Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

vvv

Well-known member
Bez reklam
No tak jak piszą za 2 lata będziemy prawie wszyscy mieli takie COŚ !
Na Naszym Forum czekamy na opinie naszego Góry :)
Armanig napisz co MYŚLISZ !

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Robi się ciekawie. Z tego co widzę, to ma 3 aparaty.
Jeden w środku na dużym ekranie, jeden typowy z tyłu i jeden na zewnętrznym, a raczej głównym. Czyli można normalnie korzystać z wideorozmów bez otwierania. No fajny, trzeba pomacać, chociaż gruby trochę. Gdyby to 5k kosztowało, to wziąłbym z ciekawości już teraz bez jakiegoś lamentu, że za rok wyjdzie ulepszony (mniejsza strata)

vvv

Well-known member
Bez reklam
Na razie od jakiegoś roku i tak jest ze zdjęciami ciekawie !
Jestem właśnie comiesięcznej wizycie Wnuczki
Muszę przyznać ze fotki robione na surfie koniach i nad Zatoką oglądane na TV są Bajeczne !
Pierwszy raz ie zabierałem ze sobą Lustra :eek: jakoś brak mi było zomu ale ....
Tak myśle do czego to zmierza ?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo2 to Kupujesz ?

Niestety Oppo x 2021 - - okazal sie tylko prototypem. Rozeslali go po youtuberach i na tym koniec. :(

Ale jest bardziej dizajnerski niz skladane fony.

Zreszta mam huaweia p20 pro i ciezko cos lepszego. Samsunga nie trawie. Huawei nie ma andka, Oppo i realme gorsze aparaty.
Jest Xiaomi mi 12 Ultra ale nie normalna kase za niego chca.

Tak wiec nie ma zbytnio na co wymienic...
Najlepiej cenowo wychodzi chyba samsung s21 no ale...

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ten Fold to ciągle ciekawostka. Aparat sporo gorszy od serii Ultra, śmieszna bateria, niskie ppi... Waga spora. Nie widzę zastosowania póki po złożeniu nie będzie tak cienki jak zwykły Galaxy

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No kawał kloca z tego Note, Fold gruby, a Note wielki jak naleśnik. Co kto lubi.
Trzeba wziąć do łapy, wsadzić do kieszeni i ocenić. Dla mnie przesiadka z Note10 na cokolwiek z obecnych fonów nie ma już kompletnie sensu, no chyba, że za jakąś symboliczną dopłatą.
Co dostanę, lepszy aparat, baterię, fajnie, ale to co mam już mi wystarcza, to i tak torpeda w codziennym użytkowaniu, to nie czasy S5, czy iP 4, a Fold to rewolucja, grubszy, ale jak się rozłoży ekran, to zupełnie inny świat w korzystaniu. Dla mnie to dwa różne światy i nawet nie ma co porównywać, coś jak elektryk do spalinówki.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
...a Fold to rewolucja, grubszy, ale jak się rozłoży ekran, to zupełnie inny świat w korzystaniu. Dla mnie to dwa różne światy i nawet nie ma co porównywać, coś jak elektryk do spalinówki.

Niestety to nie jest jeszcze czas na foldy.
Choc po modelach Samsunga widac dynamiczny rozwój, to jednak poki co, to "zabawki", których rozwój moze przyspieszyc jedynie realna konkurencja w tym segmencie.
Najlepiej skomentowal to Aaron.

[youtube]zT1cTTzRi_8[youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Widziałem ten materiał wczoraj, trudno się nie zgodzić, aczkolwiek dla mnie sama idea jako uzupełnienie obecnej oferty, to strzał w dziesiątkę. Nie twierdzę, że w tej konkretnej konstrukcji i w tych konkretnych parametrach (musiałbym sam ocenić na żywo), ale ja osobiście ew. wymianę wypatruje już tylko ze słuchawką typu fold, oppo itp. Może za rok, dwa, zobaczymy. Wymieniać Note na nowszego nie zamierzam, dla mnie to już ślepa uliczka.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Dla mnie przesiadka z Note10 na cokolwiek z obecnych fonów nie ma już kompletnie sensu, no chyba, że za jakąś symboliczną dopłatą.

Zależy od potrzeb. N10, a tym bardziej N10+ to świetna maszyna i stracza dla większości. Jednak zmiany w S21 Ultra były dla mnie na tyle znaczące, że rzeczywiście korzysta się z telefonu dużo lepiej. Czytałem recenzje, że przejście z N10+ na S21U to jak przesiadka z C klasy do S klasy z czym się w 100% zgadzam.

