Być może ktoś z Was również spotkał się z tym kłopotem.
Otóż WD-ek działa w zasadzie bez zarzutu, ale jest jedno "ale".
Przy odczytywaniu filmów z blu-ray'a, a w zasadzie to przy odczytywaniu plików m2ts z foldera Stream WD-ek nie widzi napisów. We wszystkich plikach blu-ray jest zawsze NO SUBTITLES, mimo że na kompie je widze i w różnych programach do obróbki BR też widać dokładnie, że zamieszczone jest kilka wersji napisów. Co ciekawe w plikach blu-ray odtwarzacz nie rozpoznaje też ścieżek dźwiękowych tzn. każdą można wybrać, ale nie ma oznaczenia języka.
Podobny problem miałem też z jednym z vob-ów. Dopiero jak zgrałem film na DVD a potem zgrałem płytę do obrazu .iso to rozpoznał wszystkie napisy i zidentyfikował wszystkie ścieżki dźwiękowe z oznaczeniem języku.
Próbowałem podobnie robić z blu-ray'ami ale z uwagi na brak nagrywarki blu-ray ominąłem etap wypalania płyty i próbowałem utworzyć obraz iso bezpośrednio z plików i folderów z filmem. Być może robie to niewłaściwie, albo używam złych programów, ale żadna z prób nie zakończyła się sukcesem.
Znalazłem w necie podobny problem na wd community, ale tam doradzono aby zmienić ustawienia z western europe na central europe, ale to w moim przypadku nie poskutkowało.
W związku z tym mam do Was pytanie: ktoś też tak miał czy też to tylko przypadłość mojego WD-ka?
Pls o opinie i ewentualnie rady.