Jakie dyski do Xtreamera?
Witajcie!
W związku z tym, że zakupiłem ostatnio Xtreamera (dokładnie to na godzinę przed końcem zniżki na eTRAYz, okazuje się, że taniej o koszty jednej z przesyłek zapłaciłbym kupując teraz zestaw obu urządzeń) chciałbym się zapytać jakie dyski pasują do tego urządzenia. Zaznaczam, że chcę postawić coś na USB, bo pewnie wyłączę wiatraczek i nie chcę, aby mi się dysk ugotował. Wydaje mi się, że ktoś pisał, iż X nie obsługuje dysków 3,5" zasilanych zewn. (a tylko takie są w tym rozmiarze). Więc: czy nie będzie problemów z uruchomieniem dysku zarówno 3,5" (zasilanie zewn.) jak i 2,5" (tu chyba tylko z usb, nie ma zewn.)? I tak chciałem sobie kupić przechowalnik tak z 0,5TB-1TB między szkołą, domem a znajomymi. Dysk przy Xie długo nie postoi, docelowo filmy i muzyka będzie przesyłana poprzez Gigabit Ethernet z eTRAYz (kupię w styczniu).
A właśnie... widzieliście już tą nową skrzyneczkę? Według mnie świetna sprawa i długo na coś takiego czekałem. Mogę kupić nawet w ciemno, ale poczekam, bo z finansami robi się krucho, poza tym przyjemności należy dawkować. W połączeniu z dość szybkim uploadem (powiedzmy od 1 megabita/s wzwyż - jest to już prędkość osiągalna dla szarego człowieka) można by się pokusić o malutki serwerek, który bez problemu prześle divixa w trzy godzinki, nie mówiąc już o mniejszych plikach. Osobiście planuję coś w stylu rodzinnego miejsca na magazynowanie fotografii, filmów, etc. A silnik JDownloadera to już bajka.
Poza tym witam jeszcze raz administrację i moderację forum, jego użytkowników, zarówno tych piszących, jak i tylko czytających. Mam nadzieję, że długo tu zabawię
.