WD TV Live HD Media Player (WDTV 2)

Sasanki

New member
modele WD

morzin123
Twoja plazma obsługuje wszystkie standardy PAL-525/60, SECAM, NTSC, M-NTSC więc w połączeniu z amerykańskim NTSC wd`eka powinno wszystko grać i buczeć

WD TV Mini Media Player
: WDBAAL0000NBK / WDBAAL0000NBK / WDBAAM0000NBK / WDBAAM0000NBK
PAN AMERICA (NTSC): WDBAAL0000NBK-NESN
JAPAN (NTSC): WDBAAL0000NBK-JESN
APAC (NTSC): WDBAAL0000NBK-PESN
APAC (PAL): WDBAAM0000NBK-PESN
EMEA (PAL): WDBAAM0000NBK-NESN​
WD TV HD Media Player (1st Gen.): WDAVN00B / WD00AVN / WDAVP00B / WD00AVP
US (NTSC): WDAVN00BN
EUROPE (PAL): WDAVP00BE
ASIA (NTSC): WDAVN00BS
MULTI-CITY ASIA (PAL): WDAVP00BS / WDAVP00BP​
WD TV HD Media Player (2nd Gen.): WDBABF0000NBK / WDBABF0000NBK / WDBABG0000NBK / WDBABG0000NBK
PAN AMERICA (NTSC): WDBABF0000NBK-NESN
COSTCO (NTSC): WDBABF0000NBK-NECS
JAPAN (NTSC): WDBABF0000NBK-JESN
MULTI-CITY ASIA (NTSC): WDBABF0000NBK-SESN
MULTI-CITY ASIA (PAL): WDBABG0000NBK-SESN
EMEA (PAL): WDBABG0000NBK-EESN
AUS/NZ (PAL): WDBABG0000NBK-AESN​
WD TV Live Media Player: WDBAAN0000NBK / WDBAAN0000NBK / WDBAAP0000NBK / WDBAAP0000NBK
PAN AMERICA (NTSC): WDBAAN0000NBK-NESN
JAPAN (NTSC): WDBAAN0000NBK-JESN
APAC (NTSC): WDBAAN0000NBK-PESN
APAC (PAL): WDBAAP0000NBK-PESN
EMEA (PAL): WDBAAP0000NBK-EESN

himilsbach

New member
Problem z odtwarzaniem pliku

WD TV Live HD Media Player chodzi bez zarzutu ,mam jednak taki problem gdy próbuje odtworzyć dany plik odtwarzacz wiesza się tzn kółko kręci się wczytuje plik bez końca. Gdy powrócę do menu problem występuje z każdym plikiem dopiero po wyłączeniu urządzenia z gniazdka i ponownym włączeniu wszystko wraca do normy. Wszystkie inne pliki odtwarza do póki nie spróbuje włączyć danego pliku.Plik ten powoduje zawieszenie,oto dane pliku
Ogólne
Format : Windows Media
Rozmiar pliku : 1,45 GB
Czas trwania : 25 min.
Całkowita przepływność bitów : 8.152 Kb/s
Maksymalna całkowita przepływność bitów : 8.128 Kb/s
Zdekodowana data : UTC 2009-12-14 18:58:29.000

Wideo
ID : 2
Format : VC-1
ID kodeka : WVC1
ID kodeka/Wskazówka : Microsoft
Przepływność bitów : 8.000 Kb/s
Szerokość : 1.280 pikseli
Wysokość : 720 pikseli
Proporcje obrazu : 16:9
Szybkość wyświetlania klatek : 29,970 kl/s
Rozdzielczość : 16 bitów
bity/(piksele*ramki) : 0.290
Rozmiar strumienia : 1,42 GB (98%)

