TV LCD MiniLED TCL C855 - recenzja | test | opinie

Telewizor LCD MiniLED-QD TCL C855

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Średnia półka za średnie $ .
Nie rozumiem czego oczekujesz w tej cenie ?
Bentley-a ?
Zawsze możesz dołożyć 3-5k i posiadać Merca
To tylko j... telewizor , wyświetlacz . Nie respirator
Hisense U8 , Tcl 855 , 955 , Sony 7 wszystko jest dla Ciebie zle
Kup na co Ciebie stać i korzystaj z tego .
Stać to raczej na każdy jak większość w dzisiejszych czasach. Kupię jak wybiorę. Nic mnie nie kosztuje miła konwersacja. W co do ceny C855 jest zawyżona według opinii.

Jam Nius

piszę
Nigdzie niczego takiego nie napisałem. Z jednego prostego powodu. Nie interesują mnie powody dla których zrobiłeś tą recenzję. To jest Twoja sprawa. Nie wnikam.
Natomiast co do recenzji C855.
Zakładam ,że @M jest członkiem ekipy forum .Z forum i dla forum pracuje. Jakkolwiek by tego nie nazwać ,jeśli tu zamieszcza efekt swojej pracy ,to raczej nie dlatego ,że takie miał widzimisię.
Raczej dlatego .że było "zapotrzebowanie" na taki test. Czy to ze strony szefa forum ,bo sprzedaje telewizory. A "dobrze" zrobiony test mógłby w sprzedaży pomóc .Czy to ze strony userów szukających informacji o produkcie.
Any way , i tak wszystko kręci się wokół sprzedaży.
Bo jakoś nie chce mi się wierzyć , że M jest na tym forum zupełnie przypadkową ,cierpiącą na totalną nudę osobą ,która tak sobie .dla idei poświęca się ,testuje i wrzuca wyniki na forum.
A może się pomyliłem i szefostwo forum ma swojego "bezdomnego" , który tak bezinteresownie uracza Was, a przez to i nas ,swoimi testami?
I żeby nie było...nie mam nic do M . (y)
To co sugerujesz każdy oceni sobie z osobna. Idąc tokiem Twojego rozumowania, chętnie dowiem się jakie na czyje zlecenie piszesz i jakie marki sprzedajesz bo podejrzałem to mocno się udzielasz na forum. A na pewno nie robisz tego z nudów i takie np sarkastyczne sugestie do tego co ktoś pisze i podtekstowe wypowiedzi dobrze wpłynęły by na sprzedaż jakiej marki?

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
I mamy szach :) Wychodzi na to, że Bravia 7 to może być lepszy TV zwłaszcza dla zwykłego Kowalskiego bo dużo lepiej radzi sobie z SDR i materiałem gorszej jakości a takie z reguły ogląda zwykły Kowalski. Jest też dużo lepiej skalibrowana fabrycznie. TCL koniecznie wymaga profesjonalnej kalibracji.

Jam Nius

piszę
Ja nic nie sugeruję.Ale tak.Masz rację.Każdy oceni to sam.

Nie polecam tego robić.Tok mojego rozumowania bywa czasem mocno pokrętny.

Na niczyje.To moja autorska "twórczość artystyczna".

Żadne.

I tu mógłbyś się mocno zdziwić. Bo czasami bardzo mocno mi się nudzi.

"sarkazm «złośliwa ironia, drwina lub szyderstwo»"
Gdzie w swoich wypowiedziach użyłem sarkazmu?

I na koniec,gdybyś był uprzejmy, małe pytanie.
Czy @M , czyli autor tego testu jest członkiem ekipy tego forum.Lub dla forum pracuje ?
Dobrze, że nie jestem adminem bo jeśli miejscami to nie był sarkazm to świetnie trollujesz pisząc o niecnych celach nie podając ani jednego dowodu i nie traktując nawet w połowie poważnie tego co piszesz, bo przecież Ty pod swoje standardy nie musisz podlegać. Każdy sobie oceni to co napisałeś, dla mnie szkoda czasu na kogoś kto celowo mąci dla swojej przyjemności bo mocno mu się nudzi i oczywiście nie musi odpowiadać na własne sugestie jaki ma w tym cel, i to, że Ty dla pieniędzy możesz się sprzedać nie znaczy, że inni tak robią.

