Właśnie dzisiaj zobaczyłem to co od jakiegoś czasu ignorowałem... otóż, wypalone paski TVN24. Również oglądam ten kanał 2-3 godziny dziennie z przerwami i niestety na szarościach już wyraźnie widać pewne elementy, łącznie z tą szarą "chmurką", która jest w lewym górnym rogu loga.
Ja chyba zaryzykuję z rękojmią do sprzedawcy, bo jeżeli się to powtórzy, to albo całkowicie zrezygnuję z OLEDa (a jestem nim zachwycony), albo przejdę na LG... jakoś wątpię, żeby wymiana matrycy pomogła na długo
BTW: Mam 55OLED803.
Dlatego też idę w rękojmię. Jedna naprawa/wymiana i mogę przy następnym wypaleniu odstąpić od umowy i kupić LG. Mimo wszystko, czytając opinie w internetach... niby Philips ma większy problem niż LG, więc może jest to inaczej rozwiązane programowo, bo żadnych innych wypaleń poza TVN24 nie mam.
Od początku celowałem w LG, ale Philipsa wyrwałem w outlecie i 4 miesiące temu był tańszy od LG C8 o 900złOd razu odpaliłem wszystkie możliwe testy i byłem pod wrażeniem, że matryca nie ma żadnych wad, żadnego bandingu
O ile z ambilighta mogę zrezygnować, to przyzwyczaiłem się już do androida![]()
Oczywiście, w pierwszej kolejności mogą naprawić albo wymienić, ale przy drugiej wadzie już mogę oddać. Przy gwarancji mogą naprawiać aż ci się gwarancja skończy albo odrzucić, bo warunki gwarancji mówią, że tak może być. Dlatego też rękojmia jest wygodniejsza. Poza tym, masz przykład w tym temacie, że w ramach gwarancji Philips wymienił matrycę ze względu na wypalenia.
Ja obawiam się, że każdy OLED polegnie przy TVN24, więc przyjdzie mi kiedyś wrócić do LED'a, na którego teraz ciężko patrzeć :/ Liczę na to, że naprawią ten problem aktualizacjami oprogramowania.
ps. Teraz już się nie wysyła TV do serwisu, tylko serwis przyjeżdża do ciebie.