Witam, jestem na etapie analizowania, którego operatora cyfrowego wybrać (C+, UPC, Polsat, N), czytam to forum już od chyba 2-3 miesięcy i mimo napalenia się na Nkę to wasze komentarze mocno odstraszają. Czy ma ona aż tak fatalną jakość? Czy w porównaniu z pozostałymi operatorami jest mniej więcej podobnie?
Kolega, którego cytuję pisze też o kanałach sportowych - pomija Eurosport - czy ja czegoś nie doczytałem odnośnie tej stacji? Bo jeżeli jest nadal w ofercie to chyba narzekanie zależy tylko i wyłącznie od tego jakich transmisji się oczekuje - dla mnie Eurosport + OrangeSport (pomarzyć można
) byłby wystarczającym zestawem sportowym.
Nie chciałbym też zaśmiecać tego wątku, bo ludzi z podobnym problemem jak ja jest pewnie wielu ale spróbuję. Będę też wdzięczny za ewentualny odsyłacz do innego tematu, gdzie znajdę odpowiedź - jeżeli nie chce Wam się pisać po raz kolejny
A zatem - jako szczęśliwy posiadacz (dzięki opiniom na tym forum) Samsunga 40A656A postanowiłem pożegnać analogową UPC (dziś podpisana rezygnacja) choć ciężko było się rozstać, gdyż jej jakość wcale nie jest kiepska na moim TV ale może po prostu mam słabe wymagania.
Jak już wspomniałem wyżej, w swojej lokalizacji (Gdańsk) mogę skorzystać z UPC Cyfrowej, Polsatu, Cyfry, N-ki.
Jak pewnie większość chciałbym mieć jak najwięcej kanałów HD i dodatkowo przystępną cenę + możliwość nagrywania (choć to ostatnie nie jest to dla mnie póki co jakimś priorytetem).
I po analizie (może jestem w błędzie to będę wdzięczny za naprowadzenie)
Polsat - jakoś w ogólnie do mnie nie przemawia jego oferta ani cenowo ani programowo
Cyfra - oferta porządna, jest najważniejszy dla mnie OrangeSport ale cena po skończeniu okresu promocyjnego za pakiet z kanałami HD powala mnie na kolana (około 150zł/miesiac)
UPC - też ciekawa oferta ale żeby korzystać z HD trzeba mieć najdroższy abonamet czyli 100 miesięcznie - też dla mnie sporo (TV oglądam max 2-4h dziennie)
N - cena jak dla mnie najkorzystniejsza, oferta programowa, że tak powiem może być - tylko wasze opinie o jakości odstraszają.
Pomożecie?