Hej Pany,
Witam tez jestem nowym wlascicielem tego TV, mi akurat udalo sie go kupic za 5k zl nowke z NeoNetu
Wiec cena mega jak za ten TV
Poczatkowo nie bylem do konca zadowolony choc w tej cenie mozna oko przymknac ale z kazdym dniem jest coraz lepiej i obecnie jestem calkiem happy...Android ogolnie chodzi bardzo plynnie i zwawo(a z Oreo bedzie jeszcze lepiej). Pare rzeczy poprawilem i TV wyglada i dziala przyjemnie a ten ekran, ambilight i dzwiek miodzio(bez zewnetrznego systemu dzwiekowego dzwiek ustawiony na Film gra naprawde dobrze 2+1(subbuferek maly daje glebi dzwiekowi) moze nie jest to zestaw audiofilski ale jak na dzwiek z Telewizora to jeden z najlepszych jakie slyszalem ten z 903 pewnie przebija ale cena coz...)
Optymalizacja TV performance:
-Przelaczyc na rysowanie 2D przez GPU(opcje programistyczne),
-3 razy wylaczyc te rozne animacje 1x(opcje programistyczne),
-ograniczyc ilosc zadan do 4(opcje programistyczne),
-Wylaczyc szukanie aktualizacji w Google Play(lepiej samemu co jakis czas sprawdzic),
-Wylaczyc szukanie aktualizacji w Android TV,
-Wedlug uznania polecam wylaczyc w Ruchu uplynniacze
-Wedlug uznania odinstalowac nieuzywane aplikacje(po factory reset wracaja jak cos)
-Wedlug uznania wylaczyc nieuzywane aplikacje systemowe(np google filmy,muzyka itd)
Do odtwarzania polecam: MXPlayer z HW+ wlaczonym i przyspieszonym dekodowaniem, Kodi(u mnie wszystkie filmy chodza nawet te 70GB z SSD dysku pod USB 3.0(raw z Iso Blue ray zgrane) po sieci nie testowalem zbyt duzo bo Plex i seriale 720p i 1080p(chodza na Raspbery Pi), VLC ogolnie chodzi ok choc zdaza mu sie czasem tez zaczkac...
Wifi AC support - aby uzyc w TV Wi-FI AC do 867Mbps:
https://philips-tvconsumercare.kxondemand.com/Portal/en/Faq/All/3399
supported: 5.0 Ghz channels: 36, 40, 44, 48
unsupported: 5.0 Ghz channels: 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140
"Even if the 5 GHz Wi-Fi is accessible via other devices such as mobiles, tablets and laptops, the TV is not able to find the current Wi-Fi channel of the router. The router setting “Auto channel” can be switched off in order to manually select one of the supported Wi-Fi 5 GHz channels*."
Kolejna rzecz o ktorej mozna nie wiedziec to aplikacja:Steam link app z Play marketu. Jesli ktos ma na PC/lapku steam klienta to mozna zainstalowac ta apke i streamowac obraz desktopu/gry/filmy bezposrednio na TV choc u mnie na 867Mpbs(na LAN tez) co parenscie sekund leciusio potrafi zaciac bo sadze procek/gpu nie wyrabia choc po paru minutach da sie przyzwyczaic i spokojnie grac(mozliwe ze oreo poprawi sytuacje ja podlaczam hardwarowy steam link bo akurat mam)...
Jak cos jeszcze znajde to bede podrzucac
moze komus sie przyda
No to dalej czekamy na Oreo :bober:
Pozdrawiam