we francji widac juz jest OREO wiec sooooon...
Ciekawostka jest tez procesor hmm
"Mediatek MT5893 SoC and a Quad Core CPU ARM Cortex-A73 (1.5 GHz) The GPU is an ARM Mali-G71 Vulkan "
Jaki u siebie macie? czy to jakis bulshit?
https://translate.google.com/transl...d-185/philips-55oled803/page-1.html&sandbox=1
Dziwne. Philips 803 jest na starym Mediateku. A może jakaś rewizja 2.0 telewizora trafiła na rynek?
Panowie, na czym wieszacie wasze oled? Konstrukcja „dupki” sprawia, ze telewizor powieszony w miejscu starego elcedeka wisi za wysoko. Polecicie jakiś uchwyt?
Cześć,
Mam pytania:
1. Xbox one x w trybie gra w zaawansowanych ustawieniach obrazu - ruch nie mogę zmienić ustawień ruchu perfect natural motion i perfect clear motion - czy to normalne? Mogę zmienić są aktywne te ustawienia w trybie hdr gra (gdy jest sygnał hdr) teraz pytanie czy powinienem wlaczyć te upłynniacze czy one zwiększa znacząco input lag? Wogóle daje coś włączenie tych upłynniaczy i czy to ma sens pod kątem gier - dziwne ze moge zmienić to w trybie hdr a sdr nie tak ma byc?
2. Są 2 ustawienia kontrastu w tym tv
a) 1 od razu po wejściu w ustawienia obrazu i drugi w zaawansowanych - kontrast - kontrast obrazu
W tybie film i gra oba ustawienia kontrastu mam na 50 i jest ok . Jednakże w trybie hdr tego kontastu w zaawansowanych w sumie nie da się zmienić bo obraz robi bardzo ciemny (w trybie sdr zmiana tego kontrastu nie powoduje aż takiej roźnicy). Czy tak ma być pytam dlatego, że często ludzie mowią aby ograniczyć kontrast ze względu na ochronę przed wypaleniami. Jak macie poustawiane te 2 ustawienia kontrastu w trybie SDR i HDR?
3. Może ktoś ma xboxa z tym tv i testował różne ustawienia a trybie SDR i HDR i mogłby się podzielić swoimi ustawieniami?
Pozdrawiam
Pytanko:
Jak macie usawione swoje OLED803 u siebie, jesli chodzi o powieszenie na scianie? Bo ja mam uchwyt z przeswitem ok 5 cm i mam wrazenie, ze górny Ambi niedomaga. Z racji OLEDa te diody sa umieszczone dosc nisko na TV i boczne Ambi rzucaja sie na sciane duzo wyrazniej niz górny.
No i czy ktos z Was kalibrowal swoj model i czy faktycznie jest spory skok jakosciowy? A jesli tak to u kogo kalibrowaliscie i ile to kosztowalo?
TV wisiał na zwykłym uchwycie z sieciówki i amblight działał tak jak należy. Kalibracja w sklepie się odbyła.