Wydawać by się mogło, tak banalna sprawa.
Wierzyc się nie chce, ale również znam to z autopsji.
Najgorsze, że ludzie to widzą i nie dziwota, że oszustów przybywa. To wręcz instrukcja jak szybko się dorobić bez konsekwencji.
Takie umorzenia powinny być ustawą zablokowane o zakazie publikacji, poszkodowanym po za użalaniem nic nie zmieni, za to na bank zachęci innych amatorów szybkiego dorobku.
Ja tam nikomu źle nie życzę, ale jak ktoś stracił parę setek, to może faktycznie taka nauczka uchroni w przyszłości od strat które już mogą zrujnować życie.
BTW. Ostatnio zauważyłem wysyp oszustów gry w 3 karty.
Numer tak stary i oklepany, że już 20 lat temu budził politowanie, a co ja widzę w 2018r.?
Naiwni dalej grają i zostawiaja kasę. Już nie wspomnę, że po gębach na kilometr widać kto jest postawiony.
Makabra ;D
Pamiętam jak naiwni na giełdach samochodowych przegrywali całą kasę, a ostatnio gdzieś czytałem (pewnie stara historia, bo nie wierzę, żeby to miało miejsce obecnie) jak babka pojechała po auto bez męża i pewnie pomyślała, że podwoi budżet i wyjedzie lepszym modelem, naturalnie przegrała całą kasę i ponoć pierścionek zaręczynowy.
Ponoć tak się rozczuliła z tego tytułu, że się chłopaki zlitowali i oddali jej pierścionek w zamian za loda, no i poszła