sobie wyciąga wnioski gdzie się plasuje Fold2/3, a mam wrażenie, że się tu piszę o pierwszym wynalazku.
Mnie niczym już obecne smarty nie przekonują i zwyczajnie są mało produktywne w zastosowaniach które potrzebuje, a sam aparat, to za mało.
Zobaczymy na dniach. Note10 na razie zostawiam, być może będzie powrót, kto wie.
Nic na siłe ; )
Myślę, że każde porównanie Ultra vs Fold jest bezsensu. To jakby porównywać samochód sportowy do SUVa. Niby można, ale to jednak inny segment. Mnie ciekawi kierunek w jakim to będzie zmierzać. Póki conza wcześnie na takie wynalazki.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pitu, pitu.
A ja widze powazny problem, tj dzwigania dodatkowego cwierc kilograma w kieszeni szortów.
Tyle to nawet jaja Armanigo po tygodniu bez bzykania. nie waza.
Panie premierze, jak zyc?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jedną ubijam komary, a drugą się wachluje, a na uj, to ma krasnal ma brode, tabletów mam ze 4 w domu i leżą nie używane. To nie to samo. Właśnie dlatego nic już nie pisze, szkoda klawiatury na 3 dniowe dyskusje o dupie marynie ; )
Tel jest mniejszy od mojego Note 10 na szerokość i prawie taki sam na wysokość, tyle, że grubszy, ale w przeciwieństwie do szerokiej patelni jest wąski i ładnie się ukłąda między jajkami. Zresztą nie ma tematu, nie chce mi się pisać. Równie dobrze można napisać po co Ci kobylasta A8, jak nie ma gdzie tym zaparkować, a tym bardziej na hugo większy silnik, jak są ograniczenia w całej Polsce. Także pitu pitu, a karawana jedzie dalej.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zjedz snikersa i przestan gwiazdozyc :)

Da sie patrzec w ekran na dworzu przy normalnej slonecznej pogodzie?
Nie wkurzaja reflexy na zgieciu ekranu? Mialem przez sekunde w sklepie i nie wiem czy tyle lampy taki efekt robily czy na dworzu jest lepiej / gorzej?

Bateria wytrzymuje do wieczora przy zabawach?
To ma szybkie ladowanie? 15min cos ratuje?

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Da sie patrzec w ekran na dworzu przy normalnej slonecznej pogodzie?
Nie wkurzaja reflexy na zgieciu ekranu? Mialem przez sekunde w sklepie i nie wiem czy tyle lampy taki efekt robily czy na dworzu jest lepiej / gorzej?

Jasność ma trochę gorszą niż na N10. Szału nie ma, tragedii też nie.

Zagięcie to kwestia przyzwyczajenia jak dziura od aparatu.

Mnie ciekawi bardziej ekran. Podobno jest na tyle miękki, że można go paznokciem uszkodzić o_O

Do góry