Witam! mam może głupie pytanie ale czy na modelu 47la690s jest folia na ekranie? bo po bliższym przyjrzeniu się tak wygląda... telewizorek fajny dźwięk pierwsza klasa, nieduży clouding i czerń taka sobie, reszta wymiata
również przyłączam się do pytania, gdyż w transmisjach meczy piłki nożnej mam wrażenie że coś takiego jest (przyt red. "folia") - aczkolwiek nie powinno być, może to tylko kwestia kalibracji ? muszę jednak powiedzieć, że to jednak jest troszkę zauważalne i co gorsza denerwujące...
bardzo ciekawe spostrzeżenie (uwaga) szczerze powiedziawszy, nawet o tym nie pomyślałem... Jest to tylko widoczne podczas szybkiego przemieszczenia kamery, podczas np. meczu - wiadomo jednolite zielone tło i tam takie tam, jeśli obraz jest w miejscu lub w delikatnym ruchu, nie żadnych skaz. Nie jest to deprymujące aczkolwiek jednak jest zauważalne i daje do zrozumienia abyś podniósł cztery litery i wziął przeciągnął wilgotną szmatką TV - lecz to nie to niestety. Poza tym TV jest godny zakupu (cena spada), a jeśli ktoś opowiada (miłośnicy SMART), że aplikacje chodzą bardzo wolno i zarywają obraz czy dźwięk, to proszę niech sprawdzi jakie posiada łącze i czy ma wszystko dobrze skonfigurowane (proszę wypróbować transfer na wi-fi oraz na kablu) i w ten sposób eliminować dalsze niedoskonałości. U mnie poza tym co napisałem wcześniej, odnośnie ledwo zauważalnych pionowych smużek, to wszystko hula znakomicie i bez zastrzeżeń. No i dzięki Emalia za sugestię... Inne pomysłya to nie jest przypadkiem ta powłoka/folia polaryzacyjna do 3d pasywnego robiąca efekt 3d?
ciemność, widzę ciemność oczywiście nic nie rozumiem z tego co przytoczyłeśWitam,powodów może być kilka -banding,bloki podświetlenia?Dotyczy to serii LM ale myślę,że odnosi się to też do tegorocznych modeli LG.Google tłumacz;
Ile locale bloki dayming mieć w moim modelu?
W instrukcji obsługi nie ma takich informacji. Możesz oglądać arkusz z videopanel. Również bloki liczba lokalnie Eclipse do telewizora można znaleźć w następujący sposób:
Zaloguj się do menu serwisowego, znajdź Option7 narzędzia rozdział i spojrzeć na to, co znajduje się w wierszu Rodzaj diod.
- H_6BLK - diody z podświetlenia znajdują się na poziome paski z tyłu matrycy, 6 pionowych bloków lokalnie zaćmienia (42LM640, 660670)
- H_12BLK - podświetlenie LED znajdują się na poziome paski za matrycy 12 - pionowy blok centralny eclipse (47,55 LM640, 660670)
- V_6BLK - podświetlenie LED są pionowe pasy tył matrycy 6 bloków poziome zaćmień centralnych (42LM620)
- V_12BLK - podświetlenie LED są pionowe pasy tył matrycy 12 bloków poziomych central eclipse (47,55 LM620).
martwić to się raczej nie martwię, poza tym, że to tałatajstwo od czasu do czasu jest widoczne (tylko dziwi mnie to, że "my wife" tego nie zauważa) ale cóż, spalonego też nie rozkminiWitam nie martw się dla wielu jest to ciemna "magia?",że w LG są jakieś "bloki",w Samsungu "strefy" itd...
Witam,nie wiem czy piszę w dobrym watku.Jestem nowy na forum.Posiadam LG Smart 55LA691S-ZA_08.Jak skalibrować,led w celu uzyskania optymalnego obrazu?Denerwuje mnie tzw smużenia w mecach piłkarskich i nie tylko.
pozdrawiam
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/lg-lcd-tv/lg-la6900-picture-settings.html