nalezy dodac, ze tak naprawde wypuscili 2 aktualizacje softu na raz. Tzn. ostatnia wersja dostepna na stronie przez ponad poltora miasiaca byla wersja Q582E_0.64.70.1, a tutaj teraz nagle jednoczesnie pojawily sie dwie, tzn. Q582E_0.64.71.0 i od razu Q582E_0.64.72.0. Nie mam tu watpliwosci - sprawdzalem strone philipsa z aktualizacja co dzien, nawet kilka razy dziennie...
Q582E_0.64.72.0
TV does not respond to the remote control or the local control buttons after the TV wake-up from
standby in the next day. (Applicable for countries with only analogue transmission.)
Q582E_0.64.71.0
No audio from the TV when the Humax Set-Top-Box is connected through the HDMI connection.
Half teletext page was displayed occasionally.
Previously stored digital channels were deleted after TV performs installation update.
Z opisu wynika, ze problem codziennego porannego nie reagowania na pilota zostal rozwiazany.
Rozwiazanie tego przy pomocy nowego softu na pewno jest bardziej profesjonalne niz przy pomocy 'czeskiego sposobu'.
Tak czy siak o ile z samego tv jestem bardzo zadowolony, to odczuwam wielki niesmak w zwiazku z tym calym 'nieporozumieniem'.
Po pierwsze nasuwa mi sie pyt. jak taka firma mogla pozwolic sobie na wypuszczenie takiego bug'a we wszystkich swoich tv i to w dwoch wersjach softu! po drugie - sytuacja trwala ponad 2 miesiace - pierwszy soft z bledem pojawil sie jeszcze w listopadzie i co najgorsze klienci zostali pozostawieni sami sobie, bez najmniejszej pomocy lub nawet informacji az do polowy stycznia - troche smiesznawe pseudo rozwiazanie na 'czeski numer' owszem pomagalo, ale jak dla mnie to pozostawia mieszane uczucia. No i po trzecie - czy naprawde stworzenie oprogramowania wyprowadzajacego ten problem musialo trwac az 2 miesiace?
Miedzyczasie nie wiedzac co sie dzieje i znikad nie mogac zdobyc zadnej konkretnej/oficjalnej informacji wymienilem z przygodami 3 telewizory, co wcale nie bylo to przyjemne/latwe. I takich osob podobnych do mnie (chocby tylko na tym forum) jest znacznie wiecej...
Podsumowujac, troche sie philips nie wykazal :-/ dobrze, ze to juz mamy za soba.
Pozdrawiam!