Wielkie dzięki dla wszystkich za informację .Chciałem kupić tam słuchawki Sennheiser dobrze że tego nie zrobiłem
Mnie jeszcze coś innego tknęło - forma płatności ,piszą że w przypadku przedpłaty wysyłają za darmo w przypadku odbioru za pobraniem - 100zł .Od razu widać że coś nie tak - chodzi zapewne aby wyciągnąć pieniądze
Jeszcze odnośnie tych zawiadomień o przestępstwie - jeżeli ktoś się waha, a został pokrzywdzony,to nie ma się nad czym zastanawiać trzeba złożyć takie zawiadomienie najlepiej do prokuratury ,możecie podesłać linka tego sklepu i napisać że to jest robione w sposób ciągły i systematyczny liczba oszukanym zapewne rośnie .Możecie spróbować też napisać do UOIKiK ,niech się urząd włączy do sprawy
Jak ktoś został oszukany to można spróbować odzyskać pieniądze, na drodze cywilnej i nie czekać na działania policji bo to może długo trwać .Trzeba wysłać pismo z odstąpieniem od umowy kupna i dać facetowi czas 14 dni na zwrot pieniędzy ,z tego co się orientuję roszczenia do 10.000tyś zł są rozpatrywane w postępowaniu uproszczonym ,można skorzystać z E-sądu ,tylko trzeba wypełnić formularz .Jeżeli ktoś nie wie jak ,chętnie pomogę całkowicie za darmo