Audio
ID : 1
Format : WMA
Wersja formatu : Version 2
ID kodeka : 161
ID kodeka/Informacja : Windows Media Audio
Przepływność bitów : 128 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 44,1 KHz
Rozmiar strumienia : 23,3 MB (2%)
Mam cztery takie pliki i wszystkie powodują zawieszenie .
Już się zmartwiłem żę sprzęt uległ awarii dopóki nie doszłem żę dane 4 pliki powodują zawieszenie .Dodam jeszcze że pliki na komputerze są normalnie odtwarzane.Póki co wywaliłem te pliki z dysku.Sprawa jest o tyle dziwna że plik wiesza system i nie jestem w stanie odtworzyć żadnego pliku.Może wie ktoś co jest nie tak . Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

efsx

New member
Często się zawiesza

Witam! Mam WDTV Live i według mnie często się zawiesza.Mam go podłączonego pod sieć LAN i dysk na USB WD my book 1,5TB. Zaktualizowałem soft odrazu po zakupie to nie wiem czy te wszystkie "zawiechy" są od softu. Głównie brak reakcji na pilota , nie można go wł/wył. więc trzeba odłączyć zasilanie. Ogólnie narazie jestem zadowolony z tego produktu. Tylko się zastanawiam czy czasem tego nie reklamować??? Ma ktoś podobne przypadki z tym zawieszaniem???

brandt78

New member
Mialem cos takiego, ale tylko 2-3 razy - wiec u mnie to raczej bardzo rzadki problem. Konfiguracje mam taka sama - najnowszy soft, LAN + mybook na USB. A pierwszy raz mi sie tak przywiesil zaraz po zakupie, czyli na poprzednim sofcie jeszcze.

marek206

Klub HDTV.com.pl
vip
Witam,nie moge dopasować czasowo napisów podczas odtwarzania filmu,staram sie zwolnić lub przyspieszyć napisy bocznymi strzałkami z pilota ale po mimo zmiany przeskoku,napisy nie przyspieszają,dziwne.

waldek69

Member
Użwam WD od 2 tygodni i trochędziwiąmnie te "zwieszania". U mnieten problem nie wystąpił ani razu. Działana pierwszym (dziewiczym)sofcie 1.00.00. Kusi troche,aby uaktualnić soft, ale wszystko śmiga bez problemu, to zostawie stary.
Pytanie z innej beczki - czy jest możliwość uruchomienia radia internetowego ??
___ Kolego, od WD z USA - jeżeli chcesz mieć różnicę 100 zł mogę sciągnąć od dytrybutora WD z wysyłką bezpośrednio do Ciebie. 450 zł brutto z przesyłką, faktura lub paragon, 24 m gwarancji. Jak cos pisz na gg 5351196

morzin123

New member
Dzięki wielkie. Juz byłem zdecydowany na zakup tego cacka, ale niestety to sie chyba z miesiąc odciągnie :( Wyskoczył mi wczoraj duuuży wydatek.... Takie życie.

Ale wielkie dzięki za oferte pewnie skorzystam (kiedyś).

marek206

Klub HDTV.com.pl
vip
Witam,nie moge dopasować czasowo napisów podczas odtwarzania filmu,staram sie zwolnić lub przyspieszyć napisy bocznymi strzałkami z pilota ale po mimo zmiany przeskoku,napisy nie przyspieszają,dziwne.Czy ktoś bawił sie napisami podczas oglądania filmu dvix,czy napisy można przyspieszyć???

wa2

New member
Alternatywne Firmware "chodzi" dobrze, zależy co od niego wymagasz. Torrenty, Rapid tylko na alternatywnym FW.
Ja WDTV Live nie uzywam do torentow, ale na forum wdtvforum.com mozesz poczytac jak się WDTV Live sprawuje:

użytkownik rokr
and now deluge downloads fine no errors (maximum for my ADSL line is 1100 KiB/s and it can play a 1080p bluray video AT THE SAME TIME! Sigma chips RULE !!! )

himilsbach

New member
Jaki wpisać dns

Mam problem połączyłem kablem crossowanym wd media tv live z komputerem adres ip się zgadza nie wiem tylko jaki dns mam wpisać internet mam w netii. Na szczęscie udało mi się już wszystko poustawiać.Wreszcie nie będe musiał co chwilę odłączać dysku zewnętrznego aby coś wgrać.Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

himilsbach

New member
Polaczenie wyglada raczej dobrze, ale czy nie latwiej sprawdzic po prostu odpalajac WD'ka i puszczajac film...

