Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kto bierze kabinę do rozmów ? ;)
[youtube]J9-_nqMYdKM[/youtube]

Armanig podpowiada,że nie musi być do rozmów :D
70214324-m%C5%82oda-szczup%C5%82a-kobieta-taniec-na-rurze-w-ciemnym-wn%C4%99trzu-klubu-ze-%C5%9Bwiat%C5%82ami-i-dymem.jpg

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Porównywaliśmy wczoraj S21 Ultra do mojego Note 10 Plus. Aparat w nowym Samsungu to inna liga. Potężny zoom bezstratny robi robotę. Jak się trafi okazja to wymieniam :D

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Oppo nie ma żadnego modelu, który może konkurować z S21 Ultra. Xiaomi ma, ale jest droższy od Samsunga do tego posiada aparat od... tak, tak od Samsunga :D Jakoś nie widzi mi się kupować Xiaomi za 5k zł.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dajcie jakiś namiar na normalne słuchawki douszne, mam ich całą szufladę, na czele z tym badziewiem AKG dołączanym do Note 10 (ZERO, absolutne ZERO basu) i nie da się z tego normalnie korzystać. Reszta, nawet najtańszych bije je na głowę, ale są na jacka.

Podstawa bass i jeszcze raz bass, na rower. Najlepiej czarne i najlepiej do 100zł ; ) Żadne audiofilskie granie, ma łupać miekko i soczyście.
No i oczywiście możliwość rozmów telefonicznych/głośność na kablu itp. (USB C).

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Dousznych nie polecę, bo nie lubię żadnych. Te z Note ciągle zapakowane w pudełku leżą. Sam mam Buds Live i jest to świetne odkrycie. Słuchawki opierają się o ucho, a nie wchodzą do kanału usznego. Basu jest sporo, ale więcej (podobno) mają Buds+, tylko te drugie już są douszne. Co ciekawe kupiłem je w dwupaku za ~300 zł, gdzie po sprzedaży jednych na OLX drugie wyszły za darmo :D Normalnie kosztują w promocjach właśnie okolice tych 300 zł za sztukę. W przewodowe bym się już nie bawił. Wymienisz telefon i kolejne trafia do szuflady.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Patent wydaje się ciekawy, ale to są bezprzewodowe.
Mam czarną wizję, że będą wypadać i zwyczajnie się gubić.
Jak będę chciał zupełnie zdjąć, żeby nic w uchu nie siedziało (czasami to drażni), to też nie pociągnę za kabel, a muszę je ostrożnie wyciągnąć, schować do kieszeni itp.
Za kabel ciągne i wiszą ; )
Po za tym, to ​jednak jakaś smycz i zabezpieczenie.

Problemu by nie było, gdyby nie to nieszczęsne usb-c. Pełno słuchawek z jackiem w sklepach, a ja nie chce na rower żadnych redukcji szumu, ot mają dobrze plumkać Borisa Brejche tle, a nie odcinać ; )

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Patent wydaje się ciekawy, ale to są bezprzewodowe.
Mam czarną wizję, że będą wypadać i zwyczajnie się gubić.
Jak będę chciał zupełnie zdjąć, żeby nic w uchu nie siedziało (czasami to drażni), to też nie pociągnę za kabel, a muszę je ostrożnie wyciągnąć, schować do kieszeni itp.
Za kabel ciągne i wiszą ; )
Po za tym, to ​jednak jakaś smycz i zabezpieczenie.

Problemu by nie było, gdyby nie to nieszczęsne usb-c. Pełno słuchawek z jackiem w sklepach, a ja nie chce na rower żadnych redukcji szumu, ot mają dobrze plumkać Borisa Brejche tle, a nie odcinać ; )
Rozumiem. Rzeczywiście może być to problem. Może przejściówka jak wyżej kolega radzi?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakbyś zgadł. Zdarza się, że kupuje coś, co wiem, że mam już w domu, ale nie chce mi się szukać... jak np. dzisiaj, chcialem już kupić słuchawki Jbl, ale okazało się, że mam ten sam model w domu.

Tak czy inaczej, kupilem przejściówkę w sklepie Samsunga (kiedyś ja już miałem, ale zwracałem) i działa.
Podłączyłem jeszcze inne AKG, ale już na jacka i dramat jak z poprzednimi.

Generalnie słuchawki Jbl i stare Samsunga w porownaniu do AKG, to niebo, a ziemia.

Zastanawiam się jeszcze, czy to nie kwestia budowy.
Jak docisnę palcem AKG, to ten bas jest lepszy, ale same nie siedzą, z innymi nie ma większych problemów.

Wezmę te Xiaomi, ktoś gdzieś polecał ostatnio na forum któreś do 100zl i ponoć, nie znalazł lepszych - może to te?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Testowałem dziś okulary Bose (2 modele) z wbudowanymi głośnikami.
Pierwszy raz widziałem takie połączenie, znam metode, ale nigdy nie widziałem okularów z audio.

