Uncharted 2

Carbon_

New member
Bez reklam
Rewelacyjna przygoda. Gra posiada niesamowite momenty, które nikt wcześniej nie pokazywał na taką skalę. W miejscach gdzie każda inna gra zastosowała by sekwencje QTE, przykładowo w przechylającym się budynku, tutaj cały czas mamy kontrolę nad bohaterem i możemy np. prowadzić ostrzał. Takich akcji jest wiele. Graficznie każda inna gra konsolowa przy Uncharted 2 wygląda słabo i mam na myśli całą stronę techniczną. Po przejściu ukazuje się masa rzeczy do odblokowania, która pokazuje jak wielką pracę włożyli autorzy w tą pozycję. Jest zaledwie kilka gier, którym mógłbym wystawić maksymalną ocenę. Magiczne 10/10. Uncharted 2 z pewnością się do nich zalicza.

Bambolo82

Banned
W Uncharted 1 też nie było loadingów, a po zakończeniu gry było masę przedmiotów, cheatów, filtrów graficznych, obrazków, filmików, skinów do postaci etc. do odblokowania.

Nie było tej technologii "bez QTE", ktorej pisał Carbon np. strzelanie się podczas walącego się budynku, gdzie w każdej innej grze ogladalibyśmy tylko filmik, a tu mamy pełną interakcje. No i oczywiście nie było trybu multiplayer.

Co do poziomu trydności, to od razu grałem na hard i było akurat. Zawsze tak robie.

Poziom trudności "crushed" (dostępny dopiero po przejściu gry) był jednak mega trudny w Uuncharted 1. Carbon, czy w Uncharted 2 jest poziom "crushed" do odblokowania?

new

Member
jarql napisał:
No zgadza sie pogoda dziś w sam raz na U2 :) Ja dziś dorwałem swój egzemplarz w MM w katowicach w cenie 179zł. jak na nowośc to wydaje mi sie że cena całkiem atrakcyjna
W Chorzowie 189 zl:evil: dziś kupiłem ale biorąc pod uwagę spalone paliwo do Katowic na jedno wyjdzie więc nie jest źle . Jeszcze nie grałem ale już nie mogę sie doczekać :D

Peek

New member
Bez reklam
Z czystym sumieniem 10/10, dokładnie to czego oczekuje się od gry -fabuła, grafika, grywalność, miód.

Cutscenki rodem z filmu, grafa ryje beret po całości jestem na początku 3 rozdziału i już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych gier.

Panowie nie ma się co rozpisywać gra nie ma wad, poza tym jest napisana idealnie pod PS3, czyli wykorzystuje wszystkie jej atuty.

Dla serii Uncharted i MGS4 warto kupić PS3.

Kandydat do gry roku!!!

jarql

Member
Bambolo82 napisał:
W

Poziom trudności "crushed" (dostępny dopiero po przejściu gry) był jednak mega trudny w Uuncharted 1. Carbon, czy w Uncharted 2 jest poziom "crushed" do odblokowania?

W U2 także jest ten poziom trudności i w polskim tłumaczeniu w grze brzmi "miażdżący" :-D

arsenal

Moderator
VIP
new napisał:
W Chorzowie 189 zl:evil: dziś kupiłem ale biorąc pod uwagę spalone paliwo do Katowic na jedno wyjdzie więc nie jest źle . Jeszcze nie grałem ale już nie mogę sie doczekać :D
W Głogowskim MM Uncharted 2 kosztuje 159 zł. Za chwilkę zasiadam do przygody :)

Ogr

New member
Bez reklam
Peek napisał:
Z czystym sumieniem 10/10, dokładnie to czego oczekuje się od gry -fabuła, grafika, grywalność, miód.

Cutscenki rodem z filmu, grafa ryje beret po całości jestem na początku 3 rozdziału i już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych gier.

Panowie nie ma się co rozpisywać gra nie ma wad, poza tym jest napisana idealnie pod PS3, czyli wykorzystuje wszystkie jej atuty.

Dla serii Uncharted i MGS4 warto kupić PS3.

Kandydat do gry roku!!!
Mało powiedziane :krol:

Carbon_

New member
Bez reklam
Więc tak.. Grę ukończyłem w nieco ponad 14 godzin z czego, jak informuje gra, dwie godziny spędzone na staniu w bezruchu. Ach te widoki :)
Grałem na poziomie hard i wydał mi się prosty (zbyt prosty). Zobaczymy jak będzie na Crushed. Grałem z polskim dubbingiem, który według mnie wypada kapitalnie, a poczucie humoru miejscami zabija. Teraz zaczynam przygodę z oryginalną ścieżką dzwiękową i polskimi napisami. Co do loadnigów, a raczej ich braku, to gra jest tak skonstruowana, że odpalając grę po raz pierwszy nie zobaczymy ani jednego aż do napisów końcowych (nawet pomiędzy rozdziałami). W ogóle tego co dzieje się podczas rozgrywki nie sposób opowiedzieć nie unikając spoilerów, więc poczekam aż ją ukończycie.