Jak masz internet z neti prze modem na usb to polacz kompa z WD'kiem kablem crossowanym i poczytaj w necie o udostepnianiu polaczen sieciowych.
Wielkie dzięki za pomoc przy głośnikach i połączeniu kablem crossowanym. Wszystko działa jak należy. Z poradnika z ustawieniem napisów tez skorzystałem.

marek206

Klub HDTV.com.pl
vip
Witam,nie moge dopasować czasowo napisów podczas odtwarzania filmu,staram sie zwolnić lub przyspieszyć napisy bocznymi strzałkami z pilota ale po mimo zmiany przeskoku,napisy nie przyspieszają,dziwne.Czy ktoś bawił sie napisami podczas oglądania filmu dvix,czy napisy można przyspieszyć???

jejek78

New member
napisy

Panowie jak mozna dopasowac napisy programem SRT v1.1 zmieniałem FSB i tak nie widzi tych napisow ,na PC bez problemu działaja to norma ale na WD nie widzi ich jak to zrobić.

himilsbach

New member
Problem z odtworzeniem filmu

Mam pytanie co jest nie tak z tym filmem na komputerze odtwarza natomiast wd tv live media player nie daje rady.Oto dane filmu ID . : 2
Czas trwania : 26 min.
Rozmiar strumienia : 1,47 GB (98%)
inne VC-1 odtwarza.
Czy plik może mieć jakieś zabezpieczenie.
Normalnie wd media informuje jeśli plik jest nie obsługiwany a tu kółko kręci się bez końca.

Ostatnia edycja:

brandt78

New member
Mi mediainfo wyswietla jakos wiecej info o strumieniu wideo, wiec bez pliku na moim dysku wiecej ci nie pomoge.
Zreszta nie ma sensu wklejac tu info ze jakis 1 plik na 1000 nie chodzi, bo wszystko to smiga tylko na komputerze.
Jak sie odtwarza ripy jakiejs porzadnej grupy to nigdy nie ma problemow, mi do tej pory poszly wszystkie pliki. VC1 i tak omijam bo czesto idzie w parze z WMAPRO i wtedy jest cisza w glosnikach:/

@jejek78 przerob na srt w Bestplayerze i sprawdz...
(tak zamotales ze nie wiem czy chcesz zrobic synchro, czy dopasowac fps napisow do fps filmu, czy po prostu przerobic na srt)

@marek206 nigdy nie uzywam tej funkcji, bo zawsze znajduje dopasowane napisy, albo sam robie synchro.
Ale z ciekawosci przetestowalem:
- w mkv dziala z zewnetrznymi i wewnetrznymi napisami
- w avi niestety nie dziala (moze jakis bug i kiedys usuna?)
Jak ktos ma w tej kwesti inne doswiadczenia, niech sie podzieli...

himilsbach

New member
Mam pytanie co jest nie tak z tym filmem na komputerze odtwarza natomiast wd tv live media player nie daje rady.Oto dane filmu ID . : 2
Czas trwania : 26 min.
Rozmiar strumienia : 1,47 GB (98%)
inne VC-1 odtwarza.
Czy plik może mieć jakieś zabezpieczenie.
Normalnie wd media informuje jeśli plik jest nie obsługiwany a tu kółko kręci się bez końca.
Film nie był ripowany i został pobrany bezpośednio z płatnego serwisu, pewnie chodzi o jakieś zabezpieczenie że można oglądać tylko na komputerze.
Temat zamknięty nie będe więcej zawracał tym głowy Dzięki

himilsbach

New member
sieć lan

Gdy próbuje uzyskać dostęp do plików na komputerze muszę podać login i hasło. Skąd mam je wziąć
Spoko wielkie dzięki a o edycji postów będe pamiętał.

Ostatnia edycja:
Do góry