Drodzy koledzy. Po dłuższych poszukiwaniach, zdecydowałem się na zmianę telewizora. Wybór padł na LG42LA691S, poczytałem, przewertowałem forum i rzeczywiście ten telewizor powala.
Byłem już w sklepach na testy, podłączyłem dysk zewnętrzny, odpaliłem filmy w jakości 1080p i byłem naprawdę zachwycony.
Nowy pilot remote magic też świetny, obraz 3D rewelacja... Jednak pojawił się tylko jeden problem, który mam nadzieję, że pomożecie mi rozwiązać przed zakupem tego TV.
W domu na co dzień, tak jak pisałem mam podłączony sygnał z kompa przez hdmi. Po podpięciu w sklepie laptopa przez hdmi i odpaleniu filmy, pokazała się taka kasza i szumienie, że myślałem, że upadne na plecy... Oczywiście Pan w sklepie NIE POZWOLIŁ mi zmienić ustawień sklepowych i pozostałem z tą zagadką.
Czy to jest kwestia ustawień i wyłączenia jakiś funkcji true motion itp? I jakośc obrazu od razu się poprawi? Wiem też, że można zmienić nazwę wejścia na PC i to również pomaga.
Czy ktoś z was może mi powiedzieć jaka jest jakość filmów po podłączeniu peceta przez hdmi?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!