Po raz kolejny, a czynię to co jakiś czas, odświerzę to co już kilka miesięcy temu pisałem, mając na względzie daleko posunięty uniwersalizm w temacie: co wybrać i czym się kierować.
1) Jeżeli masz zamiar dokonać zakupu TV opierając się tylko na tym co przeczytałeś na forum i w innych mediach, to na 100% będziesz żałował swojej decyzji. Natomiast na drugie 100% jest pewne, że nigdy się do swojego błędu nie przyznasz - ani publicznie, np. tu na forum, ani tym bardziej przed samym sobą. ALE SAM TEGO CHCIAŁEŚ! :fool:
Rada: sam osobiście, ewentualnie z kimś /niezaangażowanym/ dokonaj tylu porównań i testów, ile tylko będziesz w stanie zrobić lub na ile obsługa np. w sklepie pozwoli.
2) Dyskusję na forum nie traktuj śmiertelnie poważnie, ale też nie odrzucaj jej w całości! Większość tych, którzy autorytatywnie opowiadają się po jakiejś stronie, nigdy nie dysponowali odpowiednimi argumentami na potwierdzenie lub zaprzeczenie stawianej tezie. Głos ich, często należy traktować jako swojego rodzaju odreagowanie własnych frustracji i kompleksów. Natomiast warto wziąć pod uwagę zdanie praktyków, tych, którzy na "własnej skórze" doświadczyli pewnych spostrzeżeń, tych, którzy dzielą się wrażeniami subiektywnymi i nie beletryzują rzeczywistości. Również wyciąganie daleko idących wniosków z zamieszczanych tutaj zdjęć, to łagodnie ujmując, zaklinanie rzeczywistości.
Ad rem:
- na użytkowanych przez moją rodzinę G10 zauważyłem, jakby pogłębioną szarość czerni, jednak może być to tylko autosugestia pod wpływem czytania tego wątku. Panel nadal swieci OK i nie sprawia większych problemów. Oby tak dalej.
- V10 jest panelem potwierdzającym wszystkie zalety, jakimi kierowałem się, gdy go nabyłem. Nie zauważyłem problemów z czernią, bielą i kolorami. Nadal, gdy mam możliwość obejrzenia czegoś na nim, czynię to z czystą przyjemnością.
- na koniec, moim obecnym modelem jest 46" Philip 9704 i pozostanie jeszcze długo, tego jestem pewny w 120%. Pozdrawiam.