Xbox X series - recenzja, opinie użytkowników, informacje, nowości - wszystko o xbox x

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Może i ja poczekam i nie będę otwierał :grin:
Polish-20201210-101637971.jpg

Ciężko to się rozstać z kasą, a nie grami : )

Słyszałem jak pozbywałeś się swoich niechcianych gierek :grin::wink:
[youtube]aujW2gJB2HE[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To ja mam coś zyebane.
Podczas instalacji,było bardzo głośno,coś jakby ktoś wiercił za ścianą.
Gdy się gra,jest ok.

Co do grafiki,to bez kitu,nie wiem,czy nie poczekać na patcha pod next geny.
W trybie jakości,obraz wygląda fajnie (po wyłączeniu aberracji chromatycznej) ale niestety te 30 klatek kłuje w oczy.
Z kolei w trybie wydajności,płynność jest już przyzwoita,ale grafa sporo dostaje po tyłku (w Assassinie nie było takiej różnicy).
No i coś ta kamera,przy obracaniu,nagle przyspiesza.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ta gra, to wydmuszka - jeżeli założymy, że aspiruje do czegoś wyjątkowego.
Model strzelania... też nie moja bajka, ale zobaczymy dalej.
Bugi też się zdarzają, jak chociażby wiszące bronie w powietrzu.
Widać, że ktoś się tu przyłożył, ale to nie jest klasa Rockstara, no sorry.
To tak, jakby Chińczycy zabrali się za Bentleya i pewnie by wyszedł, ale to nigdy nie będzie perfekcjonizm oryginału.

Dialogi też pisane, pod małolatów. Goście wyjęci spod prawa, a dyskutują ze sobą jak przedszkolaki przeplatając mięsem.

Graficznie jest jak jest, ja w 30fps nie tykam nawet.
Jak na razie (graficznie), nic a nic nie zrobiło na mnie wrażenia, no, ale trzeba pamiętać, że to nie jest wersja pod XSX.

Nie zmienia to faktu, że ciekawy jestem fabuły i być może uznam grę za dobrą, lub nawet bardzo dobrą, ma zadatki na taką, szczególnie, że mam za sobą dopiero 2h gry. Ciekawy też jestem soundtracku, bo jak na razie to nic się nie zadziało. Lecę dalej.

Ostatnia edycja:

kuba378

Active member
Pamiętam jak na premierę kupowałem GTA V, od początku byłem nią zachwycony i tak pozostało do dzisiaj.
Za sobą mam juz 3 godziny Cyberpunka i jak narazie gram na siłę, może się wkręcę.

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Ta gra, to wydmuszka - jeżeli założymy, że aspiruje do czegoś wyjątkowego.
Model strzelania... też nie moja bajka, ale zobaczymy dalej.
Bugi też się zdarzają, jak chociażby wiszące bronie w powietrzu.
Widać, że ktoś się tu przyłożył, ale to nie jest klasa Rockstara, no sorry.
Całe 8 lat tworzenia gry. Oficjalna premiera miała być w kwietniu, potem we wrześniu, potem w listopadzie, w końcu była 10 grudnia. Całkowity budżet (łącznie z wydatkami na marketing) to gigantyczne 1 - 1,2 mld. PLN. Ale recenzje faktycznie nie są entuzjastyczne.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Resized-20201210-171537.jpg

Dałem w mordę typowi 20 metrów dalej,a ci od 10-ciu minut się boją ;)
Miałem też lewitujący telefon,latające kubki i dziwnie zachowujące się zwłoki.
Chyba muszą jeszcze popracować nad tą gierką.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Za dużo tych bugów.
Jakieś znikające głowy,ludzie chodzący w miejscu,przenikający przez siebie itd.
Chciałem ograć na premierę,ale Redzi nie dali rady.
Na razie odpuszczam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też odpuszczam, nie dam rady. Żałuje, że nie kupiłem konta za 5zł i nie sprawdziłem.
Poszło 270zł na niedopracowanego gniota, bo tak właśnie nazywam grę które rzekomo miała aspirować do niemal rewolucji.

Pięć razy podchodzę do jednej misji i nie mogę przejść, to jest właśnie to, czego nie trawie w grach i nie chodzi tu już o umiejętności, bo akurat z padem w strzelankach radzę sobie doskonale, ale ciemnice, beznadziejne celowanie i w ogóle felling. Zblokowało mnie w jakiejś fabryce, ciemno, nic nie widać i za każdym razem trzeba zaczynać od tego samego momentu, bez broni, a jakże, trzeba wchodzić w menu i dodawać, ja sie pytam po co to?
Za każdym razem nie mogę się doczekać, żeby już skończyło się strzelanie, to katorga. Absurd. W takim RAGE2, grało się dla strzelania, miód się lał i człowiek szukał za każdym razem okazji, żeby wypróbować broń, podobnie jest w COD, przyjemność, bo chyba to jest kwintesencją takich gier. Tutaj ja tego nie widzę.

Nie podoba mi się też ten cały system ulepszeń, jakieś tabelki i pierdy nikomu nie potrzebne, ja rozumiem szereg ulepszeń, ale niech to będzie przyjemne, a nie męczące. Jak będę chciał siedzieć w tabelkach, to odpale SimCity, a nie grę, w której chce się dobrze bawić.

Bugi podobnie, ale to akurat jest najmniejszy problem, odpycha mnie to, że już teraz się męcze, to co będzie potem? Nie o to chodzi w dobrej zabawie.

Za parę dni może zrobię drugie podejście, mimo, wszystko ciekawy jestem miasta, muzyki, klubów nocnych ; )

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja tam narazie tez sie wstrzymam... to jest za duza produkcja aby wszystko udalo im sie na tip top...

Armanig lepiej strzelanie poprobowalbys w realu, anie w grach

Dzisiejszy trening z kbks

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja też odpuszczam, nie dam rady. Żałuje, że nie kupiłem konta za 5zł i nie sprawdziłem.
Poszło 270zł na niedopracowanego gniota, bo tak właśnie nazywam grę które rzekomo miała aspirować do niemal rewolucji.

nie jęcz jak baba, wystaw na alle za 250, i pójdzie w 2 h

Dzisiejszy trening z kbks

dziury nie wyglądają jak kbks, tylko coś z większym kalibrem

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Tyś nas namówił na płyty ;)
Jasne, ale nie na premierę :D Na premierę można brać gry od Sony tylko ;D Takie Days Gone ograłem całe i nie miałem żadnych błędów, a podobno była bardzo zabugowana ta gra. The Last of Us 2 też ograne na premierę, Ghost of Tsushima to samo. Wszystko tam śmigało.

Kolejne gry od Sony też biorę na premierę w ciemno.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jasne, ale nie na premierę :D Na premierę można brać gry od Sony tylko ;D Takie Days Gone ograłem całe i nie miałem żadnych błędów, a podobno była bardzo zabugowana ta gra. The Last of Us 2 też ograne na premierę, Ghost of Tsushima to samo. Wszystko tam śmigało.

Kolejne gry od Sony też biorę na premierę w ciemno.

A można nowe GTA ? ;)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie grałem nigdy w GTA na premierę. Nie wiem jakie mają standardy ;)

Podobno Cyberpunk na Google Stadia śmiga jak na PC z kartą 3090 :D

Ostatnia edycja:
Do góry