jtd napisał:A jak byscie okreslili poziom czerni tych lcd w nocy? Czy jest na bardzo dobrym poziomie ?
wg mnie jest czarny i w nocy i w dzień
jtd napisał:A jak byscie okreslili poziom czerni tych lcd w nocy? Czy jest na bardzo dobrym poziomie ?
kriss33 napisał:wg mnie jest czarny i w nocy i w dzień
KIELAQ napisał:No bez przesady z tą czernią . Widziałem lepsze tv pod tym względem . Tylko każdy musi sobie zadać pytanie - czy kupuje taki tv dla dobrego obrazu (taki jest) czy do podziwiania czerni ? A tak na marginesie to sporo na tym forum czerniofilów .
rudy napisał:Wczoraj na forum sharpa (wątek sharp czy philips),Kiki zapodał ,że właśnie wjechały nowe philipsy i będą stawały do porównania z sharpem, toshibą ,jvc itd... Pozdrawiam i czekam na obiecane testy.
rudy napisał:Wczoraj na forum sharpa (wątek sharp czy philips),Kiki zapodał ,że właśnie wjechały nowe philipsy i będą stawały do porównania z sharpem, toshibą ,jvc itd... Pozdrawiam i czekam na obiecane testy.
KIELAQ napisał:No bez przesady z tą czernią . Widziałem lepsze tv pod tym względem . Tylko każdy musi sobie zadać pytanie - czy kupuje taki tv dla dobrego obrazu (taki jest) czy do podziwiania czerni ? A tak na marginesie to sporo na tym forum czerniofilów .
urad napisał:ofkors, jest to jak najbardziej prawidlowe zachowanie TV.
Oglądając kanały nadawane w SD ustaw sobie dekoder na format 576 i wtedy telewizor przeskaluje sobie obraz i pasy Ci znikną nawet na łączu HDMI.mojz37 napisał:Niestety, większość kanałów jest do wyrzucenia. Dobrze działają tylko kanały HD i kanał canal+ film.
Na reszcie obraz jest spłaszczony - czarne pasy na górze i dole.
Można tak ustawić dekoder, żeby proporcje były zachowane, ale wtedy braz nie jest rozciągnięty na cały ekran - czarne pasy nie tylko na górze i zdołu, al i po bokach.
Aż sie prosi, żeby rozciągnąć ten obraz, niestety filip nie umie
Za te pieniądze powinien....
Wg mnie nie przepuszcza nawet po wgraniu najnowszego softu. Na wyjściu z telewizora nie ma DD.ProSiaczek napisał:Wita ponownie dalej poszukujący świętego grala lcd'owego
Mam pytanie szczególnie do KIELAQa i Urada:
Czy wyjaśnił się już problem z dźwiękiem? Spokojnie wyjście w tv przepuszcza DTS i DD?
Przy podłączeniu DVD na wyjściu cyfrowym TV jest dostępny sygnał Dolby Digital 5.1. DTS jeszcze nie sprawdzałem. Natomiast z MediaBoxa UPC (również podłączony przez HDMI) jak narazie nie udało mi się uzyskać 5.1 z wyjścia TV - być moze kwestia ustawień dekodera, poszukam. Natomiast proszę, przestańcie pisać, że na wyjściu cyfrowym TV nie ma sygnału 5.1 bo to nieprawda (no chyba, że ja mam jakiś cudowny egzemplarz ). Amplituner rozpoznaje sygnał jako 5.1, świecą się wszystkie ikonki głośników, słyszę dżwięk ze wszyskich głośników w odpowiednim rozkładzie, więc ten sygnał tam jestmarcels3 napisał:Wg mnie nie przepuszcza nawet po wgraniu najnowszego softu. Na wyjściu z telewizora nie ma DD.