Przemko, ja chętnie skorzystam jako jedna z oszukanych osób :blagam:.
Od umowy odstąpiłam drogą mailową. Nie wiem, czy to jest wiążące.
Przemko, tak też uczynię jutro bądź pojutrze. Co dalej?Art. 61 KC stanowi ,że - oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie ,jest złożone z chwilą gdy doszło do niej w taki sposób ,że mogla zapoznać się z jego treścią
Gość na pewno dostał Twojego e-maila więc teoretycznie odstąpienie jest prawidłowe ,ale gość może się tłumaczyć że po prostu wiadomość do niego nie doszła .Proponuję to zrobić w formie pisemnej - napisać do niego pismo z odstąpieniem od umowy kupna i żądaniem zwrotu pieniędzy ,wysłać to listem poleconym (najlepiej za zpo) aby była podkładka
Mojaa siostra miala kiedys sytuacje gdzie sprawa zostala wygrana, nakaz egzekucyjny przekazany do komornika I niestety na tym sie sprawa zakonczyla, poniewaz komornik nie byl w stanie odnalezc dluznika :/
Dłużnik zmarł ? .Komornik udaje się do miejsca zameldowania dłużnika ,bądź firmy .....chyba że dłużnik się całkiem wymeldował i wyjechał w nieznane .Małe pieniądze jest łatwiej odzyskać
Problem jest też trochę inny ,nawet jak prokuratura sporządzi akt oskarżenia o oszustwo i prześle go do sądu ,a gość następnie złapie wyrok i powiedzmy że pójdzie siedzieć to dla pokrzywdzonych jest to mała pociecha ..chyba że sąd zobowiąże gościa do naprawienia szkody .Najlepiej jednak samemu spróbować odzyskać pieniądze
Art. 61 KC stanowi ,że - oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie ,jest złożone z chwilą gdy doszło do niej w taki sposób ,że mogla zapoznać się z jego treścią
Gość na pewno dostał Twojego e-maila więc teoretycznie odstąpienie jest prawidłowe ,ale gość może się tłumaczyć że po prostu wiadomość do niego nie doszła .Proponuję to zrobić w formie pisemnej - napisać do niego pismo z odstąpieniem od umowy kupna i żądaniem zwrotu pieniędzy ,wysłać to listem poleconym (najlepiej za zpo) aby była podkładka
UWAGA!
Wszystkich zainteresowanych pismem na policję, jakie należy złożyć w sprawie możliwości popełnienia przestępstwa przez ARENDT-24.pl, proszę o podanie e-maila, to z chęcią prześlę takie pismo.
Pozdrawiam Krzysiek (Gdańsk)
Ja niestety tez zostalam oszukana, zglosilam dzis sprawe na policje , dzwonilam takze do SKOK z opisem sytuacji I przekazaniem ich numeru konta 51 7999 9995 0652 3793 7204 0001
Mam pytanie odnosnie zalozenia sprawy z powodztwa cywilnego, kogo tak naprawde mozemy pozwac, firme czy
Osobe fizyczna?
Mojaa siostra miala kiedys sytuacje gdzie sprawa zostala wygrana, nakaz egzekucyjny przekazany do komornika I niestety na tym sie sprawa zakonczyla, poniewaz komornik nie byl w stanie odnalezc dluznika :/
Witam czy mogłabyś mi przesłać numer do oddziału tego banku skok ja tez zostałam oszukana i co bank na to czy jest możliwość odzyskania pieniędzy
Pozdrawiam