W codziennym użytkowaniu po kilku tygodniach stwierdzam, że:
- czytnik palca działa dużo lepiej, wystarczy musnąć i łapie w przeciwieństwo do Note w którym zdarzało się, że nie łapał za pierwszym razem, pozatym trwało to dłużej
- ekran na słońcu to niebo a ziemia, w praktyce nie muszę już skupiać się na ekranie żeby coś przeczytać, bo S21U jest czytelny w każdych warunkach
- lepsze głośniki, naprawdę słychać różnicę
- płatność zbliżeniowa. W Note trzeba było idealnie przyłożyć do terminala, S21U łapie już z kilku centymetrów
- bateria trzyma dłużej
- lepsza jakość rozmów, ale to pewnie przez sam głośnik który jest lepszy
- lepsza antena, potrafię mieć kreskę zasięgu więcej niż w Note
- aparat, który jest sporo lepszy, szczególni zoom. To trzeba zobaczyć, bo naprawdę robi robotę jak na telefon

Dla większości będą to niuansy, ale dla kogoś kto dużo korzysta z telefonu są to całkiem istotne zmiany. Mnie dopłata wyszła zaledwie 5 zł, więc nie było co się zastanawiać.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Widziałem ten materiał wczoraj, trudno się nie zgodzić, aczkolwiek dla mnie sama idea jako uzupełnienie obecnej oferty, to strzał w dziesiątkę. Nie twierdzę, że w tej konkretnej konstrukcji i w tych konkretnych parametrach (musiałbym sam ocenić na żywo), ale ja osobiście ew. wymianę wypatruje już tylko ze słuchawką typu fold, oppo itp. Może za rok, dwa, zobaczymy. Wymieniać Note na nowszego nie zamierzam, dla mnie to już ślepa uliczka.

Obie klasy, flip i fold maja dla mnie swoje zalety. Wystarczyloby wprowadzenie topowych kamer i sensownych baterii i moglbym przymknac oko na na oczywiste problemy jakie niosa te konstrukcje. Wazne, ze dzieki Chinczykom, nie bedziemy musieli czekac kolejnej dekady. na zaisntnienia foldables w mainstreamie. a to musi przesunac akcent z nowatorskiego gadzetu, na utylitarnosc tych konstrukcji.
Tak czy siak, powiniene wymienic swoj telefon w tym roku i nie widze ciekawych predendentow na horyzoncie, a obecny telefon pobil juz dwykrotnie rekord dlugosci uzytkowania jakiegokolwiek poprzednika.
Dziala bez zarzutu ( nie liczac slabnacej baterii) ale aparat chialbym miec lepszy. :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Niby tak, ale nawet samo Google ostrzega, że instalowanie aplikacji nie z oficjalnego źródła może być niebezpieczne. Pewnie się tylko zabezpieczają wystawiając takie oświadczenia, ale ciągle jakoś mi się to nie widzi. Nie znam tematu na chwilę obecną, ale kiedyś były problemy z aktualizacjami aplikacji i te też trzeba było robić ręcznie. Do tego już brak samego Google Pay skreśla dla mnie smartfon. Mam podpiętych kilka kart w tym dwie walutowe. Często bywam w Czechach i wystarczy jedno kliknięcie, aby ustawić kartę walutową i płacę w koronach przelicznych po korzystnym kursie. Na codzień też większość płatności robię telefonem. Bez tej funkcji to jak bez ręki potem. Szkoda, bo brat miał Huawei 20 Pro i ciężko było cokolwiek zarzucić temu smartfonowi, a nowe modele pewnie są jeszcze lepsze.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Niby tak, ale nawet samo Google ostrzega, że instalowanie aplikacji nie z oficjalnego źródła może być niebezpieczne. Pewnie się tylko zabezpieczają wystawiając takie oświadczenia, ale ciągle jakoś mi się to nie widzi. Nie znam tematu na chwilę obecną, ale kiedyś były problemy z aktualizacjami aplikacji i te też trzeba było robić ręcznie. Do tego już brak samego Google Pay skreśla dla mnie smartfon. Mam podpiętych kilka kart w tym dwie walutowe. Często bywam w Czechach i wystarczy jedno kliknięcie, aby ustawić kartę walutową i płacę w koronach przelicznych po korzystnym kursie. Na codzień też większość płatności robię telefonem. Bez tej funkcji to jak bez ręki potem. Szkoda, bo brat miał Huawei 20 Pro i ciężko było cokolwiek zarzucić temu smartfonowi, a nowe modele pewnie są jeszcze lepsze.

Bez androida pewnie fona nie kupie ale...

Zamiast sklepu play masz inny sklep, wiec roznicy zbytnio nie ma.

Wiekszosc aplikacji sciagniesz, rowniez te bankowe

Ostatnio wszystkich przygotowywuja do HarmonyOS. Na swoim p20 pro dostalem aktualizacje z nowymi aplikacjami z HarmonyOS - takie jak nowa sztuczna inteligencje, nowe mapy Pental - sa ok prawie to samo co google, wyszukiwarka i cos tam jeszcze..

Moze nawet bym sie skusil na P50 - moze zaryzykuje i pozegnam sie z googlem.

W sumie to nawet nie wiem, ktorej aplikacji nie ma huawei u siebie. Pewnie tylko facebooka :)

Liczylem na jakiegos wspanialego oppo, realme, oneplus ale jakos mi sie nie widza.

Ostatnia edycja:
Do góry