Ja jakoś tego tv nie moge przetrawić
Ostrzegam wszystkich kupujących że jest to tv który trzeba oglądać na wprost i musi być na wysokości oczu każde inne odchylenia powoduje zmianę barw obraz staje się brzydki wyprany najbardziej cierpią kolory czerowony/złóty efekt najlepiej widoczny na twarzach. Oczywiście w sklepach nam puszczają łączki i kolorowe kulki i tego aż tak nie widać
. Sprawcą tego jest matryca VA jest ona bardziej (przez słabe kąty) predysponowana do monitorów komputerowych a nie rodzinnego telewizora. Jesteś Singlem i ogladasz tv góra w 2 osoby to dasz radę. postaw na wporst telewizora kanape 2 osobową i nic więcej
Chcesz oglądać telewizje z kanapy czy fotela? a może przyszpanować telewizorem przed rodziną? może być wstyd i lipa
Byłem przyzwyczajony że pod słowem słabe kąty ukryty jest problem utraty czerni w Samsungu zobaczyłem że pod kątem traci się przyjemność oglądania. Gdzieś w zachodniej opini ktoś napisał odchylisz się o kilka stopni i mamy GAME OVER.
Przetrawiłbym beznadziejny pilot słaby dźwięk i nierówne podswietlenie ale kątów nie mogę
Myślę że moje zdanie mówiące o wadach tego tv będzie cenne dla wielu stojących przed zakupem pozwoli to jeszcze lepiej sprawdzić telewizor przed zakupem i uchroni przed rozczarowaniem po nim..
Aha z góry dziękuję za rady kup sobie plazme