Ania-Liska napisał:Cześć. Widziałam na Allegro te HD Playery (tak to się chyba ogólnie nazywa) firmy WD chodzą już po około 400 zł, bez dysku oczywiście, ale po co dysk jeśli ma się 64 lub 128 GB pamięć USB 1.) 1Zastanawiam się, żeby sobie coś takiego kupić. Jak rozumiem to malutkie urządzonko nie wymaga komputera 2.), wystarczy podłączyć je do zasilania i do telewizora (HDMI) i można oglądać z niego filmy, przeglądać zdjęcia, słuchać muzyki itp. Oczywiście wszystko to nagrywa się na pamięć USB i podłącza do HD Playera. Dobrze to rozumiem? 3.) Myślicie, że zakup tego to dobra sprawa? 4.) Szkoda tylko, że nie można z telewizji nagrywać na takie cudo 5.), wtedy to byłby już kosmos
Marek36 napisał:@ Ania-Liska
Do WD Media Player potrzebujesz :
1. LCD HD READY / FULL HD
2. AMPLITUNER z DTS
3. Głośniki min 5.1
4. HDD 2,5 / lub Pendrive min 8GB
http://pl.wiki.wdtv.org/doku.php?DokuWiki=54b7943bcd17017546f25fa7aaf266aeDzik84 napisał:Cześć ludziska. Mam pytanko.
Zauważyłem ostatnio przycisk "Eject" na pilocie od WD playera. Czy to oznacza że można podpiąć do niego zewnętrzny czytnik dvd? To by było cholernie wygodne. Zamiast przerzucać film mkv z płyty dvd na pena czy dysk zew. wkładałoby sie płytke do odtwarzacza i jazda Próbował ktoś podłączyć zewnętrzny czytnik dvd do wd playera???
Ania-Liska napisał:Telewizor i Pendrive to jasne. Zaraz, zaraz. A te głośniki "5.1" (cokolwiek to jest) po co? Przecież WD Media Player chyba odtwarza dźwięk na głośnikach telewizora, nie? Po co mi zewnętrzne głośniki dodatkowo? I po co amplituner? Naprawdę nie da się podłączyć WD do telewizora LCD HD i po prostu oglądać na tym filmów?
actchris napisał:* obslugę zewnętrznych odtwarzaczy CD/DVD na USB
stefanol napisał:Rezmus: planujesz napisać jakiegoś małego tutka o modyfikacjach OSD, albo o zabawie z php fuse? Przeglądałem wdtvforum, i sporo osób zaczyna na serio się tym bawić - i efekty są całkiem całkiem. Chociażby coś takiego:
hxxp://i43.tinypic.com/2j5yuyr.jpg
z wyglądu IMO nieciekawie, ale sama idea zacna - właśnie funkcji a la XBMC mi brakuje