czesc
dojrzalem chyba do zmiany mojego zestawu na cos lepszego, obecnie pokoj to ok 20m2 ale w przyszlosci bedzie wiecej (kiedys jak zdecyduje sie na zmiane mieszkania) a glosniki juz chcialbym kupowac w miare konkretne i teraz albo kupic zestaw 5.1 albo wymienic chociaz fronty bo obecne graja przecietnie (i kiedys dokupic sobie satelitki i centralny)
Mam amplituner Yamaha RX V457 i do tego zestaw 5.0 głośników Koda F51 + sub Koda SW-850
Mysle ze lepszym wyborem bedzie wymiana frontow bo w sumie zestaw sobie gra w miare tylko nie ma tych ciarek jak przy dobrym naglosnieniu, cena max za wymiane frontow ok 2000zl para preferencje 80/20 kino/muza
co byscie polecili gdzie bylaby mocno zauwazalna roznica, cena 2000zl jest chyba ok czy moze to tylko bedzie lekki lifting i nie warto ?
ps. moze cos jeszcze w zestawie wypadaloby wymienic ?
bump tematu robie bo cos nikt sie nie odzywa
- sluchalem u siebie w domu glosnikow Koda CV60F i graja lepiej od moich ale szalu nie ma, ale jak to bylwa rodzi sie pytanie teraz mozna wyrwac glosniki
Koda CV65F (troche inna konstrukcja) za super cene czyli ok 700zl za 2 fronty na wyprzedazach lub jakies 1100zl za zestaw 5.0 z wyprzedazy, czy orientujecie sie jak graja te CV65F w porownaniu do CV60 lub moich moze warto zmienic ?
- jezeli nie to zastanawiam sie nad zakupem jakis frontow za ok 2000zl (2 sztuki) - jak ma byc spora roznica to niech bedzie i 2500zl ale nie wiem czy glownie w kinie domowych odczuje roznice
wpadly mi w oko
- taga platinum f80 lub moze f100
- roth oli 40
-dali zensor 5
- jbl e80 lub es80 ale raczej nie polecane sa
jak myslicie co robic pakowac sie w takie wymiany czy kupic koda cv65?
niechcialbym 1 czyli wydam kase a roznicy brak wiec z tymi kodami sie wacham bo nie ma powalajacej. Jest lepsza scena, lepsza gora, bas i wogole ale trzeba sie przysluchac. Jak gra w tle to moze byc ciezko zeby wychwycic
help