Jako, że 22 lutego kończy mi się umowa na DTV postanowiłem wczoraj odwiedzić lokalny zBOK MM w Gdyni z zamiarem całkowitego zrezygnowania z cyfrowych kanałów (trochę się spóźniłem, zapomniałem, że na wypowiedzenie jest teraz 90 dni
) chyba, że chcąc zatrzymać mnie,jako bardzo stałego klienta (ja jako dziecko starego dobrego Szel-Satu
) zaproponują mi jakąś ciekawą ofertę. Moje założenia były następujące:
- nie płacić nie więcej jak 70zł (aktualnie mam analog za 30zł do 2013 DTV Komfort+Sport za 37zł razem)
- aneks na DTV na nie dłużej niż 12 miesięcy
- dekoder z PVR
Wiedząc z zeszłorocznej autopsji, gdzie dawali mi na przedłużenie DTV dosyć dobrą ofertę "STOP", myślałem, że wyjdę na swoim. Jakie było moje zdziwienie, gdy przemiła Pani niestety "nie miała dla mnie atrakcyjnej oferty i odpowiedniej dla mnie promocji". Czyżby nie zależało im już na kliencie? Rok temu zapierali się nogami i rękami bylebym pozostał przy DTV - nie chcieli w ogóle słyszeć, że chcę mieć tylko analog. A tu co - Pani powiedziała, że jeśli oferta nie jest zbyt ciekawa, to mogę złożyć wypowiedzenie umowy na DTV
Czy to może mieć związek z planowaną sprzedażą udziałów MMP? Czyżby mieli już aż tak "wylane" ??
Tak czy inaczej postanowiłem zrezygnować z DTV i pozostać przez rok czasu przy zwykłym analogu za promocyjne 30zł, a później przejść pod jakiś talerz. Szkoda tylko, że jeszcze przez 3 miesiące muszę opłacać cyfrę w cenach bez rabatu, ale cóż... moje niedopatrzenie.
Czy ktoś już składał wypowiedzenie umowy w MMP? Macie jakiś wzór pisma?
Pozdr.