Dzięki za odpowiedź.
Czytam forum jakoś od grudnia zeszłego roku i nie będę pewnie odosobniony w swym odczuciu - jak się zacznie czytać i zagłębiać w te wszystkie detale i opisy, pozna problemy występujące w modelach różnych producentów to ma się jeszcze większą zagwozdkę.
Na początku był Sharp 42X20E, następnie Sharp XL2E, bo stwierdziałem, że jednak te 100hz by się przydało. W międzyczasie doszedł Philips 9632 i Toshiba Z3030. Po niedawnych wizytach w marketach dowiedziałem się o owym nowszym modelu 9603. Sharpa boję się trochę ze wzgłędu na prawdopodobieństwo wystąpienia w nim większej lub mniejszej awarii. Zdecydowanie takich tematów na forach Sharpa jest więcej niż np na wątkach dotyczących Philipsów które czytałem. Odbyłem niezliczoną liczbę wizyt w różnych sklepach, w których zawsze próbowałem zagadnąć kogoś z obsługi by dowiedzieć się co dany "ludź" by wybrał (taka mała sonda
).
Co do Ambiliht-u to nie jestem do końca przekonany, bo obawiam się że nie będzie to w pełni (a może nawet wogóle) wykorzystane. Telewizor będzie stał plecami do okna, zatem jedyne na co miał by rzucać światło to ciemna zasłona zawieszona pół metra za nim
. Mam wątpliwość zatem czy jest sens dopłacać za Ambi skoro nie będzie tego widać albo ma być wyłączone. Z kolei za Philem przemawia fakt iż całkiem przyzwoicie radzi sobie ze słabszym sygnałem, a u mnie to na razie kablówka UPC.
Dzięki za ewentualne odpowiedzi.