TV LCD MiniLED TCL C855 - recenzja | test | opinie

Telewizor LCD MiniLED-QD TCL C855

AG100

Member
Te dane to były wstępne , gdy niewiele było danych TCL QM851G to odpowiednik C855 i TCL X955 ma 20000 stref i cena nie ta !!! Więc sprawdź dokładnie zanim na siłę będziesz dezinformował ludzi.

"Obecnie model TCL QM851G jest dostępny tylko w Ameryce Północnej; w Europie firma TCL wypuściła podobny model TCL X955. Zazwyczaj podobne modele z innych regionów działają inaczej, więc te wyniki nie są dla niego ważne.

Uwaga: TCL nie potwierdziło jeszcze liczby stref ściemniania dla każdego rozmiaru modelu. Zaktualizujemy tę tabelę, gdy dowiemy się, ile stref ściemniania ma każdy rozmiar"

phoenix_me

Active member
Te dane to były wstępne , gdy niewiele było danych TCL QM851G to odpowiednik C855 i TCL X955 ma 20000 stref i cena nie ta

Kolejne źródło, które potwierdza moje informacje

TCL QM851G

Poza tym pisanie o ilości stref bez podawania rozmiaru ekranu już pokazuje Twoje podejście do tematu i rzetelność.

Więc sprawdź dokładnie zanim na siłę będziesz dezinformował ludzi.

Ja sprawdziłem, podałem dwa źródła — Ty ani jednego.

Jak jeszcze nie ogarniasz to masz tutaj w formie tabelki:
1736013430796.png

Ostatnia edycja:

AG100

Member
Właśnie wklejając tabelę sprawdzoną, że model QM851G w USA =to właściwe w UE X955 C955 c855 - ale według mnie jest to pomieszane - niejasne oznaczenia, które model odpowiada modelowi i ilości stref, 5184 strefa to chyba dotyczy 85 lub 98” i to by badanie, że zasiałeś ziarno wątpliwości, bo co recenzja to podają co innego np dla QM8 /QM851 75 cali 2900 stref lub 4032 strefy ;( według cen to niby ten sam TV np. 75" Nie zmienia to faktu, że w wielu porównaniach depczę po piętach droższym OLED SONY, LG, Samsung miniLED BRAVIA 9. Chyba jednak masz rację że to model z 2 x większą ilością stref.

Ostatnia edycja:

AG100

Member
Tu masz porównanie z TCL C855 - jeśli miałbym kasy jak lodu to oczywiście wybrałbym droższy TV ale nie ten z filmu ;)
[
]

Ostatnia edycja:

Arek

Member
Mam prośbę. Może mi ktoś zmierzyć jak będzie miał okazję ile cm jest od dolnego gwintu VESA do dolnej krawędzi telewizora?

Rozmiar 85 cali. Thx !

Arek

Member
@kiki to się przypominam tutaj, może się komuś też przydać. Wkurza mnie to, ze producenci tego nie podają , a przecież różnie ludzie mają na ścianie TV, czasem te wymiary montażu w pionie są kluczowe. A każdy TV ma inaczej, mój 65" Nu8002 ma np 50 cm co jest raczej wyjątkiem, Bravia 9 w 85" tak na oko licząc te kratownicę mi wychodzi ok 15 cm od dolnej krawędzi. To mega różnica

jaro_

New member
Sprawdź na stronie TCL, jest podane. Mnie interesuje wersja 75 cali - na stronie widnieje 14,5 cm. W sklepie dziś weryfikowałem podany wymiar dla 65' (taki tylko posiadali na wystawie) i zgadzało się - 8 cm.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak TCL 75C855 za 7799 zł z pakietem gratisów dodatkowo z który u innych trzeba dopłacić do ceny telewizora 1049 zł
Kiedy planujesz zakup ?
Jaka to miejscowość ?

Arek

Member
Sprawdź na stronie TCL, jest podane. Mnie interesuje wersja 75 cali - na stronie widnieje 14,5 cm. W sklepie dziś weryfikowałem podany wymiar dla 65' (taki tylko posiadali na wystawie) i zgadzało się - 8 cm.
@jaro_ a w jakim miejscu? bo przejrzałem wszystkie zakładki i materiały do pobrania i albo przeoczyłem albo nie ma....

jaro_

New member
Rozmiar & Waga - tam jest podane, ale teraz zerknąłem i wszystkie modele mają podaną odległość od VESA poza 85'....

AG100

Member
Tak TCL 75C855 za 7799 zł z pakietem gratisów dodatkowo z który u innych trzeba dopłacić do ceny telewizora 1049 zł
Kiedy planujesz zakup ?
Jaka to miejscowość ?
Jeśli mogę dopytać, to są TV z polskiej dystrybucji ? jaki jest czas średnio od decyzji -zakupu do dostarczenia pod wskazany adres, Jak wygląda sprawa ewentualnego zwrotu (14 dni) i kosztów z tym związanych - trzeba samemu organizować wysyłkę? Dla lokalizacji np. Bydgoszcz.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz na PW.
Tak , z polskiej dystrybucji.
Tak, masz 14 dni,
Jeszcze nikt nie zwracał....
Kiedy planujesz zakup ?

Arek

Member
OK, teraz widzę, czyli będzie pomiędzy 18 (98") a 14 cm (75") :) ktoś zapomniał tego wrzucić ze strony TCL ale i tak szacunek, że to jest. Czyli pewnie około 16, czyli podobnie jak bravia 9... że też producenci uchwytów VESA nie robią w standardzie takich szyn na wysokość TV gdzie masz 30-40 cm różnicy czy złapiesz gwinty VESA na dole czy u góry szyny - tzn są takie ale zadaje się tylko dla tych nie odsuwanych od ściany (mniej wygodnych w użytkowaniu)

Ostatnia edycja:
Panowie, a jak z aktualizacjami w TCL bo na forum TCL POLSKA przeczytałem taką wypowiedź dziwną:
"TCL nie jest tu jakąś wybitą firmą. Jedni dostają często aktualizacje inni przez rok w ogóle chociaż mają takie same modele. Loteria. Kiedyś jeszcze była możliwość aktualizacji, gdzie na stronie TCL była taka opcja - obecnie nie ma takich możliwości. Co do samych zmian po ewentualnej aktualizacji, ciężko powiedzieć co jest zmienione co jest dodane bo nawet sama firma TCL nie pisze o zmianach. Przynajmniej to co ja zauważyłem że najczęściej są to zabezpieczenia androida."

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mają najczęściej stosowane aktualizacje.
Autor cytowany - ma blede pojęcie o ty co napisał...

Marlo

Active member
TCL 55C835 kupiony w maju 2022 ,trzy aktualizacje, ostatnia ponad rok temu, już do tego modelu nie będzie.

Ostatnia edycja:
Do góry