LG i panasonic bez problemu przesyła dźwięk nie tylko z tv ale i z innych dekderów i konsol podpiętych do telewizora..
jesteś tego pewien?
Ostatnia edycja:
LG i panasonic bez problemu przesyła dźwięk nie tylko z tv ale i z innych dekderów i konsol podpiętych do telewizora..
jesteś tego pewien?
Wszystko ladnie, pieknie, ale jesli sie podaje przepisy to i powinno sie podac ich podstawe.Przy okazji przepisy kreują inną ważną zasadę, która może ułatwiać życie konsumentom: w razie stwierdzenia niezgodności towaru z umową przed upływem sześciu miesięcy od jego wydania domniemywa się, że istniała ona już w chwili zakupu. Niezgodność towaru z umową pozwala się konsumentowi domagać albo nieodpłatnej jego naprawy, albo jego wymiany na nowy. Celem obu czynności jest doprowadzenie do zgodności produktu z umową. Wybór należy do konsumenta.
Sprzedawca po otrzymaniu wniosku o wymianę lub naprawę towaru nie ma już w zasadzie wyjścia. Jeśli nie odpowie na żądanie konsumenta w ciągu 14 dni kalendarzowych (NIE roboczych), to przyjmuje się, że uznał żądanie za uzasadnione. Pozostaje mu dostarczyć produkt do naprawy i wymiany. Zgodnie z przepisami sprzedawca ma obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez konsumenta na demontaż, dostarczenie, robociznę, materiały oraz ponowne zamontowanie i uruchomienie wadliwego urządzenia. Oczywiście sama naprawa lub wymiana produktu nie może trwać miesiącami. Przepisy mówią o odpowiednim okresie, biorąc pod uwagę rodzaj towaru i cel jego nabycia.
Gdy naprawa lub wymiana nie jest możliwa albo wymaga nadmiernych kosztów, klientowi pozostaje już tylko domagać się obniżenia ceny lub zwrotu pieniędzy, czyli odstąpienia od umowy to znaczy ZWROTU TV DO SPRZEDAWCY(jeżeli wada towaru nie jest istotna, konsument nie może odstąpić od umowy).Wada jest tak poważna i wkurzająca, że jak ktoś ją pierwszy raz zobaczy będzie widział ZAWSZE.
Ten filmik nie pokazuje nic konkretnego. Rowniez na swoim CRT moge zaslonic prawie caly ekran i pokazac ze migocze. Nie wiadomo co jest puszczone w tle.Co do niestabilnej czerni to wystepuje ona powszechnie też w Panasonicach G20 tak przez Ciebie chwalonych, przykład z tego samego forum: YouTube - Panasonic plasma G20 - Floating Blacks
Nie chce tu wychodzić na obrońce Samsunga bo ta wada też mnie osobiscie do niego zniechęca ale to nie jest problem tylko tej firmy.
Wpisalem na youtube "floating blacks" i jakos za duzo mi tego nie pokazalo.Widać setki ludzi opisujących zjawisko floating blacks sie myli a Ty masz racje
Przejrzalem wszystkie strony. Tylu narzeka a tylko 2-3 linki do filmow niby obrazujace ten problem. Na stronie 28 wstawka z jakiegos filmu, ktory ma pokazac problem ale ja widze ze wszystko jest okPanasonic 2010 plasma: Floating blacks - AVS Forum może tutaj znajdziesz wiecej
Pewnie jest tak jak piszeszOk w takim razie problem nie istnieje, po prostu ludziom to sie tylko wydaje :8
jeśli to tak głosne jak u mnie to nie da ci spokojnie oglądać tv....Samsung zakupiony i co do brzęczenia to jednak wystepuje.
Slychac to dobrze jak sie wlaczy jakas ochrone matrycy jak przelatuja białe i czarne pasy czy jakos tak.
I mam jeszcze odnosnie ustawien obrazu na poczatku uzytkowania .Wszystko mam na 50 % tylko kontrast na jakis 90% czy tak moze byc ???
jasne że tak.. kumpel ma panasa wersje s20 i działa spoko. a ojciec nie dawno kupił podstawowego Lg bez żadnych udziwnień i działa tak samo. więc na pewno w wersjach nowszych i lepszych też będzie chodzić..
Jedyne co, jak na razie, mi przeszkadza, to to, że gdy puściłem po HDMI sygnał 1080p z laptopa z dźwiękiem w AC-3 (6 kanałów) to przez wyjście optyczne TV na kino domowe leci tylko cyfrowe stereo
Przeszukałem menu, instrukcję i nie znalazłem możliwości sterowania rodzajem wypuszczanego sygnału audio...
Czy coś przeoczyłem, czy rzeczywiście dźwięk w DD 5.1 puszczany jest tylko podczas korzystania z DVB-T/C (zapewne jeśli kanał to oferuje)/karty SD??