ja trochę z innej beczki. zalogowałem się dzisiaj na ebok i znalazłem wiadomość, że zmieniają się ceny abonamentów telefonicznych.
Informujemy, że od dnia 1 grudnia 2011 r. obowiązywać zaczną nowe stawki miesięcznych opłat za abonament za Usługę Telefoniczną w Planach Taryfowych:
Optymalny, Aktywny i Wygodny, w tym dla Abonentów posiadających jednocześnie inne usługi Multimedia Polska (telewizja i/lub Internet). Nowe stawki brutto opłat
za abonament wskazane zostały w tabeli poniżej.
Na dole jest wiadomość:
Zgodnie z prawem, mamy obowiązek poinformować, że w razie braku Państwa akceptacji dla opisanych powyżej zmian w Cenniku Usługi Telefonicznej Multimedia Polska S.A. oraz Multimedia Polska-Południe S.A.
przysługuje Państwu prawo wypowiedzenia umowy o świadczenie Usługi Telefonicznej (w najbliższym terminie wypowiedzenia od powiadomienia), z zachowaniem jednomiesięcznego okresu wypowiedzenia,
ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego, poprzez złożenie oświadczenia w formie pisemnej. W razie skorzystania z tego prawa przez Abonenta w przypadku braku akceptacji podwyższenia cen,
Operatorowi nie będzie przysługiwać roszczenie odszkodowawcze, a także zwrot ulgi przyznanej Abonentowi.
Czy mogę w takim razie złożyć wypowiedzenie telefonu, nie ponosząc żadnych konsekwencji?