Fajna jakość, nie ma może zbyt dużo niskich, ale grają czysto.
Świetne jest to, że nie odcinają całkowicie od otoczenia, a plumkają w tle.
Gdzieś na spacer, rower itd. rewelacja.

vvv

Well-known member
Bez reklam
Miałem Tempo przez 2 tygodnie głównie na rower ale odesłałem bo o ile w pomieszczeniu
Było jak napisałeś całkiem fajnie to na rowerze już tak nie było
Fajny bajer ale….. tyle w temacie

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Chętnie bym przetestował w plenerze, ale ciekawi mnie jedna rzecz, jak wygląda sytuacja z odbiorem audio, jeżeli te okulary podniesiemy do góry?

Pamiętam, że ktoś testował (chyba Wini z YT) też na podobnej zasadzie (ale niezależne, bez okularów) i bardzo chwalił, miał ich tam wiele modeli i tylko niektóre grały ponoć świetnie.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
[youtube]LsB_xUlqnY0[/youtube]

Armanig, ty i twoje sluchawki na rowerze. :)

Nie rozumiem, isc na rower, jezdzic po miescie lub drogach publicznych w sluchawkach. Wtedy taki pedalarz skreci przed maska, bo wydawalu mu sie ze nic nie jedzie.

Jak ja nie cierpie tych pedalarzy, na tych kaszubskich kretych gorkach, waskich drogach. Cale wycieczki, oczywiscie jeden obok drugiego i wszystko w tylku... Bo mu wolno.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale to nie do mnie tak, nie do mnie ; )

Nie chciałbyś słyszeć, co mówię do pedalarzy, bo dla mnie to żadni "bajkerzy", jak widzę gadających przez telefon podczas jazdy slalomem trzymając jedną ręką kierownice. Nie raz, nie dwa, doszłoby do bójki. Pierdo... ci taki dziecko i będzie za póżno. Już nie wspomnę o tych dziuniach na różowych rowerkach z gołymi upami (tu akurat nie mam nic przeciwko :D ) jadą takie obok siebie i pstrykają fotki na instagrama.

Także jak się zgadzam w 100%. Odcinanie się słuchawkami od świata, to głupota.
Ja po ulicach NIE JEŻDZĘ, a na ścieżkach rowerowych wyprzedzają mnie dzieci ; ) miasto to nie peleton, a chillout, co chwilę jakieś imprezy, ławeczki, murki, jeziorka.
U mnie to tak wygląda, a bawie się dopiero w lesie. Jak pierdynkę, to w... brzoze.

Jedynie o co mi chodzi, to plumkanie w tle na jakimiś szlaku na polanie, coś na zasadzie radia w aucie i to też od biedy, a pewnie więcej na ławce przy odpoczynku.

[youtube]IoULsBN9xH4[/youtube]

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Ja też szukam jakiś słuchawek po Bluetooth.
Zawsze uważałem że nie mogą grać słuchawki bezprzewodowe, ale żona ma One Plus Buds i grają naprawdę fajnie.
Ma ktoś może jakieś doświadczenia ze słuchawkami TWS dokanałowymi w kwiecie nie wiem np do 1500.
Myślałem o Hifiman TWS 600 lub 800 lub jakieś inne ktoś coś poleci

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z cyklu "biznes po Polsku" w parze z Olejiksem.

Kupiłem tablet używany, poniżej 400zł. Potrzebny mi do monitoringu.
Przesyłka przez OLX (nie bezpośrednio)
Tablet dotarł, ale z pękniętym ekranem. Jedna wielka krecha przez całą długość.
Wizualnie nie ma tragedii, ale pęknięcie jest.

Pomyślałem, że może przesyłka żle zapakowana, wina kuriera itp. ale nie.
Na zdjęciu w ogłoszeniu, widać to pęknięcie, więc świadomie ktoś wysłał uszkodzony, nie informując o tym.

Ktoś powie, skoro widać było pęknięcie na zdjęciu przed zakupem, to po co brałeś?
Otóż nie. Widać tylko, jeżeli mamy fizycznie tablet w ręce i porównany do mikroskopijnej ryski na fotce z ogłoszenia, wówczas układanka ma się układa.
Patrząc na samo zdjęcie, nie ma szans zauważyć jakiekolwiek uszkodzenie.
Zresztą tablet i tak był sprzedawany jako sprawy, bez wad.

Sprzedawca nie odpisuje, ale czyta.

Co dalej, ktoś przerabiał takie tematy?
Allegro gwarantuje zdaje się zwrot w takich przypadkach, ale u OLX tego nie widzę, mimo, że przesyłka była przez ich system wysyłek. Nie zamierzam się prosić, pisać i dyskutować. Napisałem raz i wystarczy.

Jeżeli nie dotarło i ktoś się nie poczuwa do odpowiedzialności, to chciałbym to załatwić innymi sposobami.

Już nawet nie chodzi o pieniądze, ale o jakieś zasady i odrobinę przyzwoitości...

Ostatnia edycja:
Do góry