mozliwosc powolania sie na niezgodnosc towaru z umowa daje Ci ustawa, gwarancja to dobra wola sklepu/producenta.pkoso napisał:Moze nie powinienem sie wypowiadac nie jestem specjalista ani prawnikiem ale z tego co ja dochodzilem - niezgodnosc towaru z umowa jest wtedy gdy kupujesz tv np. 100hz i 100hz nie ma czyli jest niezgoddne z opisem - a w tym przypadku mamy do czynienia wylacznie z uszkodzeniem elementu, w czasie trwania gwarancji. Jesli sie myle przedstaw moze jakas wykladnie prawna do tego co napisales
niezgodnosc towaru z umowa to zarowno sytuacja, kiedy towar nie nadaje sie do uzytku zgodnie z jego przeznaczeniem lub nie ma/stracil cechy, ktore mial/powinien miec w momencie zakupu. przyjmuje sie, ze do pol roku od zakupu to sprzedawca ma obowiazek udowodnic, ze towar byl zgodny z umowa (ale z automatu uznaje sie, ze jezeli wystapila niezgodnosc w przeciagu tego czasu to musiala ona byc juz w momencie zakupu tylko ujawnila sie z opoznieniem), po tym czasie to nabywca ma ten obowiazek, ze jednak niezgodny.
i pewnie jeszcze bez mozliwosci wylaczenia, a wtedy posypalyby sie pozwy, bo niektorzy od takich fajerwerkow potrafia miec sensacje .mojz37 napisał:Jak juz ktos mowil, produkcja telewizorow bez ambilight powinna byc zakazana prawnie!
Ostatnia edycja: