Sprawa z HDR na XB ma się tak, że go nie ma u mnie.
Nie załącza się, przez co łapie jakiś SDR i robi się ponuro, pisałem o tym na samym początku i na tej bazie opisywałem pierwsze wrażenia.
Gra na tym bardzo dużo traci wizualnie.
Mam wrażenie, że to nawet nie jest standardowy SDR, a jakiś mix cholera wie czego.
Gra bez HDR potrafi też wyglądać dobrze, ale nie tu.
Można o tym poczytać na Redicie.
No więc, żeby załączyć HDR, trzeba odpalić ORI (absurd, nie?), tam z automatu tv wykrywa HDR i przełączyć się na Cyberpunka. No i mamy HDR.
Do tego podbić kilka suwaków, wyłączyć inne i temat z głowy.
Powiem tak, z HDR Cyberpunk wygląda świetnie. Zupełnie inna gra.
Jak zobaczyłem w końcu te wszystkie świecące neony, blaski, no i w końcu tą jasność, to dopiero do mnie dotarło, jak ładna jest ta gra i o co cały ten hałas.
O to właśnie chodziło.
Mam już za sobą z 5-7h gry i nie zamierzam odpuszczać. Teraz już na pewno nie.
Przez ten czas, nie było okazji, żeby cokolwiek zobaczyć, a jak już coś było, to było ciemno jak w upie. Zero wrażeń. Teraz w końcu, można łazić i oglądać.
Są oczywiście jakieś błędy, ale bez przesady. Nie takie gnioty wypuszczają i nikt nic z tym nie robi. Nic się jeszcze nie zawiesiło, na tyle, żeby nie można było pograć.
Że coś raz na pół godziny wyskoczy z ekranu, no i co?
Ilość włożonej pracy w postaci, ubiór, makijaże, dodatki, stroje, robi wrażenie.
Gra nie jest idealna, ale i tak nie ma nic obecnie na rynku z nowości, co byłoby się w stanie do tego zbliżyć. Jak ktoś poczeka do patcha pod next geny, to będzie więcej jak zadowolony, ja lecę z tym co jest, bo i tak bije na łeb te wszystkie Watch Dogi czy Assasiny.