Peek, jeśli po zaledwie 3 rozdziałach wystawiasz grze taką ocenę, to do końca przygody umrzesz na zawał serca. Cała gra jest obłędna, ale końcówka zarówno grywalnościowo jaki i graficznie po prostu masakruje :krol:

Peek

New member
Bez reklam
Carbon_ napisał:
Peek, jeśli po zaledwie 3 rozdziałach wystawiasz grze taką ocenę, to do końca przygody umrzesz na zawał serca. Cała gra jest obłędna, ale końcówka zarówno grywalnościowo jaki i graficznie po prostu masakruje :krol:

A nawet po dwóch bo trzeciego nie zacząłem:)

Peek

New member
Bez reklam
Sorry, że pod pod postem.

Jestem chyba w 6 rozdziale i już stwierdzam, że jest to NAJLEPSZA GRA W KTÓRĄ GRAŁEM. Grafa w Nepalu wypala gałki oczne!!! Ta róznorodność miejsc!!! (co poprawiono na szkolną szóstkę w stosunku do pierwszej części) Brak monotonii!!!! (co w pierwszej części tez było zmorą)!!! Bohaterowie!!! Dubbing!!! Fabuła!!!

TA GRA NIE MA WAD!!! Panowie, mówię to ja, człowiek który zawsze szuka dziury w całym i przeszkadzają mu najmniejsze niuanse!!!! Cytat z N+ naprawde trafny "o grafice mozna pisać POEMATY", jaka ogromna grywalność!, hektolitry miodu!

W tym roku najbardziej czekałem na Modern Warfare 2, a w stosunku do Uncharted 2 byłem nawet sceptyczny, jednak teraz nie wiem czy MW2 przebije twór Naughty Dog!!!

To jest jak znakomity film i do tego interaktywny!!!

Na szczęście mam przed sobą weekend więc będe naku...iał gdy tylko wpadnie wolna chwilka.

Powiedzieć, że dla tej gry warto kupić PS3 to za mało, dla tej gry obowiązkiem każdego gracza jest ją mieć!!!

Powtarzam jeszcze raz: NAJLEPSZA GRA W JAKĄ GRAŁEM!!!

Ogr

New member
Bez reklam
Peek napisał:
Sorry, że pod pod postem.

Jestem chyba w 6 rozdziale i już stwierdzam, że jest to NAJLEPSZA GRA W KTÓRĄ GRAŁEM. Grafa w Nepalu wypala gałki oczne!!! Ta róznorodność miejsc!!! (co poprawiono na szkolną szóstkę w stosunku do pierwszej części) Brak monotonii!!!! (co w pierwszej części tez było zmorą)!!! Bohaterowie!!! Dubbing!!! Fabuła!!!

TA GRA NIE MA WAD!!! Panowie, mówię to ja, człowiek który zawsze szuka dziury w całym i przeszkadzają mu najmniejsze niuanse!!!! Cytat z N+ naprawde trafny "o grafice mozna pisać POEMATY", jaka ogromna grywalność!, hektolitry miodu!

W tym roku najbardziej czekałem na Modern Warfare 2, a w stosunku do Uncharted 2 byłem nawet sceptyczny, jednak teraz nie wiem czy MW2 przebije twór Naughty Dog!!!

To jest jak znakomity film i do tego interaktywny!!!

Na szczęście mam przed sobą weekend więc będe naku...iał gdy tylko wpadnie wolna chwilka.

Powiedzieć, że dla tej gry warto kupić PS3 to za mało, dla tej gry obowiązkiem każdego gracza jest ją mieć!!!

Powtarzam jeszcze raz: NAJLEPSZA GRA W JAKĄ GRAŁEM!!!
No teraz to juz nic nie trzeba dodawać:D Moja opinia pewnie bedzie podobna ;) Wystawię po przejsciu:) Weekend !!!!

vasyndrom

New member
z mojej strony rowniez tylko i wylacznie slowa pochwalu dla tworu panow z ND. cos pieknego az brakuje slow by to opisac. a efekty swietlne i cienie to klasa sama w sobie, to trzeba zobaczyc poczuc i uwierzyc

Peek

New member
Bez reklam
jetem na początku rozdziału 15, gra za każdym razem jak do niej siadam rozwala mnie grafiką, po dłuższym obcowaniu z nią uznaje, że dubbing również nie mógł być lepszy, trzeba się tylko było przyzwyczaić na początku. Niestety mam 38 stopni gorączki i jutro prawdopodobnie wybiore się po zwolnienie L4, więc niepocieszające jest to, że będe miał w robocie zaległości, ale przynajmniej przejde spokojnie Uncharted 2. Ehh, że też zawsze biednemu wiatr w oczy wieje:( :( :(

Do góry