Wybór głośników

Henry

Active member
Bez reklam
Skąd jesteś, że nie możesz namierzyć Melod iki?
Spróbuj odsłuchać też nowe JBL Studio- 280/290...też są niezłe ;)
Tak samo z amplitunerami- odsłuchy różnych marek/modeli i jeszcze raz odsłuchy ;)

woytaski

New member
Bez reklam
A na 30m2 X2000 może się okazać za słaby.
Miałem 2113 (więc poprzednik X2000) z BX6 na 25m2 dawały radę, więc nie zgodzę siez Tobą, że jest za słaby na ten metraż.
Owszem, poprawa brzmienia po zamianie ampli na X4000 jest wyraźna, choć z czasem nie zadowala mnie na tyle by zrezygnować ze wzmacniacza stereo;)

Muzyka.. od ostrego rocka po irytujący house z dobrymi basami.
Co do BX6, to pełna zgoda, w tej muzyce będziesz miał niedosyt...

nightfaler

New member
zagwozdka

Dzień dobry Szanownej gawiedzi.
Przejdę od razu do rzeczy: ojczulek pragnie sobie kupić jakiś system audio którym będzie mógł nadać wesołego klimatu biurze czy ogrodowi pod altanką.
Z racji iż jestem kompletnym laikiem, w tych sprawach zwracam się do was o coś konkretnego.
Na tą chwilę znalazł coś takiego: KOLUMNY STEREO CARBON CR-762 2x150W RMS NOWE/GWAR (4733127201) - Allegro.pl - Wi

Nie mam zielonego pojęcia jak się do tego odnieść. Zalatuje mocno chińszczyzną. Warto czy nie warto?
Moje gdybanie nakazywało by ogarnięcie jakiś używanych sprawdzonych kolumn + wzmacniacza, no ale... nie mam zielonego pojęcia gdzie zacząć.

Cenowo jakoś do 900zł?

Wyczekuje odpowiedzi ;P

piechu

Member
Bez reklam
@nightfaler
rzuć okiem na India Line Nota 550... no chyba, że dla Ciebie to też badziewie przy tym chińskim wynalzaku przez Ciebie podlinkowanym

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Chwilunia. Kolega pisal że potrzebuje kolumn dla ojca do altanki czy biura, więc po co iść w drogie kolumny jak to tylko ma brzdąkać do ucha? Przecież w takiej altance, przy otwartej przestrzeni akustyka leży i kwiczy, więc pierwsze lepsze kolumny można wstawić byle gralo. Dodatkowo ja bym poszedl w monitory. Podłogowki są fajne do typowego salonu a nie biura.

piechu

Member
Bez reklam
no tak, umknęło mi gdzieś. Zatem ja bym nawet odpuścił sobie ampli i monitory a kupił jakiś dobry mini system - coś w stylu Pioneera X-HM72

Ostatnia edycja:

nightfaler

New member
To chyba nie wiesz co żeś za badziew podał w linku :D
Nie wiem, temu zapytałem... I dostałem informacje, że badziew.
piechu napisał:
rzuć okiem na India Line Nota 550... no chyba, że dla Ciebie to też badziewie przy tym chińskim wynalzaku przez Ciebie podlinkowanym
Ktoś tu chyba nie bardzo wie co pisze i czyta. Czy ja gdzieś bronie tych kolumn z mojego linku? he?
Nie, od razu założyłem, że lądują one w koszu i byłem gotowy kupić Tagi... Jednak zdecydowałem, że ciężko mi wydać ~1100zł +ampli na sprzęt który ma urzędować na polu...
Nie ma szans na Iniana, za 900 zł maja być wypas kolumny plus jeszcze lepszy wzmacniacz
Ma być coś co będzie grać i nie siądzie po jednym sezonie...

@krzysiek1980
witamy głos rozsądku.

kolaboracja

New member
Hey. Czy ktoś porównywał Klipsh R-28F z Klipsch RF 82 II ? Jak one brzmią w dolnych partiach? Zagrają dobrze na Aplitunerze Denon x3000/x4000 ew. Onkyo 828?

duss

New member
Wlasnie stoje przed podobnych problemem....roznica cenowa pomiedzy 28 i 82 jest chyba niewielka, a zawsze lepiej wyzszy model....tylko, ze wg producenta to 28 jest modelem chyba z 2014 ,a 82 z 2010?

Do góry