Dokładnie tak, głośnikowce mam już dawno opanowane, RCA nie ruszam, ale obecnie "kończę" kable zasilające
Dawno temu zrobiłem wszystkie głośnikowe na wygląd. Potem wymieniłem tylko do frontów jednak na markowe. Natomiast reszta, która jest na widoku, które są bardziej wyeksponowane postanowiłem nieco ubrać
Ostatnio bawią mnie kable Dali. Porównajcie sobie ceny z metra i te konfekcjonowane.
Pierwszy przykład z brzegu:
HORN - MARKI :: DALI :: AKCESORIA / KABLE :: SC RM230C
50 zł / metr
HORN - MARKI :: DALI :: AKCESORIA / KABLE :: SC RM230C 2x2
1600 zł / 2 metry
Wychodzi, za kable po 50 zł czyli 100 zł za 2 metry. Czyli 1500 zł kosztuje wg nich reszta (oplot, splitter, banany oraz robocizna). Nie mam pytań.
bardzo chciałem wkleić linki, ale dyskusja była rozproszona w kilku innych wątkach. Nawet zacząłem szukać, ale bez efektów. Może ktoś ma lepszą pamięć? Wklejaliśmy fotki, kto jakie ma, kto jak robił, jakie testował, itd.
i właśnie z tego powodu nie zamawiałbym oplotu na wymiar. Oplot jest rozciągliwy i kurczliwy, ma swoją tolerancję (średnica, a właściwie obwód kabla). Dajmy na to, kupujesz z rolki peszel, który przyjmuje 5-10 mm średnicy kabla, ale na rolce ma on np. 7 mm. Jeśli będziesz chciał wpuścić kable cieńszy - peszel się wydłuży i np. zamówiony metr wystarczy na 120 cm. Odwrotnie z grubszym kablem, z metra zostanie tylko 70-80 cm.
A skoro końcówki się rozchodzą to tym bardziej trzeba je poprawić, uciąć 1-2 cm rozwarstwionego kawałka i ładnie zarobić.
Ja zamawiać zawsze ok. 20 % więcej.
Na tegorocznym Audio Video Show miała miejsce premiera firmy DirAudio
Oplot z włókna węglowego marki KaCsa | diraudio.pl
będę im kibicował. Dla fanów kabli DIY, do których też się zaliczam spora oferta kabli, oplotów, końcówek, i innej konfekcji.