U mnie w analogu w 16:9 jest TVN24, TVN Meteo,TVN CNBC Biznes, TVN Turbo i Style rowniez z tym ze na tych ostatnich Style i Turbo wiekszosc programow jesli puszczaja w 16:9 to w tzw. letter box (pasy na dole i na gorze, OTV ustawiony na auto format obrazu rozciagnie to ale to nie to samo co 16:9 anamorficzny) albo czasami daja material, ktory i tak leci w 4:3 - pasy po bokach. TVN Meteo mapy i zapowiedzi pogody wszystko leci w 16:9, TVN24 i Biznes to samo ze studia wszystko w 16:9 ale czasami puszcza cos w 4:3 i wchodza pasy po bokach.
TVN 24 i Biznes zmienilo tylko paski informacyjne, nadaja je jak do formatu 4:3, bo ludziom ze starymi odbiornikami rozjechal sie tak bardzo ze nie widzieli go

Podobno to tymczasowe rozwiazanie.
Dla mnie obraz 16:9 to rewelka, szkoda ze ne wszedzie jest anamorficzny. Ten pasek tez mogliby dac w 16:9 i koniec, tak bylo w zeszly poniedzialek, rewelacyjnie ogladalo sie TVN24. Z tego co wiem zmienili tez rozdzialke - 24 i Biznes wygladaja o wiele lepiej.
Kumpel jak mi powiedzial jaki lament byl osob ze starymi odbiornikami to szok!
Nie szlo przetlumaczyc takim osobom, ze taki format za jakis czas bedzie standardem. I jak tu wprowadzac zmiany, ehhhh my chyba zawsze bedziemy w tyle.
Masakra, nawet nie chce myslec co bedzie jak emeryci i rencisci obudza sie w dniu kiedy wylaczony zostanie sygnal analogwy...... pierwsza mysl? STAN WOJENNY? Druga.... wez no Władek skocz na dach pokrec antena. Ehhhh