Hmm jak dla mnie szczerze mówiąc patrząc na wytrzymałość matryc a wytrzymałość mają 6 tys godzin to 3 tys zł na tv to maximum jak kto woli płacić za nowość czy za możliwości sle starszy model, dopłacać sensu nie ma chyba że ktoś nie ma co zrobić z nadmiarem pieniędzy i chce mieć wszystko naj, 6 tys godzin to jakieś około 7 lat zależy kto ile czasu spędza przed tv czy jest tylko ozdobą w salonie...można zrozumieć że technologia idzie do przodu i wszystko sie zmienia ale na idealny odbiór musi być idealny nadawca w odpowiedniej dla nas technologii, ja mam sony kd 50x80j nie wiele różni sie od soniaka x81j tym tylko że x81j ma Motionflow XR 400 a sony x80j Motionflow XR 200 może warto by ziąć też i to pod uwagę ale nie wiem jak było by z wyświetlaniem na ekranie ponad 70 cali
Miałem podobne dylematy i czy decyzja dobra okaże się za kilka/naście dni jak kiki dostarczy 65C825
poniżej podam logikę czym się kierowałem
1. Odległość mam między 3.7 z 4.4 zależy który róg ale wiadomo że wieszak zabierze ze 20-30 cm więc normalizuje odległość do ok 4m
2. Po paru tygodniach zostały na polu: 75PML9506 (za drogi), 75XH90, 75X90J/94J, 75Q90T(argumenty SDmana do mnie trafiają i bardzo mi się podoba Q91A) i właśnie 65C825(przeczytałem o nim cały watek) tak wolałbym żeby to był 75C825, ale takiego nie ma dzisiaj.
Więc stwierdziłem że i tak będę za 2-3 lata potrzebował drugiego tv wiec wtedy najwyżej wymienię na 75/85" a tego wezmę do gabinetu, sypialni, (gaming roomu?).
Niestety, ja odnoszę wrażenie(kiki wypowiedz się może) ale teraz mamy klimat na 65" i to jest główna oś sprzedaży i na to sa dobre ceny.
Szybko zmienisz, do tej odległości 85".
75" może być za mały aby mówić faktycznie o "jakiś" wrażeniach.
W ogóle mam wrażenie, jakbym czytał wątek z 2010r.
Takich dyskusji mieliśmy tu kilkadziesiąt.
Nie ma też żadnego klimatu na 65", za to jest brak doświadczenia i praktyki.