Ostatnia edycja:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Jaki materiał gorszej jakości ? Kaseta VHS , płyta DVD ?
To pytanie do @czarny2807 :)
A czytałeś i oglądałeś? Tam wszystko jest. Materiał SD, YouTube, wszelkiego rodzaju telewizja typu C+, Polsat itp. W TCL też w filmach z czarnymi pasami występuje rozjaśnienie tych pasów przy jasnym obrazie a w Sony nie. Blooming chyba to się nazywa.

Ostatnia edycja:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Kalibracja tego nie załatwia ?
Można wybrać moc podświetlenia ?
Chcesz smołę , sięgnij po OLED.
Kolego, przeczytaj i obejrzyj i nie będziesz zadawał pytań. Swoją drogą ciekawe jakie są ceny w Hiszpanii skoro kilka razy pada, że Bravia 7 jest tam dwa razy droższa od C855 bo u nas raczej ceny podobne. A w podsumowaniu pada, że warto zapłacić więcej za 7.

crazyperson1

New member
Telewizor trafił do mnie wczoraj. 75C855. Pierwsze wrażenie - bardzo dobra, choć żałuję, że nie wziąłem 85 cali jednak. Z drugiej strony do TV mam 3 metry i na 85 calach ppi byłoby jeszcze gorsze.

Z minusów:
  • Działanie systemu Google TV. Tu jednak telewizorowi trochę brakuje mocy mam wrażenie. Odrobinę pomaga włączenie funkcji programisty i zrobienie kilku zmian.
  • Piłka nożna (choć to zapewne wina tego, że oglądam przez platformę streamingową). Nie do końca wygląda to dobrze. Odpaliłem też video z kopaczami w 4k na YouTube i tu też szału nie było. Dla porównania mecz siatkówki przez tą samą platformę - bajka. Szczęście, że jakimś fanem piłki nożnej nie jestem.
Generalnie nie jestem jakimś znawcą. Wahałem się, czy nie wziąć LG OLED77C31LA, niemniej sporo oglądam telewizji informacyjnych i była obawa o wypalanie się matrycy u mnie. BTW, na tym TCL czerń jest naprawdę spoko. Oglądałem LG na żywo i dużej różnicy w moim odczuciu nie ma. Jedyne czego żałuję to, że nie przyjrzałem się Sony Bravia 7 jako alternatywie. Zanim skapnąłem się, że taki telewizor istnieje, TCL był już w drodze.

Telewizora jeszcze nie kalibrowałem.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Telewizor trafił do mnie wczoraj. 75C855. Pierwsze wrażenie - bardzo dobra, choć żałuję, że nie wziąłem 85 cali jednak. Z drugiej strony do TV mam 3 metry i na 85 calach ppi byłoby jeszcze gorsze.

Z minusów:
  • Działanie systemu Google TV. Tu jednak telewizorowi trochę brakuje mocy mam wrażenie. Odrobinę pomaga włączenie funkcji programisty i zrobienie kilku zmian.
  • Piłka nożna (choć to zapewne wina tego, że oglądam przez platformę streamingową). Nie do końca wygląda to dobrze. Odpaliłem też video z kopaczami w 4k na YouTube i tu też szału nie było. Dla porównania mecz siatkówki przez tą samą platformę - bajka. Szczęście, że jakimś fanem piłki nożnej nie jestem.
Generalnie nie jestem jakimś znawcą. Wahałem się, czy nie wziąć LG OLED77C31LA, niemniej sporo oglądam telewizji informacyjnych i była obawa o wypalanie się matrycy u mnie. BTW, na tym TCL czerń jest naprawdę spoko. Oglądałem LG na żywo i dużej różnicy w moim odczuciu nie ma. Jedyne czego żałuję to, że nie przyjrzałem się Sony Bravia 7 jako alternatywie. Zanim skapnąłem się, że taki telewizor istnieje, TCL był już w drodze.

Telewizora jeszcze nie kalibrowałem.
A jak wygląda obraz z telewizji? Naziemnej lub satelitarnej? Tego się najbardziej obawiam zwłaszcza przy 85 calach.

Do góry